Klimataktivister slog till mot Amazon på Black Friday


EXTREMISM. Klimataktivister från nätverket Extinction Rebellion blockerade infarter till flera av näthandelsjätten Amazons lagerlokaler i Storbritannien, Tyskland och Nederländerna under fredagens stora handelsdag Black friday.

Extinction Rebellion

Blockaderna genomfördes för att sätta press på företaget att upphöra med affärsmetoder som är skadliga för klimatet, samt förbättra de anställdas arbetsförhållanden.

”Aktionen syftar till att dra uppmärksamhet till Amazons exploativa och miljödestruktiva affärsmetoder, nonchalans för arbetares rättigheter i bolagsvinstens namn, samt slöseriet med Black friday”, säger Extinction Rebellion i ett uttalande.

Minst 30 av nätverkets aktivister greps i Storbritannien i samband med blockader mot sammanlagt 13 lagerlokaler, enligt polisen.

Amazon vill inte kommentera protesterna, men säger i ett uttalande att bolaget tar sina förpliktelser “väldigt seriöst”.

-Pettersson gillar inte Black Friday eller Amazon men jag tror att Extinction Rebellion kan utvecklas till en ren terrorrörelse som kommer att bruka våld, de är tillräckligt fanatiska och påminner om de kommunistiska rörelserna vi minns, dessutom samarbetar de med Greta Thunbergs rörelse…

Extinction Rebellion Sverige – Uppror för allt levande

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Klimataktivister slog till mot Amazon på Black Friday

 1. Lars Bern kommer nog att slå till mot nya sydafrikansmittan.
  Och skulle nån bli lite krasslig så får väl nån veterinär skriva ut medicin.

  1
  1
 2. Med tankerb på att dom samarbetar med Greta Thunberg rörelsen, ja dårar brukar söka sig till andra dårar!

 3. Såg en jämförelse. Greta har en och en halv miljon följare. Kaitlyn Jenner en i Kardashian har 149miljoner. Att säga att ungdomarna tänker på miljön är lögn enligt tillgängliga siffror.
  Motsvarigheten till den ytliga konsumtionsvågen är väl Bianca i Sverige. Hon har väl mera följare i Sverige?
  Läpparnas bekännelse.

  13
 4. Pettersson skrev “kan utvecklas till en ren terrorrörelse” Det har ju redan hänt. Socialistisk anarlistisk rörelse som terroriserar. Kan det vara tydligare?

  24
 5. Extinction Rebellion är ännu en socialistisk sekt som kör med samma gamla identitetspolitiska skitsnack som alla andra socialistiska sekter. Enda skillnaden är offer kontra förövargruppen. Som alltid är den primära skillnaden mellan alla ss, resten är samma skit. Lovar att om någon kollar är ER också antisemiter.

  18
 6. Undrar hur de här människorna själva skaffar det de behöver? De verkar ju friska och krya och har lätt att förflytta sig. Syr de sina egna kläder, bygger sina egna miljövänliga transportmedel, odlar sin egen mat?

  Det är förmodligen mycket mycket lite som skiljer mig från många av dessa i s.k. “klimatavtryck” (läs förbrukning av energi och råvaror), med tanke på resande och att aktioner kräver resurser skulle det inte förvåna mig om många till och med förbrukar mer resurser än mig.

  39

Kommentera