Sverige kräver att Irak tar hem 6000 irakier som fått avslag

ÅTERVANDRING. Irak tar endast emot sina egna medborgare som återvänder frivilligt. Nu är Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) i Irak på besök och har bland annat undertecknat ett samförståndsavtal.

Den svenska campen i Irak. Foto: Bezav Mahmod, Försvarsmakten

Sverige vill/kräver att Irak tar hem de 6000 irakier som fått avslag på sin asylansökan i Sverige. Det budskapet framförde utrikesminister Ann Linde till irakiska ledare under ett besök i Bagdad och Erbil. Iraks policy är att endast ta emot dem som återvänder frivilligt.

Under besöket har det även diskuterats bland annat migrantkrisen mellan EU och Belarus. Irak har redan repatrierat 430 irakier därifrån och kommer att ta hem ytterligare 600.

-Pettersson noterar att Irak får bistånd från Sverige samt från EU och FN som Sverige också betalar till. Tar de inte emot sin egna medborgare borde det biståndet dras in från i morgon.

Sverige har också en styrka på 70 soldater i Irak med uppgift att utbilda det irakiska försvaret i syfte att bidra till dess förmåga att stå emot den militanta islamistgruppen IS framryckning. Varförär inte dom på väg hem?

Dessutom hoppas jag att de irakier som är i Sverige utan uppehållstillstånd sitter inlåsta utan ett öre i bidrag i väntan på frivillig hemresa, men det är naturligtvis en dröm…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Sverige kräver att Irak tar hem 6000 irakier som fått avslag

 1. lär säkert kosta Sv.skattebetalare ett sexsiffrigt belopp för att våra
  gäster skall återvända frivilligt…iaf så lär vi få drass me dem tills
  fan kommer å hämtar oss eller dem…detta lämnade Svetsarn i arv
  till Sverige

  17
 2. Olaf P:
  Vad gäller kriminella och befriade från deras Dårhus,har du nog helt rätt….
  Vill minnas att det skrevs hur IS-terroristerna släppte ut kriminella och dårarna från deras fängelser o. sjukhus !!
  Dessa blandades sedan i bland den hop som kallades ”stackars flyktade barnen” här i Abzurdistan.
  Nu har vi eländet här hos oss,och blir inte kvitt skiten….Tänk dessutom så många inhemska som fått lida död o. pina, tack vare denna importverksamhet av regerande M-S-MP-C-Fp !!
  Tacka Reinfeldt o. de andra idioterna som vurmade för dessa ”guldklimpar” varav många idag sitter i våra fängelser.

  32
 3. Om vårt fosterland skall bli normalt som det var på 40, 50, 60 -talet och även tidigare, måste Sverige AVISLAMISERAS. Idiotin att komma hit och bli försörjd förbjuds. Endast tillfälliga uppehållstillstånd utfärdas. Sin försörjning får man söka på den ambassad i det land man är medborgare i. Irak är huvudsakligen ett muslimskt land. Muslimer ägnar sig åt en massa skit som inte skall hit. Det bästa för alla är att muslimerna umgås med trogna på hemmaplan. I Sverige talar vi svenska.Vår flagga har ett kristet kors.

  45
  1
 4. Utan att vara högre skolad historiskt kring Mellan Östern är min uppfattning,(genom egna upplevelser) under åren i de övriga Arabländerna,att Irak är annorlunda än dessa övriga.
  Om detta enbart berodde på Hussain….förblir för mig också en gåta.
  Var dock mer än förvånad,när USA angrepp detta land och skapade det elände,vi i dag upplever i Europa.
  Nog fanns andra bättre lämpade länder i området att överfalla,om Bush nu ville skapa krig o.oro ?

  17
  2
  • Saddam hade skapat oro så det räckte Krig mot kurder, Iran, det egna folket i söder och Kuwait. Hade han inte stoppats hade troligen Saudiarabien och Gulfstaterna varit nästa mål.

   Det var dåligt att USA och de andra inte hade planerat vad som skulle hända efter Saddam.

   Irak innan Saddam började kriga var ett relativt välmående och välskött land.

   21
   4
 5. Varför skulle dom vilja ha tillbaka kriminella? Förresten är nog de flesta kriminella från Irak.
  Men hon kan ju snacka med han ministern Najah al-Shammari som vi försörjde med bidrag när han bodde i Irak och var minister.

  50

Kommentera