13 thoughts on “-40,7 grader Celsius

 1. Apropå elbilar.Vad händer om en sådan tar fyr på bildäck på en Finlandsfärja långt ute på Östersjön ? Svårsläckt och med giftig rök bland andra bilar och lastbilar ? Skräckscenario….Elbilar passar dessutom väldigt vanskligt ihop med vårt vinterväder med kyla och snö…..Undrar just om dom kör elbilar i Niikkaluokta ? Eller har dom pålitliga gamla trotjänare som klarar och kan starta i 40 minus ?

 2. Arbetslös?
  Köp då en dieseldriven bärgningsbil, för du lär få väldigt många elbilar att bärga i vinter!

  10
  • Elbilar skall inte bärgas med fosildrivna bärgningsbilar eftersom CO2-utsläppen från den fosildrivna bärgningsbilens inte är lagt på elbilarna, dom får i sådana fall fixa egna batteridrivna bärgningsbilar.

  • Vi kanske kan fråga någon från MP hur deras batteribilar fungerar i kyla och snö?
   För några dagar sedan så stod det massor av övergivna batteribilar lite överallt utefter vägarna p.g.a. lite snö på vägen och hindrade den normala trafiken.
   Den dag en batteribil kostar hälften av vad en normal bil kostar och kan köra minst 100 mil i 35 graders kyla utan att behöva laddas och att en fulladdning tar högst 10 min, då ska jag köpa en.
   Men fram till dess så är batteribilen på ett försöks och experiment stadium och bör naturligtvis inte alls få säljas eftersom det är en ofärdig produkt!

   31
  • Och inte nog med det – Även flyget är ju på gång att gå på batteridrift. Spännande…när de luftlager som nyttjas håller en temp. på -50 året runt.

   28
  • Finns video på Youtube så det är bara att ladda med popcorn och sätta dig ner och mysa och se på idioterna!.

Kommentera