Cementa får inget besked innan tidsfrist löper ut

EKONOMI & ARBETSMARKNAD. På måndag stoppas Cementas kalkstensbrytning på Gotland. Regeringen hinner inte ta ställning till bolagets ansökan om förlängning innan tidsfristen går ut, rapporterar P4 Gotland.

Steget Efter

Ansökan hanteras på miljödepartementet. Miljö- och klimatminister Per Bolunds (MP) pressekreterare säger att ”sista dag för att lämna synpunkter på ansökan är den 8 november och om ärendet därefter är klart för avgörande kan regeringen fatta beslut i tillståndsfrågan”.

Enligt Cementa kommer det bli cementbrist i Sverige om bolaget inte får besked senast i mitten på november. – Det är kritiskt, säger Cementas hållbarhetschef Karin Comstedt Webb till radion.

-Pettersson undrar om svensk industri tycker det känns tryggt med Per Bolund som ansvarig minister?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Cementa får inget besked innan tidsfrist löper ut

 1. Något mer duger han inte till med sin CV. Den ersättning han får för att förstört Sverige lär bli skattebefriad. Bara att gratulera Ullas barn i det tidigare äktenskapet.

 2. Vi kan bygga hyddor av avföring som i Afrika. Fast det är viktigt att alla har ätit bara vegetariskt. Och ekologiskt.

 3. En härlig seger för miljö fascismen!

  Välkomna in i arbetslöshetskön. Turkiet lovar att något liknande ALDRIG kommer att hända i deras land.

  24
 4. Bolund kan inte fatta beslut om detta m h t var partiet står i frågan. F ö skulle han bli rökt i partiet om han fattade detta beslut. Betraktad som en avfälling i sitt partis ögon och som en inkonsekvent karriärpolitiker i andras ögon.

  Detta är ett kvitto på att små extrema %partier aldrig skall inneha ministerposter.

  Men absolut störst skuld i detta har Löven. Han kanske inte bör verka i Sverige efter att han avgått. Och verkar han utomlands skall han inte avlönas med skattemedel.

  32
  • Löfven kommer att jobba utomlands, skattefritt i ett internationell organ. Skatte finansierad tjänst med svenskt bistånd tex FN. Redan klast

   12
   • Jobba? Med vad?
    En person som aldrig utfört ett arbete som någon har velat betala en stjälig ersättning för
    Tror inte det finns några sådana jobb någon annan stans i världen

 5. I privata företag så måste man ta till övertid och extra resurser för att lösa en uppgift om den håller på att krisa verksamheten utom kontroll.

  25
 6. Man kan ju alltid hoppas att Cementas ägare tyska Heidelberg tröttnar på Sveriges politiker, politruker och miljöfascister och lägger ner verksamheten i Sverige. Därefter kan ju miljöfascisterna lägga fram förslag och informerar allmänheten hur fastigheter och infrastruktur i fortsättningen skall byggas med hjälp av lera och halm.

  41
  • En kuf som är VD Jacke för tidigare Svenska Arbetsgivareföreningen (heter något annat nu) uttalade sig om att han högaktade Greta och att hon har gjort mycken nytta för att folk ska förstå klimatuppvärmningen.

   16
   1

Kommentera