Ryssland testade hypersoniska robotar

UTRIKES. Rysk militär har avfyrat flera av sina hypersoniska zirconrobotar. Det meddelade president Vladimir Putin på fredagen och hyllade den framgångsrika testuppskjutningen, rapporterar Sputnik News.

– Detta är en stor händelse i landet och ett betydande steg i att stärka Rysslands säkerhet och förbättra dess försvarsförmåga, sa president Putin.

Det är första gången som ryska myndigheter rapporterar om en framgångsrik samtidig uppskjutning av flera robotar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ryssland testade hypersoniska robotar

 1. Jag tror minsann att ni supit för mycket vodka och samtidigt lyssnat på maskirovkan. S-400 och S-500 har för vana att inte ens kunna försvara sig själva mot amerikanskt flyg. Än mindre annat i sin närhet.

  Det kan låta tokigt som ser Putin som någon form av gud likt applefantaster såg Steve Jobs. Allt han gör är rätt, bara för att det är han, liksom.

  Rysk teknologi är ett skämt, och snarare ett hot mot landet själva än mot dess omgivning. Största risken för omvärlden är att man faktiskt lyckas få iväg en robot någon meter och sedan exploderar den. Om vindriktningen är fel så kommer det ju blåsa in radioaktivt stoff.

  Invadera Sverige klarar ryssen dock nog av; främst för att de har fler soldater än vad Hultkvist har budgeterat antal kulor. Men det välkomnar ni putinister väl med öppen famn. Pinsamt.

  EU är den sista försvarslinjen mot en förvirrad diktator som tror att landet han fördärvat fortfarande är vad det en gång varit.

  3
  5
  • Både Öst och Väst har Missilskydd, Missilskydd som i grunden bygger på elektromagnetik, Ryssland har tagit tekniken ett steg längre, dom har byggt upp tekniker som slår ut elektromagnetiken, konsekvensen av ett krig mot Ryssland är inte svår att förstå. Rätt teknik i händerna på fel folk, det du! Som estländare vet jag att inte underskatta Djävulen på jorden.

 2. Sverige kanske skulle snabbutbilda soldater, det går att hålla ut mot stormakter, ta Afghanistan och Vietnam som exempel.

  • Jo, mot Ryssland och Kina lär knappast hangarfartygen överleva länge men vill man bomba en mindre nation någonstans i världen typ Libyen, Syrien, Irak, Serbien, Somalia etc så duger dom utmärkt.

   4
   3
 3. Både Kina och Ryssland jobbar på att ta fram projektiler som klarar Mach 10.
  US har i alla krig sedan WWII haft fördelen med att ha luftherravälde. Ingen amerikansk pilot ska riskera att bli nedskjutna. men mot S-500 finns inget skydd, S-400 är också ett starkt vapen som Kina, Indien och Turkiet har. Så inte nog med att Kina gått förbi US som den ledande ekonomiska makten, Kinas flotta har väldigt många fler båtar än den amerikanska dito. Så det är nog dags för USA att dra ner tonen lite och inte tro att man är störst och ett låtsasimperium. Världen har kommit i kapp. Idag är US ett land med miljotals offers blod på sina händer, från bombningarna i Filipinerna, via Sydvietnam till Libyen. Min julönskning är att Kina säljer ut sin dollarreserv, då konkar USA och blir ett U-land

  16
  13
  • Håller i princip med dig, Peter, problemet är att USA redan är bankrutt om vi ser till deras galopperande statsskuld.
   det stora problemet enligt mitt förmenande är den globalism som fått breda ut sig över världen de senaste decennierna.
   En globalism som innebär att vi producerar där det är billigast utan tanke på inhemsk befolkning och produktion.
   I dag så innebär det att i princip allt produceras i Kina för export till länder som har råd att köpa deras produkter. Utan Kina hade vi inte haft alla dessa företag som Jula, Biltema, osv.
   Jag säger inte att det är bra men samtidigt missar vi en hel del arbetstillfällen i det egna landet, och det vänder jag mig emot, samtidigt som vi har flera hundratusen arbetslösa. Oftast individer med låg kompetens som skulle kunna ta dessa arbeten som nu utförs i Kina.
   Så det jag ville säga var att Avskaffa globalism och producera lokalt. Å tänk så mycket bättre det vore för miljön. Å avskaffa EU

   33
   4
  • Vad är det du älter om, varje dag får vi höra nya hot ifrån Putin mot deras
   grannländer, han vill ju till och med ha någon slags överhöghet mot dessa,
   han har inte begripit att Warshavapakten är nerlagd och tror sig om att kunna
   bygga något nytt med Rysk överhöghet, i denna räknar han nog in att basa
   över Sverige med.
   Det kan nog va så att Ryssarna tagit fram hypersoniska raketer med fantastisk
   höghastighet, men dom skyddar inte Ryskt territorium från andra typer av angrepp.

   Tänk ifall Putin använt dom pengar som han använder till att ta fram nya krigsmaskiner,
   till att modernisera det land han har. Om man sett hur det såg ut i t.ex Polen under
   kommunismen , och kommer dit idag så är det som dag o natt, ett minst lika modernt
   land som Sverige, när dom blir av med det kommunistiska oket återvänder lusten att
   rusta upp sitt Land!

Kommentera