Elsa Widding nr 54. Hotas fattiga länder av havsnivåhöjning?

KLIMAT & PROPAGANDA. Elsa Widding är välmeriterad civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola med tidigare ledande befattningar i stora skandinaviska energiföretag såsom Vattenfall, Statkraft och Fortum.

Elsa Widding, Klimatupplysningen

Elsa Widding blev för allmänheten känd då hon försökte stoppa Vattenfalls köp av det holländska energiföretaget Nuon.

Widding arbetade då som expert i Regeringskansliet i nära relation till dåvarande näringsminister Maud Olofsson.

Denna affär kom att sluta med en förlust för svenska staten på många tiotals miljarder kronor. Widding fick senare, efter en noggrann redogörelse till konstitutionsutskottet 2014, motta en utmärkelse av affärsmagasinet ”Passion for Business” för sitt mod och sin höga integritet.

Om Elsa Widding på bloggen…

Klimatupplysningen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Elsa Widding nr 54. Hotas fattiga länder av havsnivåhöjning?

 1. Nästa idiotism måtte vara att småstaden Motala översvämmas av höjda havsnivåer.

  Motala ligger vid Vätterns strand, ~88,5 meter över havet, vattennivån reglerad av kraftverket i Motala från en gammal vattendom. I stort sett måste vattenytan regleras efter den naturliga nederbörden och därmed hålla sitt naturliga vattenstånd fast, upp eller ned.

  Jag har sett många idiotismer från olika politiker som strider med detta enkla faktum.

 2. Det finns gott om förvirrade politiker i Sverige som talar om hotet från stigande havsnivåer, trots att i stort sett hela landet förekommer s.k. landhöjning, vilken tvärtom hotar att göra många småbåtshamnar i stort sett värdelösa på 100 eller 200 år.

  Till och med i inlandet, såsom i Mariestad vid sjön Vänern, finns krokiga idioter bland politiker som talar om höjda vattennivåer, trots att vattennivån i sjön Vänern regleras vid kraftverket i Trollhättan.

  10

Kommentera