”Politikerna ansvariga för att IS-ideologin frodas”

Insändare från Harriet Larsson i Dagens Nyheter

Många förorter har förvandlats till klansamhällen med värderingar som går stick i stäv med de svenska. I den myllan frodas både utanförskap, kriminalitet och hatfylld extremism i IS-anda. Det yttersta ansvaret ligger på våra politiker, skriver Harriet Larsson.

Medierna har vilselett om utbildningsnivån på invandrarna

Sveriges humanitära stormakt urholkar både värdegrund och välfärd. Nu har IS-kvinnor med barn tagits emot av Sverige. Därom kan vi ha många åsikter, men ett land som vill behålla sin heder måste ta ansvar för sina medborgare oavsett deras handlingar.

Det är begripligt att Syrien vill bli av med IS-terrorister med svenskt medborgarskap, precis som vi vill utvisa invandrare som begått svåra brott i Sverige. Många av Sveriges unga muslimer i utanförskapsområden som anslutit sig till IS mördarsekt kan anses vara vilsekomna och lättpåverkade individer av islamisters våldsideologi. Men det yttersta ansvaret ligger på våra politiker – från Fredrik Reinfeldts (M) ”Öppna hjärtan-politik” till Stefan Löfvens (S) ”naiva” politik.

Invandringen låg i början av 2000-talet på en jämn nivå, men från och med 2006 började den öka. 2016 var den totala invandringen den högsta någonsin, på 163 000 personer. Under fjolåret uppgick antalet till 82 518 personer, trots pandemin. Regeringen låtsas som om landet har EU:s lägsta invandring, men då räknar de inte in anhöriginvandringen som innebär närmare 100 000 nya medborgare varje år, vilket även är framtida prognos från SCB, trots att 2 miljoner eller 19,7 procent av befolkningen är utrikesfödda enligt SCB.

Något som sällan lyfts fram i debatten är att största delen av utomeuropiska invandrare kommer från dysfunktionella länder med icke västerländska värderingar. Majoriteten har låg utbildningsnivå, som inte är gångbar i ett högteknologiskt samhälle därför måste alltför många försörjas livet ut.

Tyvärr har medierna vilselett om kompetensregn och glömmer att redovisa invandrares stora behov av sjukvård. När dessutom integrationen har varit alltför kravlös och integrering är frivillig enligt proposition 1997/98:16 har många förorter förvandlats till klansamhällen med värderingar som går stick i stäv med de svenska. I den myllan frodas utanförskap, kriminalitet och hatfylld extremism i IS-anda.

I dag ropar näringslivet efter kompetent arbetskraft, som invandrare sällan uppfyller. Höga skatter minskar intresset för högutbildade att söka sig till Sverige. I stället söker högutbildade sig till länder med gynnsammare beskattning, större trygghet och bättre skolor för deras barn än vad Sverige kan erbjuda, eftersom Sverigebilden gått i kras.

Harriet Larsson, Linköping

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “”Politikerna ansvariga för att IS-ideologin frodas”

 1. Lustigt, när islam predikas på gatan kallas det religion. När någon agerar på vad dessa predikningar säger kallas denne person för psykiskt sjuk. När sedan en hel grupp följer vad islam säger då är det helt plötsligt en ideologi.

  Tycker det är konstigt att man hela tiden försöker omdefiniera vad de arabiska kungarna och emirerna hittade på för cirka 1300 år sedan.

 2. Allt går inte att skylla på väljarna
  Vem hade förväntat sig Annies svek . Vart tog alla tuffa högröstade feminister vägen .
  En bedrövlig samling journalister och kulturarbetare är också medskyldiga

  12
  • Vi har ingen chans så! Det är försent för det! Vi måste starta en motrörelse med kraft, som agerar av sig självt. Radikalt, men sunt! ENDAST SÅ HAR VI EN CHANS!!!

   Rösta kan vi, och ska naturligtvis så göra, men för att få verklig förändring inom rimlig tid, medan tid är…så…!

 3. I ”IQ and the Wealth of Nations” av Richard Lynn och Tatu Vanhanen (2002) uppges Sverige ha ett genomsnittligt uppmätt IQ av 101. I ”Minskad intelligens i de nordiska länderna till följd av invandring” https://detgodasamhallet.com/2021/09/04/gastskribent-kyosti-tarvainen-minskad-intelligens-i-de-nordiska-landerna-till-foljd-av-invandring/ uppges personer med 100% utländsk bakgrund ha mellan 67,7 och 100, i genomsnitt 86,6 vilket totalt ger ett genomsnitt på 96,3.

  Häri ligger stor del av fördumningen. Resten kan skyllas på ett halvsekels propaganda av subversiva krafter.

  21
 4. Genomsnitts IQ sjunker på det viset hos befolkningen, till fördel för politikerna.
  Färre förstår hur korkade de är

  38
 5. Skrivet i DN? Då kommer någon att få sparken som har släppt igenom den artikeln.
  Eller har Peter Wolodarzki (eller hur det nu stavas)fått sparken.

  37
 6. Det är besynnerligt att insändare läggs bakom betalvägg. Vad vinner man på att mörka obekväma åsikter? Menar man att demokrati går att tolerera bara den tillåts i slutna rum bakom lyckta dörrar.

  Det kan vara bra att veta att det är skribenten som har upphovsrätten inte tidningen som har tagit in insändaren. Den som skrivit insändaren kan ha fått insändaren publicerad i flera tidningar.

  22
   • Det är märkligt att harmlös information helt plötslig blir känslig och måste gömmas. För det kan väl aldrig bero på att man försöker ragga kunder och sälja abonnemang. För min del är det tvärtom. Jag undviker att gå in och läsa dessa tidningar över huvud taget utan håller mig till alternativa media.

    Statligt stöd borde inte utgå till blaskor av det här slaget. Ska vi behöva betala två gånger för att läsa vad de skriver och dessutom bli påtvingade diverse annonser.

    Det är ett fel med Petterssons blogg. Han tar upp så mycket elände att inlägg och kommentarer drunknar i bruset. Ett fel till är dessa tummar. Har man något att tillföra skriver man en egen kommentar. Oavsett om man håller med eller håller emot.

    3
    5
 7. Just så är det… Tänk om det fanns en enda i regeringen,som legat på samma kunskapsnivå som denna författarinna !
  Hur annorlunda skulle då inte landet som tror på ”Klimatuppvärmningar”,istället för att se sanningen i ögat varit ?

  33

Kommentera