Magdalena Andersson ny statsminister – leder första enpartiregeringen på 15 år

INRIKES. Socialdemokraternas ledare Magdalena Andersson har för andra gången röstats igenom som Sveriges statsminister. Hon blir därmed den första partiledaren på 15 år som får styra en enpartiregering med endast socialdemokrater. Andersson kommer att styra på oppositionens budget. – Jag är väldigt taggad på att börja jobba, sa Andersson på väg in till riksdagen.

Magdalena Andersson Pressbild Socialdemokraterna

SD, M och KD och L röstade emot Andersson. – Vi kommer att rösta rött i dag. Vi har sju förlorade år bakom oss, sa exempelvis SD-ledaren Jimmie Åkesson.

C, V, MP, S och partilösa Amineh Kakabaveh röstade igenom Andersson.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson riktar hård kritik mot att Magdalena Andersson röstas fram med en rösts marginal och hur Socialdemokraterna sköter det. – Den rösten köper man genom att ingå en uppgörelse med riksdagens vilde, säger Åkesson och syftar på den tidigare vänsterpartisten Amineh Kakabaveh.

Åkesson säger att man genom uppgörelsen lovar att fördjupa sina kontakter med det kurdiska kommunistpartiet PYD och att de står nära terroristorganisationen PKK. – Jag tycker det är synnerligen häpnadsväckande, säger Åkesson.

Socialdemokraterna kommer att styra på en ”högernationalistisk budget”, säger Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar. Hon säger att regeringen har levererat allt på Centerpartiets “önskelista” utan att förhandla med Vänsterpartiet och att hon därför förvånades av onsdagens beslut från C att inte rösta på regeringens budget. – De håller den statsminister de har valt somgisslan. Hon är nu tvingas att genomföra en högernationalistisk budget, säger hon.

-Pettersson tycker det är skönt att vara av med Miljöpartiet och hoppas på att Magdalena Andersson inte är sämre än Stefan Löfven, men där är jag osäker. En gång trodde jag att ingen kunde vara sämre än Göran Persson men det fanns det många som kunde…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 thoughts on “Magdalena Andersson ny statsminister – leder första enpartiregeringen på 15 år

 1. Hojta till om någon ser Magdalena i arbetet att vända på stenarna ute i kylan! Funderar på att skicka hen ett par varmfodrade handskar.

 2. ja det är intressanta ? det är val innom ett år . undrar om såssarna finns kvar då? ja hör ekot höj skatten? då ökade arbetslösheten och då var man tvungen att höja skatten för att få a kassan att gå ihop men då ökade inflationen så allt import ökade kostnaden . så ja höjde skatten . ? och då slutade folk att arbeta dom påstod att skatten var högre än lönen.. så nu sitter ja här och och dkriker och alla hatar mig . och det är ju naturligtvis bara för att jag är kvinna eller hur?

 3. Kan bli otäckt med bara sossar i styret! De präglas ju inte precis av välvilja! Mycket kan effektivt döljas, som det gjordes under tidigare decennier, när de hade ensam makt. Inte alls bra!!! Mp i regeringen, gav i alla fall större genomskinlighet!

  4
  3
 4. Sen kan man ju hoppas på att Svenska folket har så pass mycket förstånd att hålla MP
  utanför riksdagen med, för att rösta fram ett för landet skadligt parti som gör allt för att
  förstöra för och pungslå befolkningen , ja det är inte speciellt begåvat.

  12
 5. Jag har inte sett några siffror (bakom betalvägg) men Nyheter Idag/Sentio men så här skriver dom
  ”Socialdemokraterna ökar med mer än ett miljöparti i Sentios novembermätning. Samtidigt tappar Moderaterna och Sverigedemokraterna kraftigt, vilket gör att S återtar platsen som största parti med god marginal. – Det här är en Magdalena-effekt, naturligtvis. Man ser längtan tillbaka till Göran Perssons ledarskap, säger Ledarsidornas Johan Westerholm t…”

  Det var detta som jag misstänkte skulle bli resultatet efter partiledarbytet. Till det ska läggas att om det blir problem framöver kommer Magda att skylla på den blåbruna budgeten. Så Annie Lööf visste vad hon gjorde. I september 2022 kommer vi att få se fram mot 4 nya år av samhällsföräderi

  14
  1
  • Förhoppningsvis INTE!!! Mycket hinner hända på 9,33 månader!!! Vi måste hoppas och ha tilltro om en bättre värld, eller hur? 🙂

   5
   2
 6. Socialdemokraterna, sin historia trogen, säljer ut Sverige och svenskt bistånd till utländska socialistiska terroristorganisationer.

  Den där kommunisten är ett levande exempel på att svenska medborgarskap delas ut alldeles för lättvindigt och utlänningar aldrig blir integrerade i Sverige.
  Ingen utlänning ska kunna bli svensk medborgare.

  25
  1
 7. Hjälp! En kärring till med mer makt är hon klarar. Nu saknas bara att helpuckade Strandhäll och Veronica Palm gör ny entré vid köttgrytan. Man kan ju inte leva på riksdagpension hur länge som helst. Löfven visade ju att avgår man i tid kan man sno åt sig några mille och slippa leva som fattiglapp, med bara 50 papp i månaden.
  Hoppas Magdalena lever upp till ”bästa tjejgänget”, och fyller på med många inkvoterade puckon!

  28
 8. Antar att L.et skulle ha varit ett C, eller? ”L, V, MP, S och partilösa Amineh Kakabaveh röstade igenom Andersson.”

  19
 9. Hur tänker Liberalerna hantera den riksdagsledamot som röstade gult dvs stödde Magdalena Andersson? Liberalerna bör ställa sig frågan om de agerar utifrån demokratiskt fattade beslut och vildar åtgärder mot den som agerar på eget bevåg.

  Någon djävla ordning bör det väl ändå vara i ett parti.

  Finns hon på valbar plats 2022 kommer det att bli ett problem om Liberalerna klarar 4 % spärren

  30
 10. Rö´skrikan letade i sitt tal efter den ”breda mitten”, men blev tvungen att ge sig ner på kommun-nivå för att finna något som kan komma i närheten av hennes utopier.

  36
  • …så kanske hon hittar några gamla gråsossar därunder, som krälar fram och vill vara med i sossehärskarsmeten! 😀

   4
   7
 11. Blir nog en skakig resa till valet skulle jag tro.
  Varför ska Socialdemokraterna vara så maktlystna så dom till och med
  kan tänka sig att regera med annans budget.
  Tror att dom är lite stolta att få regera en riktigt bra budget.
  Annars har dom avgått.
  Men dom har ju kopierat SD:s förslag många år nu.
  Socialdemokraterna har alltid velat ta åt sig äran av vad andra åstadkommit.

  37
  1
 12. Jaha då får hon börja med att ta på sig en overall och handskar , för hon skulle ju vända på varenda sten som finns ,men jag tror att hon blir förskräckt över vad som döljer sig därunder och vänder tillbaks dom , och så var den saken ur världen på klassiskt sossemaner för det som döljer sig under stenarna kanske inte tål dagsljus .

  28
  1

Kommentera