Fackens stöd till S har rasat

VALET 2022. LO-förbundens ekonomiska bidrag till Socialdemokraterna har störtdykt, visar Arbetets genomgång av partiets årsredovisningar.

Sveavägen 68

Sedan 2010 har fackens direkta utbetalningar sjunkit från tio till två miljoner. Bara 5 av 14 LO-förbund ger partibidrag i år. Under de senaste åren har Kommunal, Pappers och Elektrikerna dragit tillbaka sitt stöd.

Det kändes omodernt att ge pengar till ett politiskt parti. Det är en del av Kommunals förändringsresa, att bli en modern fackförening, säger Kommunals valledare Katarina Berggren.

Bandet mellan fackrörelsen och Socialdemokraterna har blivit svagare på senare år. I dag röstar bara 35 procent av LO-medlemmarna på partiet, men tyvärr ger LO centralt fortfarande sex miljoner kronor per år till S.

-Pettersson tycker det är ofattbart att 35 procent av LO:s medlemmar fortfarande sympatiserar med S…Bättre om facken koncentrerade sig på medlemmarna och inte partiets behov.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Fackens stöd till S har rasat

 1. Är det så att facken börjar få upp ögonen för sozzarnas ständiga ljugande och pga
  av att det är så många som lämnar når sanningen kommer i dagen.

 2. Det var en gång ett land med en homogen befolkning som gemensamt strävade mot framtiden tills en adelsman förklädd till arbetare kom och förstörde allt.
  Han och de lättledda införde bidrag för att göra väljarna till slavar under den underbara illusionen att genom högre skatter skulle välfärden stärkas. Men kroknäsan nämnde inte att bidrag ger administration och där fick hans polare arvodesbefattningar.
  Han reformerade också skolan alla skulle ha studentexamen varför kraven sänktes och skolresultaten sjönk, alla skulle vara lika dumma, för dumma är lättare att handskas med.

  Resultatet av hans ”Alla ska med” ser vi idag tydligast i politikerkåren PK där så gott som alla är broilers med en sak gemensamt väl utvecklad talekonst men långt mindre tankeförmåga,

  28
  • Ja grebom5, men hur ska man få folk att förstå det?
   Nästa problem är alla som lever gott på utnämningar, de är ju i praktiken en betald valmanskår

   11
 3. Vi hade själva ett kärmkraftverk här i Skåne, det lades ner för att Danskarna gnällde att det låg för nära Danmark?( Låg det inte på samma plats när det byggdes?) I stället för egen energikälla så fick vi ett Malmö som kan liknas vid ett gangsternäste, som förbrukar en enorm massa energi.

  Sen är det märkligt att höra allt gnällande om slutförvaringen av kärnbränsle, undrar om dom någon gång funderar över hur atombomber och deras bränsle förvaras?

  33
  • Stängning av Barsebäck gynnade dansk energi försäljning
   Skatter och avgifter fick Spillepengen i Malmö sluta tillverka el vid förbränning till värme
   Allt för att minska eltillgången i Skåne?

   11
   1
 4. Någon som är förvånad? Regeringen avvecklar landet som industrination. Ingen cement så ingen byggnation, ingen infrastruktur, ingen gruvbrytning utan stöttning i gruvgångarna. Man lägger ner kärnkraftverk så att elkostnaden driver industrier till avskedanden med början i pappersbruk. Drivmedelspriser i topp så att transporter och jordbruk inte klarar konkurrensen från utlandet.

  Ygeman i går om elområden. Kanske titta på, men EU kan bli arga. Behöver fler förbindelser från norr; på för en gångs skull fråga från reportern, när då? Det tar många år! Dessutom revidering av vattenkraftverkens tillstånd enligt EU-krav så det kan bli tomt i eventuellt nya ledningar till syd.

  Vi behöver också lokal produktion säger han; samtidigt som regeringen har avvecklat med orimliga skatter; en några år gammal maskin i Malmö är därför nedmonterad och såld till Vietnam! Dessutom torde de många små vattenkraftverken i syd dömas ut av EU-kraven. Ett kaos av motsatta krav.

  25
 5. Ett friskhetstecken. Helt sjukt att fackföreningarna ska ska ge bidrag till sossarna. Många fackföreningar har spelat ut sin roll och är mest för inbördes beundran. De har dessutom enorma avgifter som ibland ökar om du tex. jobbat övertid. En lösning är att gå ur facket och bara vara med i a-kassan. Det är ju den viktiga biten och dessutom sparar du upp mot 8000 kr om året. Om du vill spara ännu mer – gå ur svenska kyrkan och spara ca 1% på lönen. Låter inte mycket men blir ändå ca 4000 kr om året på en normal inkomst. Den som vill kan alltså lätt spara en tusenlapp i månaden utan att ge avkall på något väsentligt. 👍👍😃😃

  36
 6. Problemet är att facket och partiet är så sammanvävda i personunioner och karriärvägar som grundläggs på Bomersvik.

  29
 7. Sossepartiet och focket får väl börja och debitera invällarna. De kan säkert betala mer än de som jobbar, med de feta bidrag de får av oss andra som inte tagit hit dem och tvingas betala för bl.a semesterresor till det farliga hemlandet som de flytt ifrån.

  37
 8. Det hade betytt demokratins undergång, Vart ska alla gamla politruker då ta vägen för stöd? Det hade ju kunnat leda till att Mållgan blir av med sin lilla stol. Kanske tvingat gamla fifflande ministrar att ta ett jobb

  35
 9. Det är ju inget annat än rent bedrägeri att våran fackföreningsavgift ska gå till ett parti man inte sympatiserar med

  47

Kommentera