16-åring torterades i källare – fem unga invandrare åtalade


BROTTSLIGHET & INVANDRING.
Fem unga män, 16-18 år gamla, står inför rätta vid Sundsvalls tingsrätt, misstänkta för människorov, synnerligen grov misshandel och övergrepp i rättssak.

Den 16-årige pojken som utsattes för den tortyrliknande misshandeln har svårt att komma ihåg vad som hände.

Man kan tänka sig att han hyser en rädsla för vad som ska hända om han berättar, säger Jens Göransson, åklagare.

Händelsen inträffadeu i Skönsberg i Sundsvall i augusti 2021. Där tvingades 16-åringen med ner i ett källarutrymme, där han fick motta örfilar, slag med knuten näve och även blev bränd.

Det har lett till brännskador på kroppen. Rättssalen var fylld till brädden med åhörare. Efter första pausen fick de flesta åhörare flytta till intilliggande sal på grund av platsbrist.

Bara närmaste familj och media fick närvara i rättssalen. 
Såväl åklagare Jens Göransson som 16-åringen och hans advokat Staffan Blyberg var med på videolänk.

I rättegången säger 16-åringen att han inte minns särskilt mycket från händelsen och att han har försökt lägga det bakom sig. – Mitt minne är inte bra. Jag var i Skönsberg den dagen, men jag minns inte något förutom att jag hamnade på sjukhus på kvällen, säger han.

Samtliga åtalade nekar till brott.

-Pettersson noterar att SVT med flera ”glömmer” nämna gärningsmännen bakgrund.

En är medborgare i Irak, de andra är av någon anledning svenska medborgare med rötter i Irak och Somalia.

En av de åtalade har tidigare varit misstänkt för mord.

Sundsvalls tingsrätt: MålB 1815-21

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “16-åring torterades i källare – fem unga invandrare åtalade

  1. Det blir nog inget straff. Dom flesta tycks ju lida av allvarlig minnesförlust och får väl vård för det. Och om inte det hjälper så kan dom alltid åberopa nödvärn. Det var ju tydligen i självförsvar. Det är väl vad dom och deras advokater kommer att säga. Dom var ju bara 5 mot 1. Och självförsvar har väl alla rätt till, om man inte är vit svensk vill säga. Då gäller alla lagar fullt ut och inget förmildrande kan finnas.

  2. De ska bli av med sina svenska medborgarskap och därefter överlämnas till hemländernas sociala myndigheter efter avtjänat straff.

    17

Kommentera