Kungen och drottningen smittade med covid-19

PANDEMIN. Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia har testat positivt för covid-19, skriver hovet i ett pressmeddelande.

Kungaparet uppges ha lindriga symptom.
”Kungaparet har isolerat sig i hemmet i enlighet med gällande förhållningsregler och smittspårning pågår”, står det vidare i pressmeddelandet.
Både kungen och drottningen är vaccinerade med tre doser.

Den 30 december rapporterades 11 507 nya fall av covid-19 i Sverige. Det är den högsta dygnsnoteringen sedan den 23 december 2020, rapporterar flera medier.
Man kan förvänta sig att det blir en mer tilltagande smittspridning i takt med att skolorna öppnar upp, säger virologiprofessorn Niklas Arnberg. Samma stora ökning ser man dock inte i dödsfallsstatistiken. Sedan i torsdags har 20 personer med bekräftad covid-19 avlidit i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Kungen och drottningen smittade med covid-19

 1. Ovanligt mycket hjärtproblem nuförtiden ! 🤔
  “Elitlöpare död – fick hjärtstopp under lopp i Kalmar
  Erik Karlsson blev 23 år”

  16
   • Hur många dog förra året och året innan det?

    I Sverige dör runt 90.000 – 95.000 varje år. Nu dör tydligen mängder av/med covidvaccinet, undrar vad de dog av tidigare?

    2
    5
   • “Enligt israeliska Real-Time News så har man under 2021 sett en 500-procentig ökning av hjärtproblem och plötsliga oförklarliga dödsfall bland fotbollsspelare. Tidningen hävdar att 183 professionella atleter och tränare kollapsat under perioden och att hela 108 av dem avlidit.
    Man konstaterar vidare att bara 15 av de drabbade är kvinnor och att den stora majoriteten är män mellan 17 och 40 år. Vidare noterar man att i 80 av fallen har atleterna kollapsat under själva idrottsutövandet eller precis efteråt.
    Man noterar också att de allra flesta kollapserna orsakats av hjärtattacker, rubbningar i hjärtrytmen och blodproppar – tillstånd som också uppmärksammats som effekter från covidvaccinen.
    Den israeliske forskaren Josh Guetzkow har analyserat informationen och konstaterat att man vanligtvis kan räkna med cirka fem dödsfall bland FIFA-registrerade fotbollsspelare årligen orsakade av plötsliga hjärtattacker – snittet mellan 2001 och 2020 ligger på 4,2 dödsfall per år. Under 2021 har dock minst 21 sådana fall redan registrerats – en mycket anmärkningsvärd ökning.”

 2. Det vore intressant att få veta vad lindriga symptom innebär. Nu menar jag inte kungaparet. Utan alla dessa tusen som av olika anledningar testar sig och som de flesta uppenbarligen känner sig friska när de genomför testet.

  Är symptomen förkylning, feber, illamående eller vad är det?

  13
  • Har du varit förkyld riktigt någon gång,vet du hur det känns…..
   Själv har jag efter den s.k. C-19 i december 2019,haft två förkylningar.Den senaste för någon månad sedan. Min medicin är varm mjölk med honung i,samt därtill Penodil (som du kan köpa receptfritt på Apotek) ,Normalt är skitet över på tre/fyra dagar…

   10
   1
  • De får väl prova på ett av det senaste medlen,som dagligen skall injiceras !!
   Har noterat det underliga i tidigare kommentar,att merparten av dem som vårdas intensivt i Tyskland,har fått två saltlösnings-injektioner i armen.
   Verkningsgraden tycks vara blygsam.

   11
   3
  • Man kan nog se omikron som den fjärde sprutan. Gött att de blir sjuka på riktigt, då blir de vaccinerade på livstid.

   16
   4
   • På livstid? Då vet du något som andra inte vet.

    “Om du har haft covid-19 har du ett visst skydd mot återinfektion. Det innebär att du har en mindre risk att smittas och bli allvarligt sjuk och mindre risk att föra smittan vidare till andra om du utsätts för viruset igen. Med tiden minskar skyddet som du får efter en genomgången infektion och då ökar risken att du kan smittas igen. I dagsläget bedömer vi att skyddet efter att ha haft covid-19 varar åtminstone ett halvår från infektionstillfället.” står det på FHM:s hemsida och andra ställen.

    4
    17
   • Pettersson: FHM är kommunister, tro inte på vad dom basunerar ut.
    Min dotter hade covid juni 2020, hon testade sig angående antikroppar för en dryg månad sedan.
    Det var positivt.
    Antikroppar kan hålla sig livet ut.

    20
    2
   • Det är fler än FHM som påstår samma sak. Det står även att antikroppar är inviduellt.

    Men jag ser att du håller med mig. Jag svarade på den som påstod att skyddet håller livet ut. Du säger “kan hålla hela livet” efter att din dotter har testats 1,5 år efter att ha haft covid. Det är knappast något bevis.

    4
    9
 3. SVT hanterar statistik för Corona som lågstadieelever. Blandar död i Corona och död med Corona hej vild. Ska man tolka att död med Corona är död av annan sjukdom och död i Corona, död av Corona?
  På den frågan kommer vi aldrig att få något svar, som Karl-Bertil Jonsson sa.
  Har rekommenderat SVT att anställa personal med gymnasie- och unversitetskompetens.

  45
  3
  • Med tanke på det eländiga tillståndet i den svenska skolan så har troligtvis SVTs personal gymnasie- och universitetskompetens ….

   15
   1
  • Därtill är det troligen nöd och tvungna….
   Annat som fortfarande förvåna är,att numera går alla vinter-sjukdomar under namnet C-19 !
   I andra EU-länder finns en lång radda namn på förkylningen,Omikron,RS,Corona etc…
   I Abzurdien har de fortfarande kvar ursprungsbenämningen !!

   17
   2

Kommentera