Storbritannien hotar med att neka visum till länder som inte samarbetar vid utvisningar

ÅTERVANDRING/UTVISNING. I dag finns det över 600 brottslingar i Sverige som är dömda till utvisning efter avtjänat straff men som inte kan utvisas, då deras hemländer vägrar att ta emot dem. Länder som endast tar emot frivilliga återvändare är Irak, Iran, Somalia, Libanon, Eritrea med flera. Det är ytterst stötande att kriminella som har begått grova brott själva kan välja om de ska lämna Sverige eller inte.

Det finns också ett okänd antal som inte har rätt att vara i Sverige som det är svårt att utvisa på grunda av att hemlandet vägrar ta emot dem.

Nu hotar Storbritannien med att sluta bevilja visum till hela länder om de ”inte samarbetar” vid försök till utvisning från Storbritannien, rapporterar Independent.

Sverige borde göra något liknande, helst skulle EU tillsammans utfärda inreseförbud för de medborgare i länder som inte samarbetar. Sverige borde också kunna dra in biståndet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Storbritannien hotar med att neka visum till länder som inte samarbetar vid utvisningar

 1. Jag ser helst att vi borde kunna utvisa till tredje säkert land tills de självmant återvänder hem till ursprungslandet. Jag ser också att vi ompröva samliga uppehållatillstånd från år 2000, som Afs eftersträvar. Jag personligen ser dock att vi ompröva alla uppehållstillstånden från år 1990. Sverige skulle tjäna väldigt mycket på det. Migrationen idag är bara en kostnad för vårt land

 2. Macron föreslår att stänga Algeriet och dess medlemmar från inresa.
  Det är en del diskussioner eftersom det är en gammal koloni.
  Det har drunknat många som kommit i småbåtar till Mallorca. Guardia civil tog en båt i beslag när de tankade den. Det verkar vara ett större fartyg längre ut som släpper av dem för skytteltrafik

 3. Oj, en regering som faktiskt vill utvisa kriminella…det är man inte riktigt van vid om man bor i Sverige.

  21
 4. Naturligtvis måste man i det mesiga Sverige bland det ryggradslösa folket förlita sig på andra!

  Det är för lätt för politikerna att bara säga att det här går inte och komma undan sitt ansvar!

  Ett rejält arbetsläger där du stannar tills den dagen du dör eller ”frivilligt” återvänder och saken är löst. Hur svårt kan det va?

  30
 5. Det är inte bara stötande, det är också en klar vägledning om att de styrande i landet fullständigt struntar i de svenska medborgarnas liv och hälsa genom att släppa ut dessa människor som begått grova brott och som man inte kan utvisa. Vilka signaler skickar man inte också till de brottsoffer som har utsatts för dessa kriminella.
  Under pandemin har man också kunnat läsa om att de som skulle utvisas inte gick att verkställa pga att dessa vägrade covid testa sig. Utan dettatest tog inte mottagarländerna emot dem.
  Sverige i ett nötskal. Vad säger man, Dårarnas paradis.

  41
 6. Nu lär det ju vara som så att den brittiska politikern som höggs ihjäl av en extremist ska ha mördats av en somalier!
  Så varför inte ringa 08 784 00 00 och be SVT informera om detta, för om bara jag gör det lär inte SVT ta det till sig!

  35
 7. Detta evinnerliga dalt med kriminella måste bort. Komma hit och bli försörjd är det en rättighet? Dra in allt bistånd till och börja med. Vi måste bli herrar i vårt eget hus.

  48
 8. Barackläger avsides i Jokkmokks kommun (eller i Blattnicksele i Sorsele kommun) där de interneras tills de accepterar erbjudandet om att resa hem.

  38
  • Vad har lapplänningarna gjort dig för ont? 😉 Bättre då att inrätta dessa barackläger där MP:s väljarskara är tätast som ljuv hämnd.

   Jag har tidigare föreslagit Svalbard där Sverige har rätt att uppföra anläggningar genom Spetsbergentraktatet.

   27
   1
   • Danmark har det förspänt, genom Grönland. Kanske kan Sverige anlägga både interneringsläger (inför utvisningar) och internering i läger under tiden asyansökan behandlas, på Grönland eller Svalbard. Lägg fängelse för livstiddömda där också. Ingen anläggning skall ta samtliga typer av internerade.

Kommentera