Pizzan ”Cheesus Christ” anmäldes – får behålla namn

GOTT & BLANDAT. En restaurang i Göteborg anmäldes för hets mot folkgrupp för sin ostiga pizza ”Cheesus Christ”, skriver flera medier.

En kristen restaurangbesökare uppfattade namnet som kränkande men nu har Justitiekanslern kommit fram till att namnet inte är brottsligt.

JK skriver att ärendet inte går att utreda som ett tryck- och yttrandefrihetsbrott eftersom det inte går att slå fast att menyn är en tryckt skrift.

Även om den hade klassats som det skulle man ändå inte ha kunnat utreda det eftersom menyn inte spridits, skriver JK och avslutar därmed ärendet. 

Pizzan innehåller chèvre, gorgonzola, mozzarella, tallegio, oliver och pesto.

-Pettersson säger att det var tur att pizzan inte hette “profeten Muhammed” och var gjord med fläskkött. Då hade troligen pizzerian fått slå igen och ägaren skulle vara glad om han “bara” fick betala skadestånd och inte blev mördad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Pizzan ”Cheesus Christ” anmäldes – får behålla namn

 1. Jaha, “Jesus-pizza med extra ost”. Det var väl inte mycket att jiddra om jämfört med “Kebab-pizza med helikopter”.

  7
  1
 2. En mycket fyndig benämning på pizzan, dessutom mycket likt det amerikanska originalet.

  9
  2
 3. Ja det är ju lättare för dom rättsvårdande myndigheterna att döma ut miljonskadestånd i en väldtäcktsärende till förmån för den som begick våldtäkten? Sverige är inte klokt!

  42
 4. ja det är klart att viljsn saknas var är denna nät hatar polis .
  den berömda djur plågaren som trakaserar åldringar som blivit rånade av rumäner och jihadister

  29
  2
  • I sverige är detta av yttersta vikt att utreda, finns inget allvarligare än en religös pizza inte ens mord, våldtäkter, sprängningar, grova rån och skjutningar.

   37
   1
 5. Då borde de testa med en pizza som heter “Cheesus Allah” å se om den också går igenom de svenska myndigheterna, hade iofs varit med livet som insats.

  43

Kommentera