SD tänker rikta misstroende mot Bolund

INRIKES. Sverigedemokraterna tänker väcka misstroende mot klimat- och miljöminister Per Bolund (MP) om han återkommer i den nya regeringen. – Vi vill inte att han återkommer i en ny regering som miljö och klimatminister, säger partiledaren Jimmie Åkesson, som tror att han har en riksdagsmajoritet bakom sig.

Liberalerna öppnade tidigare i höstas för att rikta misstroende mot klimat- och miljöminister Per Bolund, då partiet anser att regeringen agerat för saktfärdigt i frågan om slutförvaring av kärnavfall. Såväl SD som KD har tidigare sagt att de kan ställa sig bakom ett misstroende mot ministern.

Om inte regeringen fattar ett beslut vid luciadagarna så kommer vi medverka till att man riktar misstroende mot Per Bolund, har L-ledaren Nyamko Sabuni sagt i SVT:s ”30 minuter”.

I sitt anförande inför statsministeromröstningen tog SD-ledaren Jimmie Åkesson upp frågan som ett medskick till den nya statsministern. Han säger nu att SD själva kan väcka misstroende mot Bolund.

SD:s förtroende för klimat- och miljöminister Per Bolund är förbrukat. Vi tror att det finns en majoritet som håller med oss i den här kammaren. Vi vill inte att han återkommer i en ny regering som miljö och klimatminister, och skulle han ändra göra det kommer vi att väcka misstroende, säger Åkesson.

Jimmie Åkesson sa också att statsminister Magdalena Andersson (S) har varit en del av Sveriges problem i sju år och inget tyder på att det blir bättre med Andersson som statsminister…

-Pettersson tycker att Bolund, Stenevi och Miljöpartiet ska bort från allt inflytande. Chansen finns att MP lämnar regeringen idag på eftermiddagen. Det kan inte vara så roligt för Bolund och Stenevi att sitta i en regering som sänker drivmedelsskatten, vilket ingår i M, SD och KD budgeten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “SD tänker rikta misstroende mot Bolund

 1. Ska bli skönt att slippa se och höra dessa två språkrövar i tid och otid med sina idiotiska uttalande nu när det avgått från regeringen

  3
  1
 2. Alla miljöpartister borde sättas tillsammans med kärnavfall i en rymdraket enkel biljett destination solen.

  10
  1
 3. ”Det kan inte vara så roligt för Bolund och Stenevi att sitta i en regering som sänker drivmedelsskatten, vilket ingår i M, SD och KD budgeten.”

  Hur fungerar det egentligen med de här budgetarna. Är det inte kanska fria tyglar ändå för SMP att disponera om saker inom ramen för utgiftsposter på en ganska luddig totalnivå?

  Nån som kan elaborera mera?

  11
  1
 4. Jag tycker att spärren till riksdagen borde höjas till 10 % omedelbart. Tänk vad mycket enklare allt skulle bli……

  19
  2
 5. Nu tror jag att Per Bolund är allt för trög i kolan för att förstå att svinhugg går igen .
  Det är nog många av de kaxiga politrukerna som bör vakta sin tunga. Räkenskaperna timme stundar . Knappt 10 månader till valet.
  De billiga poängerna tid är förbi .
  Stenevi gör nog bäst att packa sin påse och backa hem till kalifatet i Malmö .
  Det kommer att ta längre tid att reda ut den sosseröran .
  Där kan hon leva med sina utopier några år till .

  45
  2
 6. Det har gått lite för fort i svängarna, för Per Bolund. Fanatismen har gått över åt det narcissistiska hållet. En aura av självtillräcklighet, med sociopatiska drag har framträtt efter hand. Denna mannen(?)är en tickande bomb, som måste desarmeras.

  61
 7. Bra, ska bli kul att se om Maggan vågar ha kvar Bolund. Om de sitter kvar överhuvudtaget. MP kanske lämnar regimen rakt upp och ner nu när deras budgetförslag försvinner.

  58
  • Det finns fler som hon borde byta ut, den lille utredningsmannen på Justitiedepqartementet , och Politrukken (Damberg), dessa babbelmaskiner mara babblar och inget blir uträttat!

   27
   1
 8. Tror tom Bolund själv insett att han är vingklippt som miljöminister. Han har tidigare gottat sig åt alla befogenheter positionen gav. När verkligheten gjorde sig påmind om det också fanns ett ansvar, klarade han inte av att fatta något beslut ö h t. Hans politik synas nu ordentligt av något så naturligt som en kall vinter och det faktum att betong krävs av våra basnäringar.

  Oddsen är låga på att MP dra sig ur regeringen för att slippa verklighetens målkonflikter. Om inte annat har de själva hintat om detta.

  Är det något parti som kan benämnas ”extremparti”, så är det MP. Hoppas nu att alla andra partier förstått vad det kostar att samarbeta med detta parti.

  78

Kommentera