S-politikern Robin Enander utreds för olaga förföljelse

BROTTSLIGHET. Socialdemokraternas partisekreterare i Umeå och Juridikfrontens ordförande, Robin Enander, utreds för olaga förföljelse och har fått sin dator och mobil beslagtagen av polisen. Robin Enander, född 1993, accepterade 2015 ett strafföreläggande för ringa narkotikabrott efter att polisen hittade en amfetamingömma i hans bostad.

Robert Enander (S). Bild från Twitter

Enligt Martin Tunström, född 1983, på Juridikfronten utreds Enander för ny brottslighet. Enander var tidigare sambo med Martin Tunström. Enligt Tunström har Enander delgivits misstanke om olaga förföljelse och hämtats till polisförhör den 30 november. I samband med detta ska polisen också ha genomfört en husrannsakan och beslagtagit Enanders privata dator och mobiltelefon.

Enander är Politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Umeå kommun. Det är troligt att Enander hämtades in på polisförhör när han befann sig i kommunhuset och att polisen beslagtagit kommunal egendom för att kunna utreda de trakasserier som Enander verkar vara misstänkt för.
Bara sju dagar innan Enander togs in på polisförhör antog Socialdemokraterna i Umeå sina vallistor inför nästa års val. Enander står som kandidat nummer 20 på en av de kommunala listorna. Plats 20 är en så kallat valbar plats då Socialdemokraterna i förra valet fick exakt 20 mandat.

Enander har också lett en dörrknackningskampanj åt Socialdemokraterna i Umeå och han har i egenskap av Politisk sekreterare för partiet undertecknat flera uttalanden på deras hemsida.

Umeå Tingsrätt B 3181-21
Hovrätten Övre Norrland Ö 1208-21

Juridikfronten är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar med att motverka högerextrem brottslighet, påstår dom själva på bland annat Twitter. Jag misstänker att de som kallas högerextremister är alla som inte håller med S…

-Pettersson fick detta tips i ett mejl…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “S-politikern Robin Enander utreds för olaga förföljelse

  1. Rekommenderar Studio Axess, intervju med Rainer Zitelmanns forskning/synpunkter om socialism. Sänds 12 dec kl 23.30. Lärorikt.

    16
  2. Juridikfronten jagar folk med “fel åsikter “.Nu hoppas jag att det var någon som blev utsatt för deras “metoder ” som gjorde en polisanmälan.När man har som födkrok att trakassera i pkismens namn så var det glädjande att läsa att en av dom fick smaka på sin egen yttrandefrihetskränkande beska medicin.

    25

Kommentera