Irakisk man dömdes för folkmord

ISLAM. En domstol i Tyskland har i ett mycket uppmärksammat fall dömt en irakisk man för folkmord och krigsbrott. Fallet är kopplat till de grymheter som terrororganisationen IS har utfört mot den yazidiska minoriteten i norra Irak. Rättegången har väckt stort intresse eftersom det handlar om den första processen som rör folkmordet på yazidierna.

Den irakiska mannen, som är en tidigare IS-medlem, dömdes i dag av en domstol i Frankfurt. Den 29-åriga irakiern uppges ha gått med i terrororganisationen IS år 2013. Han greps i Grekland 2019 och utlämnades till Tyskland.

Den tyska domstolen dömde mannen till livstids fängelse för folkmord samt brott mot mänskligheten, krigsförbrytelser, medhjälp till krigsförbrytelser och kroppsskada med ödesdigra konsekvenser.

Domaren konstaterade att det här var den första fällande domen i världen över en person som agerat i enlighet med IS systematiska förföljelse av den yazidiska religiösa minoriteten i Irak.

Enligt åtalet hade mannen och hans tidigare hustru – en tysk kvinna – ”köpt” en yazidisk kvinna och ett barn och hållit dem som ”hushållsslavar” medan de bodde i det då IS-ockuperade Mosul år 2015. Modern och barnet tvingades arbeta och leva enligt strikta islamiska regler, de gavs inte tillräckligt med mat och de blev regelbundet slagna som straff. Den lilla flickan dog till slut av törst.

Den irakiska mannen dömdes också till att betala modern 50 000 euro.

Tyskland – som inhyser ett stort yazidiskt samfund – är ett av få länder som har vidtagit rättsliga åtgärder mot de här övergreppen. Tyska domstolar har redan dömt fem kvinnor för brott mot mänskligheten relaterade till yazidierna. Brotten har begåtts på områden som innehas av IS.

Tyskland är ett av få länder som har vidtagit rättsliga åtgärder mot de här övergreppen. Tyska domstolar har redan dömt fem kvinnor för brott mot mänskligheten relaterade till yazidierna. Brotten har begåtts på områden som innehas av IS.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Irakisk man dömdes för folkmord

 1. Tror någon att vårt rättsväsende nommer att följa Tysklands exempel? Jag tillåter mig att tvivla.

 2. Koranen är rättesnöret och inget får ändras. Andra religioner har ändrats. Här skickas det friskt om hur Luther förstörde allt.
  Upplysningen,delning av den kristna och den världsliga makten.
  Darwin är haram. Det går inte att utvecklas och samtidigt vara muslim. Religionen är gjord att passa ett samhälle på 600 talet. Jag kan respektera de som lever på det sättet nu. Utan västvärldens tv mobiler bilar skjutvapen.
  Ta konsekvensen av sin tro. Ett tält i öknen med åsnor. En lerhydda i djungeln med bastkjol och bongotrummor.

  17
  • Luther ändra inte något. Han förespråkade en återgång till den faktiska kristna tro som står beskriven i Bibeln och göra oss av med de påhitt och villfarelser som Rom och påven hade hittat på under 1000 år.

   11
 3. ”Enligt åtalet hade mannen och hans tidigare hustru – en tysk kvinna…”
  Så, vad dömdes kvinnan till för fängelsestraff?
  Eller var det fittrabatten som gällde där också?

  13
  1
 4. Tankesmedjan Feminix skriver en tankeväckande text som går ut på att det är tillåtet att hata Hitler som predikade nazismen, men inte tillåtet att hata islam som har Muhammed och dennes fanatiska påbud som rättesnöre. Citat: ”Tänk om någon hade startat en politisk religion, ”Hitlerism”, som hade Hitler som sin profet och som hade makten i ett antal länder, där lagarna påbjöd stening till döds av otrogna kvinnor, dödsstraff för dem som lämnade ”Hitlerismen” och som dessutom hade som mål att ta makten över hela världen – skulle jag då stämplas som en fobisk rasist om jag avskydde den religionen? Islamisterna vet att de inte kan ta över Europa med vapenmakt. Men det är fullt möjligt att de, på sikt, kan ta makten genom invandring och en hög nativitet. Det sker smygande. Redan nu är etniska svenskar i minoritet i åldersgruppen 0 till 19 år i Malmö. Redan nu är Mohammed det vanligaste pojknamnet i Malmö. Redan nu finns det skolor i Malmö, som bara har två svenska elever.”
  https://tankesmedjanfeminix.blogspot.com/2010/12/muslimsk-invandring-ar-det-demografiska.html

  ”En liten lektion i demografi”, av Gunnar Sandelin i Det Goda Samhället.
  Om att ”folkutbytet” i Sverige fortsätter med oförminskad kraft. Förra året beviljades totalt nästan 89 000 uppehållstillstånd. I år beräknas närmare 100 000 uppehållstillstånd att ha beviljats, och successivt ökar populationen med utrikes bakgrund.
  Nyfödda med två utrikesfödda föräldrar var år 2002 = 18,1 %, förra året = 30,8%
  Män, 20 år, med två utrikesfödda föräldrar var år 2002 = 21,2%, förra året = 37,3%
  I flera kommuner är 20-åriga män redan i majoritet eller på väg att bli, medans jämnåriga med svensk bakgrund minskar. Gunnar Sandelin, citat: ”med en pågående stark ökning av unga män som har sin etniska och/eller kulturella bakgrund i områden som har högst överrepresentation vad gäller brottslighet, främst Afrika och Mellanöstern, fortsätter Sverige oförtrutet på sin väg mot sönderfall.”
  https://detgodasamhallet.com/2021/11/30/gunnar-sandelin-en-liten-lektion-i-demografi/#more-53070

  14
 5. Man kan fråga sig vad det har med Islam att göra, men kanske spelar det roll att redan Koranen tar upp förhållandet till andra religioner. Här regleras förhållandet till andra religioner där ’bokens folk’, dvs kristna och judar tolereras men diskrimineras. Icke troende och följeslagare av andra religioner måste omvändas eller är annars så som den Yesidiska flickan är rättslösa. Dvs här handlar det inte om ’profetens exempel’ eller något liknande, utan saker som står i den heliga skriften och så egentligen saknar tolkningsutrymme. Antingen accepterar man Koranen och är Muslim. Eller man tar avstånd från diskrimineringen och kan som dom flesta väljer att se det inte vara Muslim.

  • Islam är rörelser som Boko Haram, al Shabab, al Qaida, Isis, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, Nusrafronten och andra mördarsekter. De är alla produkter av islam och verklighetens islam.

   Islamska förbundet i Sverige är terrorstämplat i arabvärlden men inte i Sverige.

   24
  • ”Man kan fråga sig vad det har med Islam att göra…”
   Allt.
   Om din förebild är en massmördande, stråtrövare och pedofil som köpte, sålde och våldtog sina slavar så är denne irakier ett bra exempel på en god muslim.

   Dessutom ”tolereras” bara kristna och judar om de betalar jizya, en straffskatt på allt de äger annars har de samma val som hedningar, konvertera eller dö.

Kommentera