Magdalena Andersson (S) avgår…

INRIKES. Riksdagen har röstat igenom budgetförslaget från det blågula blocket, M, KD och SD med siffrorna 154-143. Det innebär att regeringens budget faller efter att Centerpartiet lagt ned sina röster.

Steget efter. Valet 2018 gäller än idag.

C-ledaren Annie Lööf säger att överenskommelsen med regeringen gällde att släppa fram Andersson som statsminister. – Vi sa att vi övervägde att stödja regeringens budget om man inte förhandlade med Vänsterpartiet, säger Lööf.

Lööf tillägger även att hon inte tycker att regeringens budget är tillräckligt bra. Nyvalde statsministern Magdalena Andersson (S) sa tidigare vid en pressträff att hon kommer att regera även om det var oppositionens budgetförslag som gick igenom.

Att Annie Lööf (C) godkände Magdalena Andersson (S) som statsminister men inte regeringens (S+MP) budget fick Miljöpartiet att lämna regeringen. Det beskedet lämnade MP:s språkrör Per Bolund och Märta Stenevi vid en pressträff.– Vi kan inte genomföra en politik som SD förhandlat fram, säger Märta Stenevi (MP).

Det är inte MP:s uppgift att genomföra en SD förhandlad budget. Vi har en enig partistyrelse bakom oss om att vi inte kan sitta i en regering på en budget som SD förhandlat fram.

-Pettersson antar att det nu blir en ny statsministeromröstning i sandlådan…

Vi kan konstatera att det inte finns något röd-grönt block längre och att de blå-gula håller ihop något så när, men hur länge vet ingen.

Den nyvalde statsministern Magdalena Andersson (S) har meddelat talmannen att bli entledigad, men hon är beredd att bilda enpartiregering med socialdemokraterna. Men nu ligger frågan hos talmannen Andreas Norlén.

Sveriges första kvinnliga statsminister satt alltså c:a 7 timmar. Fast formellt hann Andersson inte ens tillträda så Stefan Löfven är fortfarande statsminister.

Steget efter

-Pettersson fattar inte vad framförallt centerpartiet håller på med. C påstår att de vill ha en borgerlig regering men gång på gång röstar man fram en socialdemokratisk statsminister…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Magdalena Andersson (S) avgår…

 1. När Jimmie Åkesson och SD framförde att de kommer att väcka misstroendevotum mot vice statsminister Per Bolund blev MP så byxis att de fegade ur. Hur många riksdagsledamöter har förtroende för Bolund? Det var detta de inte ville veta. YNKLIGT.
  Strategiskt intelligent av SD.

 2. ”-Pettersson fattar inte vad framförallt centerpartiet håller på med. C påstår att de vill ha en borgerlig regering men gång på gång röstar man fram en socialdemokratisk statsminister…”

  Inför förra valet var Stefan Löfvén och Annie Lööf på Bilderbergmötet. Det är vad hon håller på med. Allt tjat om borgerlig regering efter valet och nu är endast för att väljarna ska tro att hon verkligen gjort allt för att det ska bli en borgerlig regering, och att deras röst inte alls blev en röst på Stefan Löfvén. Det är därför förra regeringsbildandet tog sådan tid. Hade Annie direkt gått till Stefan hade C-väljarna blivit sura.

  Det är ingen annat än charader och spel för galleriet.

  29
  2
  • Tror inte ens att hon är intressant ens för Bilderbergarna, hon var det kanske i början, men tror att deras intresse för denna vindflöjel har svalnat!

   23
   2
   • Nä, hon personligen är ju inte intressant utan Sveriges politiska kurs. Rätt in i kaklet mot globalism och mångkultur. Det är också därför Stefan och Annie är så rabiata SD-hatare trots att de båda två vet att de har rätt.

    4
    4
 3. Själv brukar jag gå tillbaka till skriften ”The fate of empires”.
  Där står mer än 2000 år av historia runt länder och imperier: Kvinnors intåg i statsförvaltningen och i ledande ställningar, har alltid innburit vägen mot nationers och imperiers upplösning. Alltid.

  Det innebär att vi är i slutet av det fjärde steget, på väg in i det femte och sista stadiet och det med stora steg. Intressant men mycket sorgligt.

  Länk: https://morklaggning.wordpress.com/2019/10/01/imperiers-uppgang-och-fall/

  14
  2
 4. Ännu en dag med sandlådenivå. Hur kan vuxna, mycket välbetalda, människor med ansvar för Sverige bete sig på en så låg nivå?
  Är det vad vi får för pengarna?

  59
  2
 5. Tycker Jimmie Åkesson kan rösta för Magda så vi får en regering som kan regera på Åkessons budget. Det skulle verkligen röra om i grytan och alla måste visa sina kort. Det kan inte vara bra för Kristersson att ta över i detta läge så snart innan valet.

  38
  2
 6. Racer Maggan, Sveriges snabbaste Statsminister, Hon hann väl knappt torka tårarna innan det var dags att avgå skillnad på Löfven som dom fick bogsera ut.Jag tror att det som avgjorde för >Miljöfacisterna var att Jimmie i slutet på sitt anförande klargjorde att om en ny Regering tar in Per Bolund så kommer dom att begära misstroendevotum mot honom, vilket var väldigt bra, det var nog för att slippa den nesligheten som MP drar sig ur. Det kostar på att stå och rapa upp att andra partier är Facister.

  Fick också snabbkyla en öl i frysen!

  68
  2
 7. Av en händelse passerade jag stad(t)ens butik för smakfulla rusdrycker när jag nåddes av nyheten att de Gröna Talibanerna lämnar regeringen. Så jag vände tillbaks, stegade in, och köpte mig ett par flaskor god lokaltillverkad öl som ska avnjutas i kväll till Bosse och Märtas sura miner på Aktuellt.

  80
  2
 8. Ääääntligeeeen. Megastort tack till M+KD+SD. En budget för SVERIGE! MP lämnar regeringen, Magdalåna Andraspengarsson avgår som stasiminister, underbart, kunde utvecklingen bli bättre? Har införskaffat en Moët & Chandon Brut Impérial Magnumflaska, för ikväll ska detta firas. Nu väntar jag mig sänka skatter, fr a bränsleskatterna ska ner. Ökade krav på bidragskrävande maskiner som inte vill arbeta, storstädning på SVT (budget reglerar väl även den proapgandafabriken?). Och ja, pallar inte räkna upp allt som kan kommer att förändras nu och efter valet. UUUUUUT med miljö och vänsterpacket! Skåååål tamejfan alla Sverigevänner! Nu kan vi se ljust på framtiden igen.

  78
  3
 9. Härligt och underbart, de svenska fascisterna MP lämnar regeringen. Detta måste firas ordentligt under kvällen.

  75
  2
 10. Äääääääntligen !!!
  Nu kanske vi kan se början på slutet av eländet.
  Bara att slippa Bolund och Stenevi känns som när man muckade från lumpen.
  Kanske vi slipper dessa vansinnesskatter på el och drivmedel mm mm.
  SD har äntligen framtiden för sig, många års slit börjar löna sig,

  82
  2
 11. Det om man är socialist eller borgerlig spelar ingen större roll i dagens värld. Det viktiga är hur man förhåller sig till invandring, mångkultur, klimat, intersektionell feminism mm. Gällande dessa frågor ligger C mycket närmare MP och V än M och KD.

  47
  2
 12. Ja,och de GRÖNA extremisterna blev sååå sura,att de nu lämnar regeringen !!
  Hälften av deras ledning återvänder till kalifatet Malme,och resterande blir väl intagna på något psyke !
  Detta måste firas.… 😉

  74
  3
  • Nu haglar det in trevliga nyheter….
   Stalinissan Andersson har redan lämnat in sin avskedsansökan !! 😉
   Tala om en kort karriär för vänsterkärringen….några timar på en Onsdag !!
   Trösten landet Abzurdistan kan inte sjunka djupare,än det redan år..,

   55
   6
   • Håller med dig. Goda nyheter, storstädning av vårt fosterland nu tack. Börja storröjningen på SVT/SR och stryp mediabidragen till de större mediehusen.

    59
    4
  • Statsminissan Anderssons tid som ledarinna,blev nästan lika kort som Stenbocks regeringstid på Slottets Silver-tron !
   Skillnaden är att jag blev avsatt,och hon abdikerade själv !!

   33
   5

Kommentera