Pensionsåldern kan höjas igen

TRYGGHET & VÄLFÄRD. Regeringen kommer inom kort föreslå en höjning av pensionsåldern, rapporterar Sveriges Radio. Förra året höjdes gränsen från 61 till 62. Nu är de sex partierna i pensionsgruppen överens om att man från och med 2023 ska kunna gå i pension tidigast vid 63 år.

Gränsen för när man kan få garantipension ska höjas till 66 år.

Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och somliga fackförbund är kritiska till förslaget.

-Pettersson har ett par frågor.

Skulle inte invandringen rädda pensionerna och välfärden?

Gäller försämringarna även de riksdagsledamöter som beslutar om dem?

Här glider f.d. riksdagsledamot Veronica Palm (S) fram i livet på skattebetalarnas bekostnad. Veronica slutade frivilligt i riksdagen i oktober 2015, alltså för sex år sedan och lever sedan dess på 47.000 kronor i månaden, försörjd av svenska skattebetalare genom inkomstgaranti från riksdagen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Pensionsåldern kan höjas igen

 1. Alice Teodorescu är bra på att sätta ord på vänsterns idiotier.
  Men att höja pensionsåldern, betyder det i praktiken att varje svensk kommer behöva jobba 2 år extra för att finansiera invandringen?

  16
 2. Denna höjningar ju bestämda sedan tidigare och det är bara början. 2026 höjs åldern för att ta ut allmän pension till 64 år. Konstigt att politiker och media inte vill ta upp denna fråga inför valet. Detta är ju verkligen något som påverkar människors liv och ”trygghet”.

  Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet är de två partier, som inte har varit med om att ta fram dessa förslag, som genomförs kontinuerligt.

  Pensionsgruppen är överens om att med utgångspunkt i Pensionsålderutredningens förslag och avsiktsförklaringen men med smärre justeringar utifrån dessa, genomföra följande:

  2020 – Lägsta ålder för att ta ut allmän pension höjs från 61 till 62 år.

  – LAS-ålder höjs från 67 till 68 år.
  – Möjligheten för arbetsgivare att säga upp arbetstagare utan saklig
  grund blir permanent över LAS-åldern, vilket innebär att det s.k.
  fönstret tas bort.

  2023 – Lägsta ålder för att ta ut allmän pension höjs från 62 till 63 år.

  – Ålder för garantipension höjs till 66 år.
  – LAS-ålder höjs från 68 till 69 år
  – Kringliggande trygghetssystem kopplas till rikt åldern.

  2026 – Lägsta ålder för att ta ut allmän pension höjs från 63 till 64 år.

  – Ålder för garantipension knyts till rikt åldern.

  Lägsta ålder för att ta ut tjänstepension ska även höjas från nuvarande 55 år,
  men de närmare detaljerna för detta behöver utredas.

  Dessa är de ansvariga politiker, som var med i pensionsgruppen, för att skapa ” trygga pensioner”.

  Annika Strandhäll, ordförande (S)
  Lars-Arne Staxäng (M)
  Solveig Zander (C)
  Mats Persson (L)
  Lars Gustafsson (KD)
  Rickard Persson (MP)
  Fredrik Lundh Sammeli (S)
  Teresa Carvalho (S)

  https://www.regeringen.se/4af042/contentassets/cf23cff3664b49da8b3c34b8a85ec83a/pensionsgruppens-overenskommelse-om-langsiktigt-hojda-och-trygga-pensioner.pdf

  13
 3. Bara löjligt att hålla på och prata om ett par år hit eller dit! Vad spelar det för roll?

  Pensionen är redan så låg att den inte går att leva på. Det kommer att bli som så att man helt enkelt kommer att gå i pension när man har råd!

  Inget eget sparande, bara att jobba på!

  Många idag har ett bra eget sparande och kan leva gott. Passa på!

  Inom en snar framtid kommer resten av deras statliga pension att konfiskeras och skänkas till dom om aldrig har arbetat en dag i sina liv!

  12
  3
 4. Högre pension? Haha, pensionen kommer att utbetalas under kortare tid i och med att perioden mellan pensionering och Döden förkortas. Det är alltså en högst oetisk uträkning som makthavarna använder sig av. Till viss del påminner den om den Coronavård som överåriga drabbades av.

  33
 5. Eftersom det blir färre som ska försörja fler, gäller det att få dessa att stanna kvar i arbete så länge som möjligt.
  Kommer kommande regering inte att få bukt med alla bidrag, såväl inom som utom landet, så kommer pensionsåldern att höjas ytterligare.

  47
  1
 6. Alla Lata Riksdagsmän ska väl fortsättningsvis kunna plocka ut pension vid 50 års åldern,
  eftersom dom inte orkar söka ett jobb, och att säkert ingen vill anställa dem, sen är det väl jobbigt att nöta byxbaken.

  Det kostar också på att ha 1,5 miljoner importer som inte bidrager med inkomster
  men som ska ha det lika bra som dem som jobbar ett helt liv!

  58
 7. Om ALLA friska i arbetsför ålder arbetade kunde pensionsåldern SÄNKAS till 60 år för alla. Detta förutsätter givetvis att alla som inte ska vara här UTVISAS. Inklusive alla utlänningar som sitter i svenska fängelser. Bidrag ENDAST till svenska medborgare. Stoppa ALLT bistånd för all framtid. Nu finns det gott om pengar så alla kan njuta av sin pension efter ett långt arbetsliv med nära och kära. FULL PENSION VID 60 ÅR. 👍👍😎😎

  56
 8. Säg bilder på vissa politiker som lever som parasiter på skattebetalarnas bekostnad. Inte fan finns det nån åldersgräns där inte i solidaritetens namn. Mest kommunister och sossar.

  63
  1
 9. Grattis till alla utslitna arbetarjävlar! Nu får ni harva ytterligare ett år eller två. Löfven och resten av landsförrädarna skänker era skattepengar till länderna i södra Europa, där man, i vissa länder, går i pension avsevärt tidigare. Fortsätt och rösta på socialismen, så finns det chans att slippa få pension.

  60

Kommentera