Skam & Skuld – Maktens sätt att manipulera dig

INRIKES. Har Sverige blivit en SKAMKULTUR – och hur används skam, skuld och synd för att utöva MAKT? I veckans “Henrik Förklarar” diskuterar Henrik två tydliga maktstrategier som används av politiker, aktivister och opinionsbildare för att manipulera DIG till att göra som de vill. Låt dig inte duperas! Idag hjälper Henrik Jönsson dig att avslöja och undvika makthavarnas manipulation!

Henrik Jönsson Pressbild

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Skam & Skuld – Maktens sätt att manipulera dig

 1. skammen får sosse och velande tvestjärtar ta på sig,..skulden däremot får alla riktiga Svenskar drass med i minst 2 kom. generationer…ett korupt system från högsta höns som 80% lallar med i helt utan. tankeverksamhet för kommande konsiekvenser

 2. Ja HJ är upplysande, men vad hjälper det mot ett sovande folk?
  Som dess utom överlåtit tänkandet till myndigheter

  20
 3. Låter som regeringens Corona-strategi. Skuldbelägger oss som inte tar vaccin.
  Och så ska jag ställa den förbjudna frågan som gör att jag alltid kommer att bli kallad en okunnig och paranoid antivaxxare.
  Men när dom flesta som blir sjuka i senaste varianten av Corona, omikron har tagit två eller tre sprutor, har Coronaviruset blivit resistent emot vaccinet?

  31
  • Man brukar inte tala om resistens när det handlar om virus, det är bakterier som blir resistenta. Omikronvarianten är en mutation med nya egenskaper som vaccinet inte har skydd mot lika bra.

   Allt talar för att vaccinet ändå har en effekt och framförallt när det gäller svår covid. Kolla hur låga inläggningarna på IVA är denna gång. Stor skillnad mot innan vaccineringarna.

   Den som inte vill vaccinera sig låter bli och på sätt och vis håller jag delvis med om onödigt skuldbeläggande. Den som kan uppvisa negativt covidtest eller nyligen genomliden infektion borde också få tillträde till samma publika sammanhang som vaccinerade.

   Men smartast är att vaccinera sig, men vi skall inte ha något tvång i Sverige, tack.

Kommentera