Länder försöker få FN att tona ner behov av fossilomställning

KLIMAT. Den 30 oktober till 12 november står Storbritannien värd för klimattoppmötet COP26 som ska hållas i Glasgow. Flera länder – bland andra Saudiarabien, Japan och Australien – försöker få FN att tona ner behovet av en snabb omställning till fossilfria bränslen. Det visar läckta inlagor till IPCC inför färdigställandet av klimatpanelens nya utvärderingsrapport, rapporterar BBC.

Steget Efter

Samma dokument visar även att ett antal höginkomstländer ifrågasätter rekommendationen att de ska betala mer för fattigare länders omställning till grönare teknologi.

Avslöjandet väcker frågor inför FN:s klimatmöte COP 26 i Glasgow, där världens länder förväntas komma överens om nödvändiga åtgärder för att nå Parisavtalets 1,5-gradersmål.

-Pettersson konstaterar att de regeringar, företag och andra intressenter som hävdar att världen inte behöver minska användningen av fossila bränslen så snabbt som det nuvarande utkastet till rapporten rekommenderar betraktas som idioter, inte minst i svensk media. Medan de som, likt svenska Miljöpartiet, vill ha akutstopp på användningen av fossila bränslen som troligen kommer att orsaka en enorm ekonomisk katastrof med svält och massdöd som följd står för fakta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Länder försöker få FN att tona ner behov av fossilomställning

 1. Elda mera, koldioxid göder all växtlighet och bidrar därmed till att minska svälten i världen.
  Däremot är koldioxidens påverkan på Jordens temperatur så liten att ingen hittills kunnat vetenskapligt påvisa att den finns.

  9
  1
 2. det värsta är att det är ett medvetet beteende.
  folk kan inte vara så korkade så man får denna typ av störningar dett liknar mest en krigsförklaring av en förtilfälet okänd angripare.

 3. Ja du milde tid. Att dessa dårar bara får hålla på.
  Hörde från en bekant som bor i Hbg att en dam hade rånats på sin bil ute på Maxis parkring vid Råå
  Blev nerslagen av två när hon inte lämnade ifrån sig sina bilnycklar frivilligt
  Undra hur de nu i domstolen ska påtala att hotet inte var tillräckligt för att räknas som grovt

  24

Kommentera