Kärnkraft ska halvera oljelandets utsläpp – med svensk expertis

ENERGIPOLITIK. Flera länder runt om i världen satsar nu på kärnkraft för att få ned sina fossila utsläpp, däribland Förenade Arabemiraten. ”De fyra reaktorerna innebär nästan en halvering av utsläpp”, berättar Mats Ladeborn för TN.

Oljelandet Förenade Arabemiraten satsar nu rejält på att få ned de fossila utsläppen, bland annat med hjälp av kärnkraft. Väster om Abu Dhabi har landets första kärnkraftverk byggts som ska bestå av fyra reaktorer.

Redan 2008 bestämde sig landet för att diversifiera sin energiportfölj för att minska beroendet av olja och gas. Det är det statliga bolaget Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) som står bakom de fyra reaktorerna och det sydkoreanska KEPCO leder uppförandet av anläggningarna.

Läs vidare på Tidningen Näringslivet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Kärnkraft ska halvera oljelandets utsläpp – med svensk expertis

  1. Finns väl ingen svensk expertis kvar!? De flesta som hade kunskapen om hur man designar ett kärnkraftverk är begravda. Av oss som var med och byggde Forsmark 3 o Oskarshamn 3 så är de flesta pensionärer.

  2. Miljöfacsisterna gör vad de kan för att lägga ut dimridåer. Det kommande islamistiska Sverige behöver ingen jordnära energi. Den kommer Allah att fixa om man ligger på knä länge nog

    21
  3. Tänk om de gröna khmererna med släptåget socialdemokraterna hade haft såpass innanför pannbenet att de hade satsat på kärnkraften istället för vind- och solkraft. Annars kan vi ju alltid försöka sälja MP med deras anhang problemet är väl att ingen vill ha dem och framför allt inte betala för skiten.

    20

Kommentera