SD-toppar trakasseras – stödet från Åkesson

VALET 2022. Jimmie Åkesson blev förbannad när han kallades ”blåbrun” i partiledardebatten. Nu ger han sin syn på hur ett hårdare debattklimat drabbar lokala politiker. ”Varje dag får mina partivänner utstå resultatet av denna avhumanisering och smutskastning”, skriver Åkesson i ett mejl till Kvällsposten. – Det är systematiska trakasserier, säger Nima Gholam Ali Pour, politisk sekreterare i Malmö Stad.

Vi har tidigare sett förslag om att Åkesson och SD ska utrotas med insektsgift från den ”goda” sidan…

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson brusade upp när Miljöpartiets språkrör Per Bolund använde beskrivningen ”de blåbruna” om högerpartierna under SVT:s partiledardebatt förra söndagen. Bråket på bästa sändningstid har lett till en infekterad debatt på riksplan. 

”När Märta Stenevi och Per Bolund använder ordet ’’brun’’ som skällsord mot demokratiska motståndare relativiseras och förminskas ett av världshistoriens värsta folkmord”, skriver Jimmie Åkesson nu i ett mejl till Kvällsposten. 

Samtidigt vittnar flera lokala sverigedemokrater om hur det hårda debattklimatet i toppen fortplantar sig till lokal nivå.

Regionpolitiker Staffan Appelros (SD), som tidigare varit riksdagsledamot för Moderaterna, säger att det märks direkt när någon ledande politiker har gjort ett kontroversiellt uttalande. 

– Det kommer direkt i en nämnd eller oanmält i ett annat sammanhang. När namnkunniga politiker, speciellt från regeringspartierna använder uttryck eller är nedlåtande om ett speciellt parti, anses det legitimt, säger Appelros. – Det förgiftar den politiska diskussionen. 

2019 gjorde Demoskop, på uppdrag av Dagens Samhälle, en undersökning där 4 279 kommunfullmäktigeledamöter i landet svarade på frågan: ”Har du under det senaste året utsatts för hot eller trakasserier som har koppling till dina politiska förtroendeuppdrag?” 

Totalt svarade 29 procent ja på frågan och värst drabbade var lokalpolitiker från Sverigedemokraterna och Miljöpartiet. 47 procent av Sverigedemokraterna uppgav att de drabbats.

-Pettersson säger att det är inte bara SD-toppar som drabbas, men det har blivit bättre. För tio år sedan var det få som talade om att de sympatiserade med Sverigedemokraterna nu är det många fler.

Men Sverigedemokrater får fortfarande stå ut med sådant som är åtalbart att kalla andra för…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “SD-toppar trakasseras – stödet från Åkesson

 1. När dessa styrande idag inte har annat motmedel mot sanningen än okvädingsord, så
  visar det på att SD är rätt ute när man redovisar verkligheten och påtalar alla misslyckande
  som denne och dom förutvarande regeringarna stått för, så fortsätt så.

  Sen är det ju upp till väljarna att tänka till en smula, för alla kan ju se hur lyckad den förda
  politiken varit dom senaste tjugo åren? Att förpassa miljösekten utanför maktens korridårer
  är enn bra början till att försöka återställaq Sverige någotsånär!

  27
 2. Märta och Pet är kappvändare. De sätter gärna etiketter på sverigevänner men de har inget emot sitta i regering med sossar. Sossarna låg bakom rasbiologiska institutet och tyckte även att Adolf Hitler skulle få Nobels fredspris år 1939

  43
  1
 3. MP har tagit avstånd från 1 miljon svenskar och kastat dem på soptippen. Allas lika värde är så mycket värt i MP:s ögon. SD-väljare hade hoppats på ett Sverige med vänligare och mänskligare samhällsklimat, frånvaro av importerad brottslighet och bidragsturism samt god och viktig samhällsutveckling. De, som försvarar MP och S i riksdagen sitter nöjda med Sveriges utveckling i kriminalitet, som i sin tur bromsar Sverige på alla samhällsplan. Sveriges utveckling verkar för närvarande vara ledda av sverigefiender.

  36
 4. Det var ju trist att Åkesson inte var så klarsynt 2014 då han satte en kniv i min rygg, för att media krävde det. Han hade ett val då, mig kastade han på soptippen. Och för den delen fanns Nima med även då, då höll han käften och var väl glad att det inte drabbade honom.

  Att skriva på Petterssons som jag gjorde år tidigare innan jag blev headhuntad som pol.sek. i Malmö är a BIG NO NO. Men de ju Nima som steg in i SD-Malmö-värmen efter övergången från Socialdemokraterna. Kommer aldrig förlåta dem.

  13
  9
 5. Att myten om SD historia forfarande lever vidare är än mer beklaligt
  Det visar på att en förvriden sanning som upprepas blir till sist en etablerad sanning

  35
  1
 6. Det måste vara fruktansvärt att vara MP och känna en sådan rädsla att
  dom måste förpesta debatten med sådana tillmälen,det är bara uslingar
  som gör,vem ger er rätten till det väx uppför fan.Kommer aldrig att lita på er.

  55
  1
 7. När argumenten tryter och opinionen vänder ryggen, återstår enbart trakasserier och mobbing.

  62
  2

Kommentera