”Vaccinkritik är inget du informerar bort”

PANDEMI. Många tänker att de kan hålla sig friska på andra sätt: ”Viktigt att inte betrakta dem som knäppgökar”, skriver Sydsvenskan bakom betalvägg.

Drygt 1,2 miljoner vuxna i Sverige har inte tagit någon vaccinspruta mot covid-19 och många av dem är övertygade motståndare mot vaccin. Mia-Marie Hammarlin, docent och forskare i etnologi vid Lunds universitet, har inlett ett forskningsprojekt där hon ska intervjua vaccinmotståndare på djupet för att förstå deras argument, skriver Sydsvenskan.

Det hon har kommit fram till hittills är att det inte bara handlar om vaccin. Många vaccinmotståndare är också kritiska mot andra saker i samhället och det finns en kritik mot ”makten” och misstro mot läkemedelsindustrin.

Hammarlin säger till tidningen att det för många handlar om identitet. – En medveten vaccinkritik är därför inget du informerar bort. Mer fakta om vaccin kommer sannolikt inte att hjälpa. Detta är en viktig insikt i forskningen hittills, säger Mia-Marie Hammarlin till tidningen.

-Pettersson säger att Hammarlin borde kontakta bloggens kommentatorer som är experter i världsklass på vaccin och virussjukdomar samt effektiva, billiga läkemedel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

40 thoughts on “”Vaccinkritik är inget du informerar bort”

 1. Det finns mycket som är underligt kring vaccin,en sak som förundrar mig är varför SVT använder sig av en vaccibfabrikör som förespråkare för vaccinering, han pressenteras som professor, men är avdankad tandläkare, hans intresse för att alla ska vaccinera sig är förståeligt! Det måste finnas betydligt fler som kan det här med vaccin, men SVT har bara lyckats få tag på denne?

  15
  1
 2. Varför skriver så många kritiska kommentarer gång på gång, om vaccinering.?
  Vill man inte vaccinera sig är det ju bara att låta bli.

  5
  11
 3. Detta högst ovanliga virus orsakar kontroverser. Det är lätt att förstå då det muterar på helt annat sätt än tidigare säsongsförkylningar. SARS-CoV härjade med början 2003 och har aldrig hörts igen. 2004, 2005 och 2012 dök andra coronavirus upp men inte förrän 2019 dök en variant med grava personlighetsstörningar upp. Vi är tydligen framme vid den fjortonde personligheten eller mutationen eftersom WHO hoppade över Xi som är det grekiska alfabetets fjortonde bokstav.

  Vad är det då som gör att viruset muterar som det gör? Ingen vet väl riktigt eller så är det så att man inte vill avslöja varför. Det är inte orimligt att tänka sig två förklaringar, båda lika skrämmande. Den första är att det kinesiska kommunistpartiet som också är den kinesiska staten har experimenterat med coronavirus. Det finns de som påstår att man korsat SARS-CoV och HIV. Huruvida det är sant eller ej kan jag inte avgöra.

  Den andra teorin är att viruset muterar tack vare mRNA-coronavaccinen som aldrig tidigare använts. I så fall så kommer det att bli en oändlig dödsspiral då läkemedelsföretagen letar ”uppdateringar” varefter viruset muterar. Om detta är sant eller ej lär vi inte få veta i brådrasket om någonsin.

  Det som är alvarligt är att demokratiska länder börjar uppföra sig som diktaturer. Man inför åtgärder som inte är underbyggda. Det är mest symbolpolitik som inte verkar göra nytta. I USA uppvisar Florida lägra smittspridning trots eller tack vare att man motsats sig munskyddspåbudet medan demokratiskt styrda delstater med munskyddspåbud uppvisar väsentligt högre smittotal. En omfattande dansk undersökning från slutet av förra året visade marginell skillnad mellan munskyddsbärare och andra.

  Huruvida vaccinerna har gjort nytta eller ej är svårt att säga då viruset verkar vara säsongsberoende och trivs bättre på vintern än på sommaren. Antal döda från juli och fram till nu skiljer sig inte nämnvärt. Det är till och med så att dödstalen, oavsett orsak, var lägre i fjol än i år. Det skiljer sig även mycket över landet där framförallt Stockholm utmärker sig. https://www.svt.se/datajournalistik/overdodlighet-under-corona/

  Det allra alvarligaste är debattläget. Från båda sidor anser man sig ha fullständigt rätt då sanningen är snarare att ingen vet. Huruvida människor beslutar sig att vaccinera sig eller ej är deras ensak liksom att föräldrar är det som ska fatta beslutet för omyndiga barn. Bara för att undanröja alla spekulationer kan jag meddela att jag är dubbelvaccinerad tidigt då det var nödvändigt då. Såpass tidigt så jag är högst osäker på om jag fortfarande har ett skydd och försöker att leva därefter.

  18
  5
 4. Jag är inte vaccinmotståndare generellt, jag är skeptisk mot dessa vaccin samt varför det är så extremt viktigt att jag som redan haft verifierad Covid ska vaccinera mig.

  Har tagit en massa andra vaccin mot allt möjligt.

  36
  2
 5. Kalla sprutan för vaccin är det största bedrägeriet
  Att påstå att 15 000 dött med C-19 är det näst största bedrägeriet
  Att nya varianter hela tiden kommer fram kommer på tredje plats i bedrägerierna
  I våras skulle alla sprutas så det skulle bli som vanligt
  Efter sprutandet har överdödligheten rusat i höjden, men inte på grund av C-19
  Nu ska en tredje sprutas injiceras för att det ska bli som vanligt
  Varför har folk så svårt att se orsak och verkan? I ALLT

  58
  6
  • Folk förstår inte därför att dom är hjärntvättade av våra pk medier.
   Tråkigt men sant.
   Där stora delar av världen (Asien, Afrika) lämnat coronan bakom sig får vi fortsätta leva under ett påhittat hot länge till.

   25
   2
 6. En svensk mycket stor preprintstudie med flera miljoner människor som studiedeltagare vilken utgick från alla fullvaccinerade i Sverige t o m 5 aug, visade att i praktiken sedan deltavarianten började dominera i höst har Pfizers vaccins skydd mot symtomatisk smitta i genomsnitt för alla åldersgrupper rasat till 23 % (fr o m 211 dygnet på individnivå) och det var dessutom inte en statistiskt signifikant skillnad mellan fullvaccinerade och ovaccinerade. Skyddet var AVSEVÄRT högre i våras enligt samma studie innan deltavarianten kom.
  För fullvaccinerade med AstraZenecas vaccin var mätvärdet i genomsnitt för alla åldersgrupper MINUS 19 % (fr o m 121 dygnet på individnivå), dvs effekten var ökad risk att smittas.

  För personer som är 50 år gamla och uppåt dvs de mest sårbara, ej uppdelat på vaccintyp, var det också negativ skyddseffekt uppmätt fr o m 211 dygnet, MINUS 37 % till MINUS 52 % beroende på åldersgrupp.
  Ovaccinerade klarade sig således t o m bättre mot att smittas!

  Jag tar det en gång till – Ovaccinerade klarade sig således t o m bättre mot att smittas!
  Vaccinet gör alltså att du lättare blir sjuk.

  52
  4
  • Allt beror ju på att det är inget vaccin, utan ett medel som ska försämra immunförsvaret. Att komma med en massa teknaliteter om nya varianter, inkorekta tester mm. gör inte saken bättre

   40
   5
  • Undersökningen kommer från Sebastian Rushworth som påstår att covid-19 inte är värre än en vanlig influensa och det är det lilla om den mannen.

   Det är sådant som Mia-Marie Hammarlin, docent och forskare i etnologi vid Lunds universitet ska intervjua vaccinmotståndare om på djupet för att förstå deras argument.

   3
   9
   • Du vill inte med ett enda ord kommentera studien däremot anser du att personen som gjort studien är knäpp.
    Du agerar alltså som vänstern gör.

    Nu är det som så att deltamutationen har en dödlighet på 1-2 promille och influensa på 1 promille, så de är väldigt likvärdiga.
    Däremot så drabbas många fler av Covid-19 vilket gör att fler dör.

    Det som du och SVT absolut inte vill prata om är överdödligheten.
    I USA ligger den nu på 30% dvs +374 067 personer i åldern 25-64.

    Ser du sambandet med studien?

    11
    1
   • Jag har inte läst studien. Skulle jag läsa alla ”bevis” du skickar skulle jag inte ha tid att driva en blogg.

    Frånsett det så handlade inlägget om något helt annat.

    Själv kallar du den ena efter den andra som inte håller med dig för korrupta. Du är en malm för vänstern och borde ställa upp på en intervju.

    2
    9
   • Jag kallar flera av de som anlitas av SVT för korrupta eftersom de tjänar på att hylla vaccinerna som enda lösningen.
    T.ex. Matti Sällberg.

    Personer som inte håller med mig, och litar på allt som FHM, media och Socialdemokraterna säger kallar jag för vilseledda, lättlurade. Du själv kallar dig amatör.

    Jag förstår att du inte kan läsa allt, men din taktik att förminska alla som kommer med bevis som går emot det som du tror på är väl inte så bra, eller hur.

    Lite intressant är det att du misstror Sossarna, media och myndigheter när det gäller det mesta, men när det gäller vaccin så tror du på vartenda ord de säger.

    Att det beror på att du chansat och vaccinerat dig, och nu börjar bli orolig är inte så svårt att förstå.
    Vi får hoppas att omikron är mindre farlig än delta dvs mindre farlig än en influensa.

    12
    1
   • Uppenbart är att du inte läser bloggen innan du kommenterar. Att jag förminskar alla som kommer med bevis stämmer inte. Det du kallar ”bevis” är inga bevis. Varför gör en person som påstår att covid-19 inte är värre en än influensa en stor studie?

    Återigen inlägget handlade inte om sjukdomen utom om annat.

    Gör en insats, kontakta Mia-Marie Hammarlin, vid Lunds universitet och visa dina argument och ”bevis”.

    2
    12
   • Pettersson Covid-19 deltamutationen är ungefär lika dödlig som en influensa.
    Att han säger det är fakta.

    Du förstår inte det, och då drar du helt fel slutsatser.

    7
    1
   • Varför håller du till på en blogg som drivs av en som inget förstår?

    Kan du inte kommentera någonstans där den intellektuella kapaciteten är högre så dina ”bevis” gör nytta.

    Eller starta en egen blogg och göra världen lycklig?

    1
    6
   • Jag tycker att det är tråkigt att se så många vanligtvis upplysta människor, så totalt gå bort sig när det gäller vaccinen.
    Så jag kommer att vara kvar och försöka upplysa så många som möjligt.

    Här är det lite svårt att få igång en diskussion, därför att allt som vaccinälskarna gör är att kritisera, förminska mig och de som gjort studierna som personer,
    istället för att prata om den studie eller statistik som jag berättar om.
    Jag förstår att det är jobbigt att helt plötsligt inse att det som SVT, FHM, Regeringen och media sagt delvis är osant.
    Men Pettersson inget blir ju bättre av att du blir arg på mig som person.

    Här är statistik på överdödligheten i USA. Något som SVT eller övrig media inte tar upp.
    Varför dör det så många i år när uppåt 80% är vaccinerade i många länder.
    Någon som kan komma med en gissning?
    https://pbs.twimg.com/media/FFE1zTAXoAEP4q8?format=png&name=4096×4096

    8
    1
   • Inget blir bättre av att du påstår att jag och många andra går bort oss.

    Vaccinet är inte perfekt men det bästa vi har.

    Hur många fler skulle ha dött utan vaccin mot covid-19?

    Men förklara det någon annanstans.

    kJag tror inte en sekund på dina ”bevis” när du som hönan hittar korn här och där.

    Tänk på att om 100 procent av alla människor är vaccinerade med 2 eller 3 doser så kommer folk fortfarande att dö.

    Då kan du bevisa att vaccinet är riktigt, riktigt farligt.

    1
    4
   • ”kJag tror inte en sekund på dina ”bevis” när du som hönan hittar korn här och där.”
    Så när jag lägger fram forskning och statistik från statliga myndigheter i Israel, Storbritannien osv.,
    så skriver du att du helt enkelt inte tror på ett ord jag skriver.

    Vad bra Pettersson, så fort det kommer något som är negativt angående vaccinet så väljer du helt enkelt inte att tro på det.
    Tycker du att det är en bra inställning till ny fakta?

    Ja Pettersson du får väl fortsätta att tro på dina favoriter från SVT, Aftonbladet, FHM och Regeringen.
    Det blir ett hårt uppvaknande för dig till slut, men kom sen inte och påstå att jag inte varnade dig.
    Själv tror jag på oberoende forskning och statistik från verkligheten.

    5
    1
   • Det du lägger fram är sällan seriös forskning och du väljer att inte tro på forskare som säger att vaccinet gör nytta och de är i majoritet.

    Kan du inte starta egen blogg och kontakta Lunds universitet? Du är ett lämpligt forskningsprojekt.

    1
    2
   • ”Det du lägger fram är sällan seriös forskning och du väljer att inte tro på forskare som säger att vaccinet gör nytta och de är i majoritet.”
    Jag lägger oftast fram statistik från Storbritannien, Israel, Sverige och USA.
    Oftast från de statliga myndigheterna.
    Du måste då mena att de statliga myndigheterna har fuskat med datan.

    Jag visar offentlig statistik från olika länder hur överdödligheten ökat kraftigt 2021.
    Du vill aldrig kommentera det.

    Pettersson är det bara statlig statistik från Storbritannien, Israel, Sverige och USA du inte godkänner som bevis, eller är det alla
    länders statistik där verkligheten går emot vad du tror på?

    Är det bara statistik och nyheter som bekräftar din tro på vaccinerna som stämmer enligt dig?

    Pettersson hur illa ska det bli innan du inser att du har fel om vaccinerna?

    Nu kom detta också från Norge. Det godkänner du naturligtvis inte.
    I Norge skriver Aftenposten att nya fall av covid sker främst mellan vaccinerade och man har hittills inte sett några fall där ovaccinerade smittat vaccinerade. De norska läkarna, menar således att vaccinpassen är helt onödiga
    ”Vi har hittills inte sett exempel på smittspridning från ovaccinerade personer i Bodø. Ett coronaintyg hindrar inte de fullvaccinerade vuxna, som alla har ett intyg, från att sprida smittan. Den största förebyggande effekten kan bli att det skyddar ovaccinerade från kontakt med eventuellt smittsamma vaccinerade, men det var knappast syftet.”

    3
    1
 7. Det är inget vaccin. Utan genterapi. Ta sprutan ni som vill. Jag är en fri svensk och tolererar inte diktatoriska dekret från etablissemanget eller någon annan. Min kropp mitt val

  46
  3
  • Erik Enby, född 12 maj 1937 i Karlskrona, är en svensk tidigare läkare. Han fick 2007 sin läkarlegitimation indragen av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, med motiveringen att hans behandling av patienter saknat stöd i vetenskap och beprövad erfarenhet.

   6
   22
 8. Det är ungefär som när man var ung och skulle välja Mac eller PC. Det var två läger och ingen lyssnade på de motsattas argument. Här låter det samma. Båda stödjer sig på forskning, så vad jag kan förstå har ingen fel. Det som har varit lite grumligt är vad de som avlidit har avlidit av. Ibland med Corona ibland av Corona. Men ingen statistik på det.
  Ett argument som borde fungera i båda lägren är att ha varit sjuk i Corona och blivit frisk, och då inte vaccinera sig. Förr viste man att man inte blir smittad mer än en gång i livet av samma virus. Nu skall man vaccineras ändå. Det får jag inte ihop.
  Det måste dock vara bra att vaccinera sig om man tillhör en riskgrupp, men att vaccinera välmående barn och ungdomar förstår jag inte heller.
  En klok psykolog sa en gång, det går inte kämpa mot känslomässiga argument med logik. Det måste var känslomässiga motargument.
  Då borde det vara så enkelt att om man är rädd för att bli smittad och dö vaccinerar man sig. Om man är rädda att sprutan ska döda en, så låter man bli.
  Det här argumentet att man ska vaccinera sig för att inte smitta andra håller inte längre. Det verkar som man både kan bli smittad och smittar fast man är vaccinerad.
  Det är lite som Tage Danielsson och Harrisburg, det är så osannolikt att det faktiskt har hänt, så det kanske inte har hänt. Fast bara lite gran.
  Läkemedelsbranschen har tyvärr många skandaler bakom sig. Politiker är inte kända för att vara så sanningsenliga heller.
  Det är många frågor att besvara innan man bestämmer sig för om man ska vaccinera sig eller inte.

  49
  3
 9. Petterson, du har blivit allt otrevligare i tonen när det gäller covid-vaccinen. En sak är säker; du lär inte omvända någon med att vara otrevlig och nedlåtande mot dem.

  Du hör till dem som verkligen trodde på de nya covidvaccinen och talade dig varm för dem. Det blir jobbigt när det nu visar sig att de inte funkade så bra som man hoppats på.

  Olika människor gör olika riskbedömningar när det gäller sjukdomen covid kontra injektionerna för sin egen del.

  Det bör man ha respekt för, inte kasta epitet.

  Det handlar inte om att vara ”anti-vaxare” -så enkelt kan man inte avfärda dem som inte köper gammelmedias narrativ för
  Vetenskapen är inte entydig i vaccinfrågan och det finns så mycket ologiskt i hanteringen runt Covid-19.

  Regeringar i världen gör nu saker mot sin befolkning som hade varit helt otänkbart för ett par år sedan. Varningsklockor borde ringa hos ALLA angående DET, -oavsett vad man anser om Covid-vax.

  /Cinna

  86
  4
  • Är jag otrevlig? Då har du inte läst många kommentarer som jag får, och inte mejlen heller. Så många otrevliga kommentarer som kommer i coviddebatten kommer inte i alla andra ämnen sammanlagt.

   ”Du hör till dem som verkligen trodde på de nya covidvaccinen och talade dig varm för dem” skriver du om mig. Visa mig var jag skrivit det för det har jag inget minne av.

   Det regeringar gör nu är inget mot vad en del regeringar gjort tidigare. Du får ha lite proportioner på det du säger.

   11
   44
 10. Petterson borde leva efter ordspråken, ”högmod går före fall”, och ”ropa inte hej, förrän du är över bäcken ”.
  Vet Pettersson , att vaccinet fungerar och är säkert? i så fall, ta kontakt med anhöriga till de som dött , ligger med stroke, och berätta, att det bara är på låtsas.
  Att Pettersson litar på Hallengren förvånar mig, du som är så insatt i allt. Missat hennes bedrägeri i SSU? lita på henne!? och Tegnell? Det skulle inte komma till Sverige.
  Vart tog Astra och Moderna vägen? de var ju också säkra.
  Är det din oro, som gör dig arrogant?
  Jag sitter lugnt och ser paniken och polariseringen tillta.

  78
  8
  • Dödssiffrorna dök rätt duktigt i alla länder när en stor andel av befolkning vaccinerats. Inte minst i pandemigrasserade Sverige. Landet med sengångare som ansvariga för pandemibekämpning.

   Lika väl som att du uppmanar Pettersson att kontakta anhöriga till döda i vaccinbiverkningar bör du i så fall kontakta anhöriga till döda som blivit sjuka ovaccinerade efter att vaccinet kom. Vilka tror du det finns flest av?

   Pettersson lär nog bli klar flera veckor tidigare än du.
   För visst skall du kontakta dem nu?

   11
   44
   • Sekretess råder på båda håll, tyvärr. Likaväl som receptet på vaccinet, vet du vad det innehåller, om det är säkert?
    Att ta vaccinet är ett eget gjort val, ett beslut grundat på ett förtroende för vaccinet, som alltför många bittert ångrar, Det är långt värre än att bli drabbad av ett virus, som inte lovar någonting, känns mer ärligt.

    Uppenbarligen fungerar inte vaccinet och det som är i kroppen, är där för alltid. Har man inte tagit vaccinet, kan man ångra sig.
    Dödligheten av viruset ligger på mycket låga tal, gällande friska med gott immunförsvar.
    Men tydligen, ska alla vaccineras oavsett hälsostatus.
    Vaccinet är så bra, så man ska tvingas till det, känns sådär.
    Tiden får utvisa, det tickar på…

    35
    4
  • Olle B, jag tycker inte om folk som blåljuger på bloggen.

   Hur kan du påstå att jag litar på Hallengren? Hennes SSU-bedrägerier har jag skrivit om flera gånger och det var inte Tegnell som sa att corona inte skulle komma till Sverige utan hans chef Johan Carlsson.

   Astra och Moderna säljer covid-19 vaccin för många miljarder vad jag vet.

   14
   11
 11. Samma sorts argumentation, som det under tidigare år hörts från vänsterfolk rörande t.ex migrationsfrågan. -De är bara outbildade lantisar, vi vet bättre och har ”expertisen” med oss. Ja vad säger denna ”expertis” nu rörande Sveriges tidigare förda invandring, vem hade rätt i slutändan?

  Men jag vet inte vem som har rätt i detta, det enda man kan göra är att försöka informera sig så mycket man kan i frågan och därefter försöka bilda sig en egen uppfattning samt ”gå på magkänslan”. Men vad man än tycker i detta borde alla som anser sig vilja ha ett demokratiskt samhälle, ändå instämma i att folk borde ha rätt att bestämma över sina egna kroppar och det utan att riskera diskrimineras rörande sitt val samt faktiskt även, utan att behöva förlöjligas för att man har en annan åsikt än den som för stunden är politisk korrekt att uttrycka.

  25
  1
 12. Pettersson. Här har du en bra artikel som berättar en historia som etablissemanget inte vill ska komma ut. Läkemedelsbranschen är en av dom smutsigaste och mest korrupta branscherna som finns. Artikeln hänvisar till riktig forskning och riktiga forskare, samt officiell statistik som inte går att snacka bort. Det är därför man som du försöker förlöjliga dom som ser det självklara, att den moderna skolmedicinen inte alls har varit så effektiv dom den gör gällande genom sin enorma propaganda och ekonomiska inflytande.

  https://childrenshealthdefense.org/news/the-impact-of-vaccines-on-mortality-decline-since-1900-according-to-published-science/

  68
  6
 13. SANT, det hon säger!

  Det går inte att informera bort lögner och konstigheter!

  Se bara nu, hur den nya varianten sprider sig över världen, TROTS vaccin! Och bland vaccinerade, som hamnar på IVA!

  Hur sant är det då om vaccinets verkan, varför vi ska vaccinera oss, och om restriktioner med covidpass???

  När det inte finns klarhet och sanning i det hela, går det heller inte att informera bort.

  Så har det inte varit gällande tidigare vaccin. De har funkat, och har visat på relevans! Men covid-19-vaccinen är bara skit!!! Nån slags dagisgeggamoja!!!

  Så fattar hon inte det, är det mest synd om henne!

  63
  8

Kommentera