Utredningen mot Eneroth nedlagd: ”Flyktig beröring – inte sexuellt ofredande”

INRIKES. Förundersökningen mot infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) läggs ner, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Eneroth hade polisanmälts för sexuellt ofredande av en kvinna under höstens S-kongress i Göteborg.

Tomas Eneroth, foto Kristian Pohl/Regeringskansliet

Det har i det här fallet varit frågan om en flyktig beröring. Den kan inte anses ha en sådan tydlig sexuell inriktning eller prägel som krävs för att agerandet är att betrakta som ett sexuellt ofredande, säger chefsåklagare Maria Sterup på Särskilda åklagarkammaren.

Sterup säger vidare att det är viktigt att påpeka att ”alla beröringar som är oönskade och som av den utsatta personen uppfattas som otrevliga eller obehagliga inte per automatik är att bedöma som brottsliga”.

-Pettersson säger att då vet vi “Tomas Tafsaren” ägnade sig åt flyktig beröring…

Pressmeddelande från Åklagarmyndigheten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Utredningen mot Eneroth nedlagd: ”Flyktig beröring – inte sexuellt ofredande”

 1. När socialdemokrater tafsar gör de det endast ”flyktigt”, medan det alltid leder till åtal och fällande dom om man istället är sverigedemokrat. Tänk på det! Har man heilat och lyssnat på olämplig musik under sin ungdom och nu är socialdemokrat ska folk bortse från det men är man istället sverigedemokrat nu skall man avgå. Så tycker alla större mediahus experter i alla fall!

 2. Nu för tiden skall minsta förseelse anmälas, om någon tafsar eller kladdar ge denne en ordentlig hurring eller spark på pungen.
  Politiska anmärkningar måste ha mer substans än vad i dag anmäls för.
  Politiker väx upp, gör er plikt sluta leka!

  13
 3. Jaha, återigen kan vi skåda hur ett korrupt rättssystem tar order från den svenska regimen och dess parti. När det finns liknande fall hos exempelvis SD så är ordern till de av regimen utsedda åklagarna och domarna sätt åt ”de jävlarna”. Polen och Ungern ser med förundran och imponerande blick på hur de själva kan lära sig.

  12
 4. ja har serma hur korrupt rättsystemet är? denna dom dkall ju jämnföras med md den dom som SD EU parlamentet fick ..
  det är ju ingen tvekan om att denna dpm skall överklagas !
  det finns ju ett prejudikat på att hsn skall fällas detta äe inte rättssystemet utan det är politik detta är ett spel för gallerierna där man get sig på att blåsa valboskapen

 5. Kvinnan som påtalade kladdet får väl silkessnöret omgående. Adeln är ju straffriförklarad.

  15
  3
 6. Stackars Tomas, har han också fått Vikinga-sjukan? Han kanske kan ta rosetten på knytblusen och dra några varv runt handlederna, det borde hjälpa.

  20
  4
 7. Om du är säker att det är en sozzekärring du möter låt henne
  inte komma närmare än två meter så är du ganska säker på att klara dig.

  27
  3
 8. Intressant. Det är ju lätt att dra en parallell till fallet med Peter Lundgren nu har han överklagat sin dom, så där är ju sista ordet inte sagt. Men vad jag har förstått blev båda anmälda av tredje person och inte av de kränkta kvinnorna. I ena fallet kör åklagarna så det ryker och i det andra så lägger man ner.
  Utan att ha varit med vid aktuella tillfällen och sett vad som verkligen har hänt, tycker jag nog att åklagaren gör rätt. Finns säkert viktigare ärenden att lägga både tid och pengar på

  29
  4
 9. Och vi har drevet, åtalet och domen mot Ebba Buch Thor i färskt minne. Att säga sanningen vid husköpet är nu plötsligt värre än sexbrott. Spark soporna 11/9. För bövelen, VAKNA SVENSKA FOLKET!

  49
  3
 10. Definition av uttrycket, ” Sexuellt ofredande” ?

  Är det ”Sexuellt ofredande” att titta på en vacker kvinna ?

  Kvinnans natur är att vara attraktiv.

  – men visst; Man kladdar inte på ett konstverk !

  Tur att vi har alla vackra kvinnor att se på !

  31
  3

Kommentera