Bra förslag om arbetskraftsinvandring från S

INVANDRING. Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Arbetskygg syrier. Illustration: Rasmus Sand Høyer

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

Tidigare LO-ordföranden, nu näringsminister, Karl-Petter Thorwaldsson (S) har sagt att det är ett tecken på att politikerna ”äntligen” ser bristerna i dagens system. För några år sedan yrade Karl-Petter om att invandrarna skulle ge super-ekonomi.

Socialdemokraterna kommer att lägga fram förslag på bindande anställningsavtal vid arbetskraftsinvandring, säger statsminister Magdalena Andersson under ett tal på LO-kongressen idag.

Det får vara slut på arbetsgivare som lockar hit utländska löntagare och sedan låter dem arbeta under slavliknande villkor. Det är skamligt och det ska självklart inte vara lagligt.

S kommande förslag väntas innebära att man måste ha ett färdigt kontrakt redan innan man kommer till landet, till skillnad från i dag då det räcker med att ha fått ett erbjudande om arbete.

-Pettersson undrar lite försynt varför ingen gjort något tidigare eller gör något på allvar nu? Sverigedemokraterna har varnat för problemet i tio år och lagt många bra förslag som röstats ned bara för att de kommit från SD. Är det vettigt att styra ett land på det viset. Dessutom är min mening att arbetskraftsinvandring inte ska tillåtas till yrken där det finns arbetslösa i Sverige.

Skatteverket borde sedan enkelt kunna se att löner och skatter är rimliga. En arbetsgivare ska deklarera arbetsgivaravgifter och avdragen skatt månaden efter att lönen utbetalats eller en anställd har fått en förmån. Det betyder att om en lön har betalats ut i februari ska skatten och arbetsgivaravgiften redovisas den i arbetsgivardeklarationen senast den 12 mars. I slutet på mars borde Skatteverket kontrollera om uppgifterna stämmer och om de inte stämmer slå larm.

Filmen från 2013, då var reformen fem år gammal (från 2008) och än idag har inget hänt.

Minns ni det fina ordet gästarbetare, människor kom som gäster, arbetade, sparade pengar och åkte hem. Några stannade och assimilerade sig, deras barn blev svenskar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Bra förslag om arbetskraftsinvandring från S

 1. Dagens regelverk var väl bara en listig vänstersväng runt de internationella asyl-reglerna. Jag förstår inte hur regeringen kunde driva det de sista 7 åren. Direkt fientligt mot Sveriges befolkning kan jag tycka. Arbetskraftsinvandringen har säkert tvingat upp allehanda skatter och avgifter för skattetyngda svenskar.

 2. Man väntar i sju år tills det är dags för valkampanjerna inför nästa års val.
  På så sätt så tror de glömska och lättlurade valboskapen att sossarna är partiet som gör något bra. Ingen frågar sig varför inget hände för sju år sedan.

  14
 3. ” Dessutom är min mening att arbetskraftsinvandring inte ska tillåtas till yrken där det finns arbetslösa i Sverige.”
  Det är vad jag förstår ungefär hur Schweiz gör. Helt rätt.
  Dessutom, talar vi lågkvalificerade yrken fins ingen anledning att importera alls så länge det finns arbetslösa. De får omskola sig till dessa efterfrågade yrken.

  Sedan bör arbetsgivare ta fullt ansvar för uppehället (inkl ev anhöriga) under avsevärd tid. Om de på allvar menar att arbetskraften inte går att få tag i i Sverige. Ofta gör den ju det, de ljuger för de vill lönedumpa.

  21
  1
 4. Detta har dom gjort medvetet för att för alltid ändra demografin och destabilisera landet. Sluta skriva i kommentarerna at dom inte förstår vad dom gjort, att dom är korkade. Totalt stopp för all invandring och skicka hem alla som inte tillför något mervärde till Sverige. Spelat ingen roll om dom redan fått uppehållstillstånd och medborgarskap. Ansvariga politiker och tjänstemän på det helt korrupta immigrstionsverket skall ställas inför rätta och dömas till hårda straff.

  24
 5. När jag lyssnar på M Palm argument om arbetslösheten i förhållande till arbeten så behövs det ingen större förståelse för att förstå hur stor hennes begåvning är
  Min förhoppning är att dessa svagt begåvade personer får lämna resterande kommuner och även riksdagen vid nästa val.
  Sen kan de ta dessa lågutbildade jobb så förbättrar vi miljön

  19
 6. ”– Det får vara slut på som lockar hit utländska löntagare och sedan låter dem arbeta under slavliknande villkor. Det är skamligt och det ska självklart inte vara lagligt.”

  ..och vem är det som säger detta?

  Det är inte arbetsgivare/företagare som öppnat gränserna för vem som helst.
  Det är inte arbetsgivare/företagare som vill ha hit okvalificerad arbetskraft.
  Det är inte arbetsgivare/företagare som vill ha tiggarna utanför sina portar.
  Det är inte arbetsgivare/företagare som vill fylla landet med icke skattebetalare.

  Under 20 års tid har den ”Svenska modellen” av invandring under alla kategorier skett för att regeringen, S och M ledda, bestämt detta, arbetskraft eller inte.

  Låga löner är högerns melodi, men vänstern har varit drivande så att det blivit möjligt.

  33
 7. Bra tänkt, nu har äntligen blysänket MP lossat. Men vi får se tiden an. Är Dvärgen handläggare blir det nog fortsatta lögner och utredningar. Jag litar aldrig på en såsse.

  38
 8. Med 400 000 arbetslösa och 790 000 människor som lever på bidragssystemet så vågar jag påstå att det inte behövs någon invandring av okvalificerad arbetskraft… Inte över huvud taget

  53
  • Ytterliggare ca 400 000 med låtsas jobb eller som de kallar det Nystartsjobb
   1,2 miljoner som inte försörjer sig själv ska åkaa hem i det snaraste!

   25
 9. Snack snack och snack. Så efter 7 år vid makten ska man fundera över att tillsätta en utredning. I slutändan blir det väl så att facket ska bestämma vilka som får komma (S och LO har ju lobbat för det tidigare), vilket tydliggör för arbetskraftsinvandraren att han förväntas rösta rätt, tjänster och gentjänster. Staten ska sedan givetvis ”kompensera” LO för jobbet de gör och överskottet hamnar i S-kassan som vanligt. MYGEL

  40000 i minimilön, arbetsgivaren ska lägga 3 månadslöner som ”pant” för arbetstagaren hos Skatteverket eller annan passande myndighet. Löst

  39

Kommentera