Vems ärenden går regeringen?

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Jeanette Gustafsdotter (S) är landets nya kulturminister. Det bör med andra ord ha ”klickat” när hon som representant för Tidningsutgivarna träffade Morgan Johansson för diskussioner om begränsningar av yttrandefriheten i sociala medier.

TIDIGARE 2018-03-23. Efter att Expressen, DN och andra medier dragit igång en kampanj mot nätjättarna Google, Facebook med flera som Expressens chefredaktör Thomas Mattsson menar är omoraliska och som hjälper till att sprida en massa hat och annat skit på nätet så kallar regeringen kallar Google, Facebook och andra nätjättar till möte, detta på som det verkar order från Expressen.

Ni ser själva vilka som styr regeringens mediepolitik. Från vänster Jeanette Gustafsdotter, vd för Tidningsutgivarna, Eva Burman, chefredaktör för Eskilstunakuriren, justitieminister Morgan Johansson (S) och Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen under dagens möte. Undrar om inte justitieministern är för kort i rocken för denna fråga som inte handlar om demokrati, yttrandefrihet eller näthat utan om annonsintäkter.

På mötet kommer justitieminister Morgan Johansson, S, att kräva att de snabbare tar bort olagligt innehåll från sina plattformar, rapporterar Expressen redan nu trots att mötet mellan regeringen och nätjättarna ska ske först den 13 april.

Justitieminister Morgan Johansson, S, anser att det måste bli lättare att nå företagen om man har klagomål på innehållet. – Det är positivt att regeringen tar allvarligt på de uppenbara problem som finns på nätjättarnas plattformar, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

-Pettersson säger att det ligger säkert en hel del i kritiken mot Google, Facebook och de andra men Expressen med flera är inte ett dugg bättre. Sanningen är att nätjättarna tar annonsintäkter från de etablerade medierna och att inte Morgan Johansson inser det tyder på vissa brister i den intellektuella kapaciteten.

Är det någon som ska ta det lugnt med att anklaga andra för att sprida våld, hat, hot, nazism, sexism, rasism, mord, död, våld, katastrofer och olyckor när de jagar klick och intäkter i andras olycka så är det Expressen.

Några få exempel…

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

4 thoughts on “Vems ärenden går regeringen?

 1. Det gäller att ha MSM på sin sida i valet. Hur ser man bättre till det än att anställa MSM huvudlobbyist?

 2. Ja, inte går de medborgarnas ärenden iaf!
  Agendan måste följas… det stora projektet The Great Reset står bakom hörnet! (WEF)

  31
 3. Hur många kärnkraftverk går det att försörja hur många serverhallar för evärdeliga tid? Strålande tider för några dyrtider för oss andra.

  29
 4. Så vi har alltså nu fått en riktig propagandaminister! Som i sossarnas förebild, Nazityskland!

  33
  1

Kommentera