Vaccinpass gäller från idag

PANDEMI. Från och med den 1 december ska vaccinationsbevis användas som smittskyddsåtgärd vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som äger rum inomhus och samlar fler än 100 personer. 

Från och med idag kommer alla över 18 år att behöva visa upp beviset om arrangören kräver det. Arrangören har rätt att neka tillträde till den som vägrar.  


Vaccinationsbeviset är gratis. Det är även gratis att vaccinera sig.

Du kan få ett vaccinationsbevis när du har tagit en dos vaccin, men det är inte säkert att intyget då är giltigt för alla aktiviteter. 

Vaccinationsbeviset har en QR-kod som när den skannas bekräftar att du har vaccinerat dig mot covid-19. Intyget med QR-koden kan fås både digitalt och på papper. 

På vaccinationsbeviset står namn, födelsedatum, utfärdandedatum, nationalitet, vilket vaccin och hur många doser man tagit samt hur länge beviset är giltigt.  

Om beviset har utfärdats 1 oktober-31 december 2021 är det giltigt i 180 dagar. 
Du kan när som helst hämta ett nytt vaccinationsbevis på covidbevis.se

Källa: E-hälsomyndigheten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Vaccinpass gäller från idag

 1. Om inga vaccinerade, blev sjuka av covid-19, eller vaccinet! Om inga vaccinerade spred smittan vidare! Om inga vaccinerade, blev inlagda på IVA!

  JA DÅ, SKULLE JAG INTE SÄGA NÅGOT OM DET HELA!

  Men nu är det inte så!!! Många i stor mängd blir allvarligt sjuka, och sprider dessutom smittan vidare, TROTS att de är vaccinerade.

  Detta visar på att covid-passen bara är en bluff, för att förtrycka och diskriminera oliktänkande, och hålla koll på vaccinerade, så att de inte avviker från den ”RÄTTA” vägen!

  MAN VILL ENDAST HA RÄTTROGNA KONTROLLERADE SOCIALDEMOKRATER I DET HÄR SAMHÄLLET, SOM HAR RÄTTIGHETER!!!

  JA, HELA EU ÄR EN SOCIALDEMOKRATI!!!

  Så det är det man vill med det hela, och vad det går ut på!!!

  9
  1
  • EU:s ordförande Van der Leyen, vill ju införa vaccinationstvång! Säger inte det allt kanske!

   Tänk bara så mycket de i Bryssel tvingat på oss förut! Tex massinvandringen!

   9
   1
   • Tror du på det egentligen? Och i vilket fall som helst, så känner sig EU:s länder kanske tvungna till sist. EU vet hur de ska kunna trycka på och tvinga igenom sin vilja!

    6
    1
 2. Vill se en debatt i direktsänd tv mellan dessa 3 korrupta nissar och 3 andra som kan bevisa att de andra 3 blå-ljuger, det vore demokratiskt. SVT eller TV4 kommer aldrig våga visa en sådan debatt, för det skulle visa allmänheten att folket är grundlurat av MSM. Covid-19 är inte farligare än en säsongsinfluensa, borde absolut inte få kallas för pandemi, svininfluensan kallades för pandemi, när ca 50 personer dog av vaccinet i USA så stoppades vaccinet, hur många hundratusen har dött nu av vaccinet i USA? Utan att detta skit har stoppats? Detta vansinne kommer gå till historien som världens värsta korrupta medicinska massmord, med hjälp av korrupta politiker, var så säker.

  Bland andra så är dessa 3 nissar så kallade experter på c-19-vaccin insyltade i vaccinindustrin och tjänar multum för varje injektion som ges till de godtrogna, de får fritt spelrum på SVT & TV4 var och varannan dag att blåljuga utan att bli ifrågasatta, eftersom de är jäviga så borde de inte få snacka utan att bli ifrågasatta. Skulle uppskatta en direktsänd debatt på tv med dessa tre och tre som har bevis för att de snackar skit. Det vore demokratiskt. Men det vågar inte vare sig SVT eller TV4.
  Ali Mirazami.
  Johan Carlson.
  Matti Sällberg.

  9
  1
  • Jag tror inte det går att hitta tre personer som har bevis för att de tre du nämner snackar. De flesta ”bevis” håller inte vid närmare granskning.

   ”Bland andra så är dessa 3 nissar så kallade experter på c-19-vaccin insyltade i vaccinindustrin och tjänar multum för varje injektion som ges till de godtrogna”

   Däremot vore det bra om du hade bevis för det du påstår.

   1
   8
   • Tycker synd om dig Pettersson, att du blivit så himla hjärntvättad av massmedia, du är förmodligen äldre än jag, jag fyller 62 år i januari nästa år, jag har slutat lita på massmedia sedan länge, litar inte ett förbannade dugg på de som styr i Sverige, jobbat i nästan 44 år i industrin när jag slutar jobba den 21/12*2021, (går i förtidspension), tycker jag jobbat klart. Men dum i huvets pöjk har jag inte blivit under den tiden, jag har fått lära mig i skolan av de lärarna och lärarinnorna jag hade då att tänka självständigt, och ha ett kritiskt tänkande, den lärdomen har jag hållit fast vid, inte blint lita på vad makten påstår, då kan det göra ont ifall makten gått sin egen väg, istället för att lyda folkviljan.

    7
    1
   • Jag började skriva kritiskt om politik, myndigheter och media år 2003, alltid under eget namn. Sedan dess har jag mordhotats åtskilliga gånger, hotats på jobbet, varit åtalat för skriverier på bloggen drygt 10 gånger, fällt två gånger, kallad rasist m.m. i media så jag tycker du ska fundera lite på vem du kallar hjärntvättad…

 3. Pettersson & andra som valt sprutorna är grundlurade, ta inga fler sprutor, vägra, snart blir det fascistiskt tvång över hela Europa, stoppa detta svineri, influensan klarar vi av. Bort med dessa korrupta politiker direkt, fängelse på livstid för dessa as vore bra.

  Covidvaccinen tappar effekt efter ett par månader och efter ytterligare några månader skyddar de inte alls.

  De finns nu data från Tyskland, Storbritannien, Israel och USA som otvetydigt visar att detta stämmer. Idag är majoriteten av smittade vaccinerade och det är nästan bara i den gruppen som människor dör.

  https://www.vaken.se/majoriteten-av-de-idag-smittade-och-doda-i-tyskland-storbritannien-israel-samt-usa-ar-fullvaccinerade/

  12
  1
 4. Oavsett vad man anser om Covidvaccin,
  bör man inse farorna med Covidpass:

  Ni tror passen är tillfälliga? -Glöm det! Eftersom de nu accepteras, kan de lätt plockas fram och utökas som de styrande önskar!

  Just NU får den som tagit två injektioner sitt pass och det krävs enbart vid ovan nämnda tillfällen. Inte så farligt, tänker du.

  Men vad säger att DU får behålla ditt pass?!
  I Frankrike krävs nu tre injektioner för folk över 65, annars blir du av med ditt pass.
  I Sverige talas redan om en fjärde injektion. Vad kan komma att inräknas i passen inom en nära framtid?

  Med tanke på klimat-alarmismen; är det så otänkbart att passet skulle kunna utökas med hur mycket bil du kör? (Co2 utsläpp).

  Du kanske tänker att ”alla borde ta sina två sprutor! Jag mår ju bra!”

  Du kanske mår bra NU men hur skulle du känna om du efter en framtida injektion med ytterligare ett nytt preparat INTE gör det? Och du kanske fortfarande mår så skit att du inte kan jobba efter flera månader. Sugen på att ta nästa då?

  Och gör du inte det, så kan du bli av med ditt pass när det väl finns där! Och DÅ kanske det påverkar DIG:

  I Tjeckien(kan varit slovaken) krävs covidpass för att få tanka bilen.
  I flera länder för att få gå in i mataffären. Gå i skolan. Få cancerbehandling!(Frankrike).
  Ni tror inte att Sverige med små steg skulle kunna komma dit?
  -Det trodde nog inte Australiensarna, Fransmännen och Italienarna om sina länder heller!

  Passen stoppar INTE smittspridning, eftersom även den som är Covidvaccinerad kan sprida smittan!

  Enligt senaste statistiken från FHM har smitt-kurvorna INTE stuckit iväg! Ändå inför man dessa pass.
  Detta handlar inte om omtanke om folkhälsan!

  -Fatta att man nyttjar Covid för att införa ett verktyg som kan ge världens regeringar enorm kontroll över medborgarnas beteenden!

  Så, oavsett vad man anser om Covidvaccin, bör man inse att vi nu tar steget mot helt nya möjligheter för regeringar att styra folks beteenden, och att risken finns att det kan utvecklas till betydligt mer än vad som sägs nu.

  Du kanske håller med regeringen just nu. Men vill du verkligen ge framtida regeringar detta verktyg att kontrollera dig och dina barn med?

  / Cinna

  32
  1
   • @Petterson; varför tror du passen införs då? Med tanke på att även vaxade smittar så kommer de inte stoppa Covid.
    Bara för att det finns andra sätt att kontrollera och styra folks beteenden (berätta gärna vilka sätt du tänker på) vad talar för att passen inte skulle kunna användas för att styra folk och vad är i så fall skälet, under rådande omständigheter?

    15
   • Jag tror helt enkelt inte på att världens regeringar och företag av olika sort med olika politiska system och partier samt miljoner människor, de flesta hederliga ligger bakom något sådant som att styra folk.

    Sedan gör vaccinpasset en del nytta.

    Danmark har haft ett sådant pass från april till september och har infört det igen. Personalen på restauranger och kaféer tycker att det fungerat bra. Passen avskaffades i september men då ökade smittan och nu har de införts igen.

    Risken att bli smittad av coronaviruset är tre gånger så hög om du är ovaccinerad, jämfört med om du är fullvaccinerad.

    Och de danskar som inte är vaccinerade bidrar till att coronasmittan sprids mellan sex och nio gånger så mycket som vaccinerade i Danmark.

    Det visar analyser gjorda av Viggo Andreasen, docent i matematisk epidemiologi vid Roskilde universitet, som han baserat på bland annat data från danska Statens Serum Institut, rapporterar danska TV2.

    Dessutom blir vaccinerade inte lika sjuka som ovaccinerade när de smittas. Vaccinet är inte perfekt men bäst av de alternativ vi har f.n.

    https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-11-13-uvaccinerede-danskere-bidrager-op-til-6-til-9-gange-saa-meget-til-smitten

    1
    16
   • Ja och den dag 100 procent är vaccinerade kommer 100 procent av de som dör att vara vaccinerade.

    Det är statistik och inga konstigheter.

    1
    10
   • Då finns det heller ingen som helst logik att vaccinera sig, när vaccinet ändå inte skyddar som det borde.

    Och covidpass är nazistisk kontroll av medborgarna. Snart kommer de väl att gå omkring som några nygestapo, och ber medborgare om passet. Och de som inte har det, blir då slängda i fängelse.

    Passet är till för att sätta åt oss oliktänkande! De som inte böjer sig för den ”stora” världsomspännande socialdemokratin! Precis som i vilken auktoritär diktaturstat som helst! Läs ”1984” av George Orwell och ”Kallocain” av Karin Boye. Det är ett typiskt socialitiskt förtryckarkoncept!

    3
    1
   • Hur vet du vilka böcker jag läst och inte läst?

    Danmark har haft ett covidbevis sedan april – och personalen på restauranger och kaféer tycker att det fungerat bra. Passen avskaffades i september men då ökade smittan och nu har de införts igen.

    Risken att bli smittad av coronaviruset är tre gånger så hög om du är ovaccinerad, jämfört med om du är fullvaccinerad.

    Och de danskar som inte är vaccinerade bidrar till att coronasmittan sprids mellan sex och nio gånger så mycket som vaccinerade i Danmark.

    Det visar analyser gjorda av Viggo Andreasen, docent i matematisk epidemiologi vid Roskilde universitet, som han baserat på bland annat data från danska Statens Serum Institut, rapporterar danska TV2.

    Dessutom skyddar vaccinet bra mot svår sjukdom och död.

    https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-11-13-uvaccinerede-danskere-bidrager-op-til-6-til-9-gange-saa-meget-til-smitten

    1
    5
   • Jag tror inte så mycket på statistik! Med statistik kan man bevisa allt!

    Om du har ena handen på en het spisplatta, och den andra I en frysbox, har du det i genomsnitt ganska skönt.

    Dessutom hur förklarar du det här:

    https://www.dn.se/sverige/allt-fler-patienter-pa-iva-fullvaccinerade/

    Det är sånt som bevisar att det är en bluff!

    Därför bör vaccinerade och ovaccinerade behandlas lika!!! Och de senare inte diskrimineras. Det skulle vara som tidigare, när det är så osäkert! RESTREKTIONER FÖR ALLA!!!

    DET SKULLE JAG ACCEPTERA!!!

    OCH INGA NAZISTISKA COVID-PASS!!!

    3
    1
  • @Cinna,
   Som dubbelvaxxad måste jag ändå säga att du har en poäng. Det är inte bara själva smittan som är knäckfrågan. Utan möjligheterna till utökning av kartläggning och kontroll över medborgarna. Men frågan innefattar även ett förtäckt tvång att vaccinera folk mot deras vilja. Det är inte okej i en demokrati. Speciellt inte när det råder viss medicinsk dissens kring pandemin. Därför är jag också i grunden avvisande till covidpassen och menar att dom ska användas med stor försiktighet, om öht alls.

   25
   • @ Petterson

    Så klart tycker personalen på danska resturanger och caféer att passen är bra -alternativet är att tvingas stänga och förlorade jobb! (Sen kan media välja att visa sådana som är positivt inställda också, eftersom de ger intrycket åt tittarna att andra tycker att politikerna fattat bra beslut….)

    Hur som helst: Du blandar ihop frågorna.

    Du argumenterar för att vaccinen är bra. Du anför argument för att vaccinerade smittar i mindre grad. Därför menar du att det är bra att vaccinera sig. Och därför menar du att passen gör nytta genom att de kan få fler att vaccinera sig? (Rätta mig om jag missuppfattat dig.)

    Men fakta är att fortfarande kan vaccinerade smitta.
    Hur mycket man sprider smitta beror också på hur man lever och beter sig; många vaxade, springer nu ute, trängs och hostar omkring sig och tycks tro att de är odödliga och visar ingen som helst hänsyn, bara för att de vaxat sig. En eller flera sådana kan alltså sprida smitta på ett ställe som bara släpper i dem med pass. -Trots pass kan alltså smittan spridas.

    Som Mange skriver här ovan så är passen snarare ett förtäckt tvångsmedel, för att få fler att vaccinera sig, genom att neka dem att delta i sociala sammanhang, än att faktiskt stoppa smittspridning.

    Tycker man att alla borde ta Covidvaccin ser man kanske inget problem i lite sådan press; det goda ändamålet helgar medlen liksom.

    Hur som helst motsäger inget av detta att passen kan komma att användas för kontroll och styrning av människor så som jag beskrivit ovan.

    10
   • Passen kan kanske användas till att kontrollera människor men jag tror inte det. De gäller i 180 dagar och är till för att minska smittspridningen. Vill man inte skaffa får man gå på tillställningar med färre än 100 människor.

    Vill myndigheterna kontrollera oss kan de lika gärna införa ID-kontroll där de vill. Kontrollera kortbetalningar, spåra mobiler, kolla e-post, pass registreras, det går att sätt upp
    kameror med ansiktsigenkänning.m.m.

    Jag vet inte om det är jämförbart men en gång hade vi motbok för att kontrollera supandet. Den försvann.

    Jag är inte orolig. Varken för vaccinet eller vaccinbeviset.

    2
    9
 5. Det är så här politik fungerar. Steget efter. Det stora bekymret nu verkar vara 4:e mutationen som inte finns något vaccin emot. De virus som passet gäller för har nog snart försvunnit.
  Pass eller inte, nu är det förkylningstider, och så har det alltid varit. Håll er inne i värmen istället för att gå på lokal och vifta med era pass.
  Och som vanligt, vi som är vaccinerade för livet, men som läkemedelsbolagen inte tjänar några pengar på, för stå i skamvrån.

  23
  1

Kommentera