Kinas ”moraliskt fördärvade” OS

av Gordon G. Chang

 • Tennisstjärnan Peng Shuais försvinnande denna månad har fått många runtom i världen att ifrågasätta huruvida vinter-OS 2022 bör hållas i Beijing. Spelen ska börja den 4 februari.
 • Det är nu dags för världen att inse verkligheten av Kinas Kommunistparti och det fruktansvärda system det har skapat. Det finns bara ett rätt val: Flytta spelen.
 • Regimen kommer att få Peng att offentligt ta tillbaka anklagelserna, eller krossa henne. Individen betyder ingenting i Kinas nuvarande system. För många gånger har statlig tv sänt fasansfulla bekännelser från uppenbart nedbrutna individer.
 • Det finns många anledningar att bojkotta eller flytta OS från Beijing … Ingen regerande grupp som arrangerar våldtäkt, slaveri, massgripanden, tortyr, mord och organskörd bör förstås tillåtas att, bland andra saker, stå värd för internationella idrottsevenemang.
 • Internationella olympiska kommittén menar att dessa hemskheter inte är deras ensak. Men skydd av idrottare är det. Pengs gripande säger oss att idrottare inte går säkra i Kina. Spelen handlar trots allt först och främst om de tävlande, och deras personliga säkerhet måste vara av högsta prioritet.
 • Till och med såhär sent är det dags att bojkotta eller flytta spelen från Kina.
Tennisstjärnan Peng Shuais försvinnande denna månad har fått många runtom i världen att ifrågasätta huruvida vinter-OS 2022 bör hållas i Beijing. Bara någon som är moraliskt fördärvad skulle säga att det är en god idé att låta den gisslanhållande, våldtäktsmansskyddade, folkmordsbegående kinesiska regimen att stå värd för denna tävling. (Foto av Wang He/Getty Images)

  Peng Shuais försvinnande denna månad har fått många runtom i världen att ifrågasätta huruvida vinter-OS 2022 bör hållas i Beijing. Spelen ska börja den 4 februari.

Bara någon som är moraliskt fördärvad skulle säga att det är en god idé att låta den gisslanhållande, våldtäktsmansskyddade, folkmordsbegående kinesiska regimen att stå värd för denna tävling.

Det är nu dags för världen att inse verkligheten av kinas Kommunistparti och det fruktansvärda system det har skapat. Det finns bara ett rätt val: Flytta spelen.

I flera årtionden har folk sett mellan fingrarna på de stora brott som den kinesiska kommunismen har begått eftersom de haft hopp om att den över tid skulle utvecklas och bli välvillig. När ”reformisten” Deng Xiaoping knuffade Hua Guofeng, Mao Zedongs valda efterträdare, åt sidan och i slutet av 1978 utformade det historiska tredje plenumet så trodde utomstående att de såg ett nytt – och överlägset – ”nytt Kina”.

Läs vidare

8 thoughts on “Kinas ”moraliskt fördärvade” OS

 1. Rätt hoppfull titel på Changs senaste bok: The Coming Collapse of China. Hoppas det stämmer. I och för sig synd om det lidande som en kollaps i Kina skulle orsaka men bättre än att de tar över världen. Annars ett fullt möjligt scenario.

 2. Det är något som inte stämmer här.
  Tror nog att Pettersson får anledning att återkomma ang Peng Shuai…
  ”I den fria desinformationskampanjen som sprids av New York Times föder den ena lögnen den andra. Varje gång en av dess lögner avslöjas som sådan ignorerar Times bevisen och lägger till nya lögner för att fortsätta sin desinformationsrunda.”
  https://www.moonofalabama.org/2021/12/new-york-times-covers-up-its-debunked-lies-about-tennis-star-peng-shuai-by-adding-new-ones-.html#more

  2
  5
  • Inlägget är inte skrivet av mig, ingen info eller länkar går till New York Times så jag har svårt att förstå ditt inlägg där du hänvisar till bloggen Moon of Alabama.

   11
 3. Kina har betalt stora summor med pengar till personer i den Olympiska kommittén för att få arrangera vinter olympiaden. Korruption!

  14

Kommentera