7 thoughts on “Ibland blir man lite “Google” förvånad

 1. Det är It problem mellan Dk/Se men hoppas att det här går fram och nedan är i all välmening på grund av att December 2021 utökades kartläggning och åsiktsregistrering av svenska folket trotts att det är i strid mot Sverige lagar och EU och FN konventioner och alla som inte är mycket kunniga i datasäkerhet bör läsa det här och från och med nu och aldrig mer använda Google sökmotor.

  Många både unga och äldre är inte intresserade av datasäkerhet eller har åsikt
  ” dem som inte har något att dölja”,,,,,,,,,har tusentals gånger drabbat hederliga debattörer för deras åsikter och andra har åsikt att ”det krävs kunskap för att byta ut kartläggnings-sökmotorn Google, vilket är fel uppfattat.

  En mycket enkel och lättförståelig och extremt säker sökmotor på svenska som inte regisserar dig är – DuckDuckGo – det enda du behöver göra är att kolla längst till höger på DuckDuckGo söksida – 3 liggande streck – tryck där och ställ in allt från tema eller skapa eget bildtema, välj färg på rubrik och titel, osv.
  Dem som har Mac behöver endast öppna Safari och trycka på inställningar och där trycka på – sök med bild ”förstoringsglas” och med enda knapptryckning ändrar direkt sökmotor till DuckDuckGo, men under säkerhet med bild hänglås, ska man –
  aldrig kryssa i ”varna för bedräglig webbplats” för då försöker Safari citat: det sker med hjälp av Safe Google – trotts att DuckDuckGo undanröjer alla hot.
  Om man någon gång vill söka på Google så söker man via DuckDuckGo utan att Google kan registrera dig och när sökningen är klar trycker man bara på den – lilla ankan – längst upp till vänster och forsätter att söka extremt säkert med DuckDuckGo.

  Dem som har Google får alltid samma av Google valt sökresultat eller inget resultat alls för att de raderat ”olämpliga sajter, olämpliga videos, olämpliga bilder, olämpliga sociala medier +++++++ vilket DuckDuckGo inte gör.
  Oavsett namn på dator eller Mobil kan man naturligtvis tanka ner DuckDuckGo på svenska eller annat språk, utan registrering, (kräver inte ditt namn) och du får osedvanligt starka säkerhet och annan enkel och säker sökmotor är Start Page som också har starkt skydd men om du vill vara extremt anonym, kan det vara lätt att glömma att trycka på extra anonymitet, det behövs inte med DuckDuckGo.

  Som nämnts är det It problem mellan DK och Se men hoppas att länk DuckDuckGo som vi tankat ner, fungerar http://duckduckgo.com “Duckduckgo är en söktjänst som fokuserar på användarnas personliga integritet och anonymitet. Potentiell personidentifierande information varken lagras vid besök på webbplatsen eller associeras med söktermer, vilket även gäller IP-adresser. Inget skickas heller till någon tredje part”.
  Vi har flera datorer med olika sökmotorer med olika grader av säkerhet som alla förvisso direkt kopplar bort spårningsförsök etcetera, men de gånger man glömt att använda speciellt program för anteckningar man just då skriver måste man skriva på nytt, men datorn med DuckDuckGo undanröjer alla försök till intrång utan att koppla ned och det har sparat många timmars extra skrivjobb.

  Här intressant historik om Karlshamns oljekraftverk
  http://www.skymningslage.se/karlshamnsverket/
  http://www.skymningslage.se/oljeberg/

 2. Det kan vara så att när man söker från ett annat land (på “riktigt” eller via VPN) så får söktermer ovanliga för landet lägre relevans, då blir “webcam” tyngre. Därav snuskträffarna.

  När jag gör samma sökning från svensk IP så får jag bara upp seriösa träffar.

 3. Hej Peter ! Jag använder ”Anka Anka Gå”.
  Har du någon synpunkt på om den är bra eller dålig.
  Med vänlig hälsning
  Tomas.

  11
 4. Google är snart helt värdelöst , antagligen har de lagt in en algoritm att inte visa resultat för oljekraftverk.

  18

Kommentera