”Migranter integreras relativt snabbt”

INVANDRING & VÄRDERINGAR. Människor som migrerar från ett land till ett annat tycks anpassa sig till det nya landets kultur relativt snabbt, skriver nationalekonomen och forskaren Olle Hammar i en debattartikel i SvD.

I en SNS-rapport om ”Migranters attityder och värderingar konstaterar Hammar att invandrare har samma syn som svenskar generellt på hur viktigt det är med familj, fritid och politik efter tio år i Sverige. Frågor om religion, självbestämmande (exempelvis abortfrågan) och tillit anpassas också men där går det långsammare.

Hammar skriver också att människors attityder och värderingar inte är ”ödesbestämda utan går att påverka, till exempel genom olika samhällsinsatser”.

-Pettersson håller med när det gäller en del invandrare. Andra varken vill eller kan integreras. Det vet naturligtvis Olle Hammar och han säger delvis emot sig själv.

”Enligt preliminära resultat har de som invandrat efter tio år samma syn på hur viktigt det är med familj, fritid och politik som genomsnittssvensken. När det gäller religion, självbestämmande (exempelvis synen på homosexualitet, abort och skilsmässa) och tillit tar det dock längre tid. För dessa värderingar har gapet ungefär halverats under samma period”.

Samma syn som genomsnittssvensken efter tio år med familj, fritid och politik skriver Olle, men när det gäller religion, självbestämmande och tillit tar det längre tid fortsätter Olle.

-Pettersson menar att det är snömos, kan man inte ändra synen på religion, självbestämmande och tillit är man inte ett dugg integrerad.

Alla går att integrera utom muslimer, inget land i västvärlden har lyckats

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “”Migranter integreras relativt snabbt”

 1. man kan konstatera att invandrare gärna delar med sig av sjutningar och droger och att man samtidigt tycks sryta med det i så kallade rapp vidior?

 2. Ha ha ha ha hur verklighets frånvarande får man vara
  Snart kanske det knackas på dörren och verkligheten kommer på besök

  10
 3. Ja, vad det gäller västerländska invandrare.
  Nej för alla andra. Och majoriteten av invandringen till Sverige är ur kategorin; alla andra.

  13
 4. ” Migranter”? helt möjligt… Men vafan klumpa oss inte ihop i en stor röra, jävla idioter! Eller tror ni, ” forskare” att vi läsare är idioter?
  Gör forskning utifrån OLIKA GRUPPER AV MIGRANTER ( flyktingar ( och liknande) och anhöriga till dem, arbetskraftsinvandrare i anhöriga till dem, gästforskare och anhöriga till dem, anhöriga till övriga) så ser man en riktig statistik.
  När man som migrant inte har en massa bidrag och gratis boende i förtur jobbar man hårt….Och tvärtom

  24
 5. Om jag som Svensk skulle flytta utomlands, vartsomhelst, skulle det ta minimum 10 år att bli integrerad? Olle skärp dej för fan, ta en vanligt jobb.

  29
 6. Det handlar inte om kultur, det handlar om klass. Klasserna ser ganska lika ut på vårt jordklot. Flyttar man en person från överklassen på jordklotet finner han sig tillrätta direkt. Det samma gäller medelklassen. Problemet med den svenska flyktinginvandringen är att det är 95% underklass, och dom finner sig tillrätta på sitt sätt oavsett var dom kommer på jorden. Dessvärre finner dom sig inte tillrätta på det sättet som vi vill ha dom i en rättsstat och demokrati.
  Att flytta upp en samhällsklass är svårare ju fattigare land man kommer ifrån. Därför är det ofattbart att underklassflyktingar får chefstjänster i Sverige. Utan att i princip presterat något. Bara på vänsterfeministernas okunskap.

  33
  2
 7. Hmmm, hur uppriktiga svar har man fått då? Tänker på nämndemannen från Vänsterpartiet och tidigare dem från Miljöpartiet- utåt delar de rätt värdegrund men i praktiken och i andra kanaler förordar de öppet sharia.

  52
  1
 8. Vad mycket tid och resurser, som slösas på propagandaprojekt för att försvara pågående invandringspolitik, som i stort sett mest ställer till problem för hela samhället. Hur många t.ex. i Malmö arbetar indirekt eller direkt med invandringsärenden?

  59
  • Det är bl a exakt sådana här propaganda-trumpeter som skattepengar inte skall förslösas på. Är denne ”forskare” intresserad av att ”forska” om detta får han ta det ur egen ficka, eller städslas av en privat finansierad tankesmedja.
   Finns extremt mycket pengar att ”hämta in” ur universitet och högskolor som sysslar med humbug och propaganda. Bättre kanske vore att föra över dessa pengar till riktig naturvetenskapligt baserad forskning som stärker landets konkurrenskraft.

   53
   • Forskningskedjan SNS är privat. Och av alla dess många s.k. forskningsledare är en stor majoritet kvinnor, liksom de styrande i denna tankesmedja. Det förklarar nog en del!

 9. Hmmm… Olle Hammar, gästforskare vid Nationalekonomiska institutionen.

  ”Olle Hammar är affilierad med Uppsala Immigration Lab (UIL), Uppsala Center for Labor Studies (UCLS) och Uppsala Center for Fiscal Studies (UCFS). Han disputerade i nationalekonomi vid Uppsala universitet 2021. Han är även postdok vid Institutet för Näringslivsforskning (IFN) och forskare vid Institutet för Framtidsstudier (IFFS). Hans huvudsakliga forskningsområden är ojämlikhet, kultur och migration.” Ojämlikhet, kultur och migration!

  K.G. Hammar, Bo Hammar, Olle Hammar. Spåren förskräcker.

  54
 10. Notera att han kommer fram till att ”invandrare har samma syn som svenskar generellt på hur viktigt det är med familj, fritid och politik”. Sedan vad det innebär i praktiken är en helt annan sak. Att sönerna förväntas härja ohämmat samtidigt som döttrarna inte får gå ut på balkongen utan att någon vaktar betyder ju att man tycker det där med familj är viktigt.

  60
 11. Jaha ja ytterligare en knallkork som uttalar sig,har han inte varit ute
  på länge och sett horderna som driver runt i städerna och gör jävelskap.
  Hammar vakna upp och gå ut och skåda verkligheten och sitt inte inne
  och mögla så kanske du vaknar.

  69

Kommentera