Dagens tankeställare 44

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 44

Helsingin Sanomat heter Finlands överlägset största dagstidning, ett blad som i alla tider haft en osunt stark ställning i medielandskapet. Pravda kallas den ofta eftersom den övergått från nyhetsförmedling till agendajournalistik – med andra ord till rödgrönfeministisk aktivism.

För några år seden skulle frugan och jag ta flyget till Södern från Helsingfors. Vi var försenade, vi var trötta och griniga, vi hade just grälat. Där vi skyndade genom terminalen gick vi förbi ett stånd där två killar sålde prenumerationer på Helsingin Sanomat. En lismande typ i 25 års åldern steg fram och försökte truga dagens tidning på mig. ”Får det vara något litet att läsa under flyget?”, frågade han och fick det att låta som han frambar ett glädjebudskap.

Det här var det sista jag behövde i den situationen, så jag tappade impulskontrollen och höjde rösten. ”Stör oss inte med din jävla propagandablaska! Vi läser inte skiten om vi så fick betalt för det!”
Marknadsföringsnissen tog på sig ett överseende smil. ”Ha en trevlig resa”, sa han som till ett trilskande barn.

Perkele, där förlorade jag 6-0 genom att avslöja min ilska.

Rune Holmström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Dagens tankeställare 44

 1. Har lyssnat lite på SD s landsdagar, och förstår att dom är glada för sina framgångar, det har dom all anledning till , men undrar om dom inte ska tagga ner lite till efter valet, skulle inte förvåna mig om Sossarna kommer att hitta på något jäkelskap för att inställa valet,
  dom gör allt för att sitta kvar vid köttgrytorna, så ta inte ut någon seger i förskott, men efter den senaste turbulensen borde detta gynna SD, men jag litar inte på väljarna här, dom har
  gjort konstiga val förr, det märks också när folk på gatan blir intervjuade?

  9
  2

Kommentera