Nye näringsministern öppnar för gruvor och kärnkraft

INDUSTRI & VÄLSTÅND. Energin är motorn för de nya gröna jobben. Därför är det viktigt att Sverige öppnar fler nya gruvor och börjar bryta sällsynta metaller. Det säger nye näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson (S) till Dagens Nyheter, bakom betalvägg.

Dåvarande LO-basen, nuvarande näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson.

Han uppger att de flesta metaller som behövs för att ställa om finns här. – Men de ska brytas med en mycket sträng miljölagstiftning, säger han till tidningen.

Samtidigt uppger han att ny svensk kärnkraft inte är ute ur bilden, trots att det troligtvis inte kommer att bli någon.

-Pettersson tycker att det första Karl-Petter borde göra är att undersöka möjligheterna att återstarta Ringhals 1 och 2…

När nye näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson (S) öppnar för ett godkännande av järnmalmsbrytning i Kallak, blev det tydligt varför Miljöpartiet behövs i svensk politik. Det skriver tio högt uppsatta miljöpartister på Expressen Debatt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Nye näringsministern öppnar för gruvor och kärnkraft

 1. Vi skall inte återstarta några gamla sunkiga kärnkraftverk, vi skall bygga nya fjärde generationens kraftverk, minst åtta st, och återanvända det gamla utrangerade bränslet, för det kan man göra. Då kan vi lägga ner vindkraften, och kanske tom vattenkraften och återställa älvarna. Kanske MP blir glada då?

  Sverige vet inte hur man gör, eftersom idioterna i regeringen har förbjudit forskning om kärnkraft. Som tur är, så har andra länder kommit fram till fjärde generationens kärnkraftverk, och sådana skall vi bygga. Ner med vindkraftverken, som förfular landskapet, och dödar tusentals fåglar.

  Han är dum om han tror att man kan starta en gruva, utan att påverka miljön. Några få tungmetaller som vi eventuellt kan få upp, kommer varken att göra till eller från.

  Kiruna kanske inte är Sveriges vackraste stad, möjligen för dom som bor där, numera flyttade lite i sidled. Dom trivs där, dom jobbar där, och dom tycker förmodligen att gruvan och dess slagghög, är priset för att få bo så långt norrut. Den ger jobb. Djur och natur ligger väldigt nära. Fiske och jakt runt hörnet.

 2. Miljöpartister är gladast över att göra livet svårt för svenskar, som vet hur man överlever och även i stora drag bidragit till landets överlevnad under åtskilliga decennium. Jag litar på den erfarenhet i miljöförstörelse, som aldrig blir efterfrågade, som exempelvis Björn Gillberg. Med sansat lugn ska Sverige se till att även miljön och miljöåtgärderna blir i naturlig balans. Det krävs antagligen ny regering med nya myndighetschefer innan dess gissar jag.

 3. Och var skall han hitta en halv miljon nya jobb som behövs för att få hjulen att snurra som på 50 – 60 talen….. inom industri och privatsektorn?

  Visa jobben först, sen kan man ta in folk som vill jobba i gruvor. Har nån frågat MEA (N’et kan slopas) folket om dom vill jobba eller bara leva på bidrag?

  Arbeten inom stat och förvaltningar betyder mer skatter från folket. Såna jobb skall bort

  15
  • Arbeten inom stat och kommun samt regeringen med riksdag och därtill anslutna är TÄRANDE PÅ DET SVENSKA FOLKET.

   16
 4. Även den Rödingen tycks leva i sin egen fantasivärld !!
  Hur f-n kan en vuxen människa vara så efterbliven,att han inbillar sig Beduiner,Getaherdar och Afrikanska niggrar skulle kunna skapa vinst ? Titta i deras egna hemländer !!
  Alla kurvor visar ju precis tvärtom….enbart bidrag,bidrag och bidrag !!

  26
  1
 5. Superekonomi med nysvenskars hjälp, visst skulle de gå men frågan är vill de?

  Troligen sitter de på huk och mjölkar bidragskossan på hennes för skattebetalarna så dyra droppar mycket hellre.
  Vad pratmakaren från Kosta säger är inget att bry sig om, han är ej heller produktiv.

  33
 6. OT; Läs om Karl Petters kompis på Nya tider, ytterligare en sozze idiot som inte förnekar sig. ”Dror Feiler dömd för sju fall av ringa stöld”. Tänk att sinnessjukdom är vanligare hos sozzar, kommunister och MP.

  38
  1
  • Denne skitstövel som talat så mycket om hur Svenskar ska va, Men Svensken i gemen går inte till COOP och plockar på sig gratisvaror, nu blev han ju ertappad, men eftersom han är av den RÄTTA sortens ideologi så slipper han väl undan straff?

   33
 7. ”När nye näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson (S) öppnar för ett godkännande av järnmalmsbrytning i Kallak, blev det tydligt varför Miljöpartiet behövs i svensk politik. Det skriver tio högt uppsatta miljöpartister på Expressen Debatt.”

  Nej, nej kära mijömuppar. Mht till dagens elpris mm, är det kristallklart att ni absolut INTE har att göra i svensk politik. Tänk så fel ni tänker, 180 grader fel.

  51
 8. Vi vet ju sedan tidigare att Thorwaldsson varit helt vilse i pannkakan.
  När han trodde att importen av analfabeter skulle ge Sverige superekonomi .
  Nu är han med fram till valet -22 För att vara magnet på LO knegarna som öppnat ögonen . Det visar nog mer hur väck sossarna är .
  Innan de hajar att invandrings och integrationspolitiken måste generaländras kommer inga uppgångar av röstande Svenskar att ske. De har bundit ris åt egen rygg genom sin röstimport.
  Nu får vi hoppas att Nyans tar sin del av importrösterna .
  För så här kan vi inte ha det längre .

  47
  1
 9. Fantastiskt. Enligt Miljöpartiet kan ingen gruvbrytning ske i Norrland eftersom samer har haft strörenar som vandrat förbi. Vindkraftsparker mitt i samebyn är dock inget problem. Dessutom finns det sjöar och vattendrag i närheten och gruvbrytning KAN leda till utsläpp. Finns det någon plats i Sverige som är mer än 5 km från närmaste sjö eller vattendrag så man kan anlägga en gruva?? Och marken brukar som bekant slutta mot ett vattendrag, annars hade det varit ett vattendrag där du står.

  32
  • Tänka? Du skojar, finns väl ingen sozze som överhuvudtaget kan tänka en tanke.

   31
   1
 10. LO basen säger att ”flyktingar kan ge Sverige en SUPEREKONOMI” om 4-5 år!!!
  Fantastiskt!
  Har han tittat i kristallkulan igen, eller för tidigt och allt för djupt i julbuteljen?
  Sverige hade en gång i tiden, under Strängs tid som finansminister, en mycket välskött och bra ekonomi. (var det det han såg?) ”Man ska inte spendera mer pengar än man har” var Strängs kloka ord.
  Vanligt sunt förnuft som alla normala människor förstår.
  Men på den tiden var Sverige fortfarande svenskt, långt borta från massinvandring, moskeer, upplopp, gruppvåldtäkter, bränder och meningslös skadegörelse, misshandel och mord!
  Miljöskadade miljöpartister, korkade kommunister och socialister, bondeförbundare som förvandlats till muslim och negerförbundare. Inget vettigt på den fronten längre.
  Men tänk att det gick så bra för Sverige när vi var bara 7 millioner svenskar, nu har vi ytterligare 3 millioner utlänningar att dras med, bara på ont….inget gott har dom fört med sig.
  Att LO basens ”superekonomi” ska bli verklighet är lika sannolikt som att vi får 8 dagar per vecka.
  Han svamlar och pladdrar saker som han inte begriper ett dyft om!
  Men, som fackföreningsledare (maffialedare) så passar han säkert i den redan utpressade kostymen!

  55
 11. Vad är problemet med gruvor i Sverige? Vi vet att det har varit mycket miljöförstöring inom gruvnäringen globalt, men i Sverige har vi så mycket lagstiftningar och myndigheter så det borde gå bra. Om nu alla människor som befolkar dessa myndigheter kan göra sitt jobb.

  50
  • Starta Barsebäck kår inte idag, saneringen har fördärvat verket totalt, men kanske något gaskraftverk kan etableras, det då det finns turbiner och stamnät för effekten.

   22
   • Exakt min egen tanke.
    Finns hamn där dessutom där fartyg kan lossa gasen.
    Möjligt att det behövs muddras en del då men i sammanhanget lär det bli små kostnader i jämförelse vad andra energislag lär kosta.
    Barsebäckreaktorerna var på drygt 600 mwh styck vilket borde betyda att ett gaskraftverk på 1200 mwh kan anläggas där utan att driva bygga ut överföringskapaciteten. .

    16

Kommentera