Regeringen ska subventionerna vindkraften ännu mer…

VINDKRAFT. Regeringen tänker satsa på havsbaserad vindkraft för att säkra den svenska elförsörjningen. Det meddelar energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) och miljö- klimatminister Per Bolund vid en pressträff.

För att underlätta etableringen av vindkraften ger regeringen nu Svenska kraftnät i uppgift att bygga ut transmissionsnätet till områden i Sveriges sjöterritorium. Syftet är att anslutningskostnaderna för havsbaserad vindkraft ska minska och rent konkret ska det därmed bli billigare för elproducenter att bygga vindkraft till havs.

Trots att Sverige exporterar mer el än på länge ser man ett ökat underskott i de södra delarna av landet. Det är därför viktigt att produktionen byggs ut, konstaterar Ygeman.

Ny elproduktion i södra Sverige är central och här kommer havsvinden att spela en viktig roll, säger Anders Ygeman.

-Pettersson konstaterar att marknadskrafter inte gäller vindkraft och förlustsnurrorna… Hör ni att herrarna ljuger, de påstår att vindkraften inte har några subventioner i samma mening så ska det bli billigare för elproducenterna att bygga till havs.

Detta kommer snedvrida hela elmarknaden och riskerar inte bara att slå ut vatten- och kärnkraft, utan även lokal elproduktion i form av fjärr- och kraftvärme. Detta är inte hållbart och kommer leda till mycket negativa konsekvenser för elsystemet framöver och det kommer inte att gynna elkunderna.

Vindkraften orsakar redan enorma kostnader på elnäten som måste byggas om för att stödja vindkraftens slumpmässiga elleveranser.

Uppenbarligen är inte vindkraften lönsam eftersom den kräver subventioner, och slipper kostnader som en pålitlig och stabilitetsskapande kraftproduktion måste betala.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Regeringen ska subventionerna vindkraften ännu mer…

 1. Vi som bor här vill inte ha fler vindmöllor … dessa dödar för mycket fåglar och insekter… få bin ger sämre pollination och sämre skördar. Vi vill ha kärnkraft gen 4 som kan använda kärnavfall gen 3 så vi slipper lagra i tusentals år… vi har så vi klarar oss 1000+ år och avfallet blir mindre radioaktivt typ i 100 år istället. Bygg upp Barsebäck igen med gen 4 eller Thorium kraftverk.

 2. Man lägger ner kärnkraftverk och ökar sedan strömförbrukningen ytterligare med elbilar vilket ger högre elpris, vilket i sin tur bidrar till att öka lönsamheten för vindkraften på samma sätt som bidragen. Om det är en medveten strategi eller ”bara råkade bli så” återstår att se.

 3. Dom flesta tranor kommer att bli ijälslagna av MPs vindsnurror innan dom når Hornbojarsjön ….

  13
 4. Per Bolund
  Märta Stenevi
  Anders Ygeman
  Mikael Damberg
  Morgan Johansson
  Ann Linde
  Anna Lind
  Stefan Löfvén
  Annie Lööf
  Ylva Johansson
  Annika Strandhäll

  Hur kunde det bli så här ? Hur stor är sannolikheten att alla dessa puckon skulle råka stöta ihop samtidigt ? Som att få noll rätt på tipset. Vad är avsikten med denna systematiska vandalism av det egna landet ? Varför vill dom oss så mycket ont ? Eller är det någon form av sjuka i maktens korridorer ? Kanske har dom drabbats av Asberger hela bunten. Denna domedags-sekt måste ovillkorligen fråntas sina ämbeten. Nu får det f-n i mej vara STOPP !!!

  48
 5. När det alltmer fascitstiska MP håller i taktpinnen så blir det bara allt tokigare
  Henrik Jönsson tar upp det idagens sändning

  38
  • Tror inte på Jönsson längre efter det att han sålde sin själ till mainstream media, För ingen ska få mig att tro på att Jönsson tar med invandring och invandrarbrottslighet i det texter han skriver för Expressen och SvD.

   16
   1
 6. 10 000 MW vindkraft lyckades bara generera 27TWh förra året, när det blåste.
  6 900 MW kärnkraft lyckades generera närmare 48TWh förra året, när vi behövde det.

  Den som anser att vindkraft är en lösning på vårt elproblem borde bli kopplad till en hjärt-lungmaskin kopplad till ett vindkraftverk. Så får vi se om vederbörande byter åsikt.

  46
 7. ”vindkraft för att säkra den svenska elförsörjningen” blir det inte än mer osäkert med mer el ibland (vindkraft)? Säker el är sådan som alltid levererar, Vatten/kärn/fossil.

  40
 8. Så går det när man är MP’s dörrmatta. Mygelman går med på vad som helst bara han får vara minister.

  51
 9. Han står och ljuger oss gräsrötter rakt upp i ansiktet.
  Den el-produktion som i första skedets ca 40000 snurror på svenskt vatten skall producera, är INTE avsedd för Sverige. Dessa snurror skall sättas upp enligt ett EU-direktiv för att el skall skickas till Mellaneuropa, d v s Brussel. Givetvis stör så många snurror i Belgien runt Brussel för mycket för att accepteras av EU-byråkratin. De beordrar alltså sin koloni i Norden att bygga istället. Dessutom skall kolonin betala uppsättandet av snurrorna, driften, samt de kablar som krävs för att ta iland el resp skicka den till Brussel. Direktivet har kommit och Riksdagen i Nya DDR har beslutat om genomförande resp att finansiera åt EU för något år sedan.

  Konsekvensen av att placera 40000 snurror i områden som i princip är fiskarnas lekområden är oöverskådliga, men som vanligt tillåts vilka skövlingar som helst när det handlar om s k ”grön hållbarhet”. Godbuy fisket i Nordsjön/Kattegat resp Östersjön. Dessutom finns misstanken om att placeringen till havs sker eftersom där ”försvinner” bevisen för skadeverkningarna i högre grad än på land. Det som inte syns existerar ju inte i Nya Sovjet!

  56
  • Samtidigt stoppar Bryssel torsk- och sillfiske i Östersjön.

   Det torde finnas majoritet i riksdagen för att stoppa Ygeman. M+L+KD+SD. Även V borde ställa upp på att stoppa övervältring av stora vinstrika energibolagens kostnader på småfolket.

   28
 10. Om inte väljarna stoppar dom här två dumbommarna och resten av den skadliga regeringen så får faktiskt befolkningen skylla sig själva. Hur slår dessa kraftverk på fisket, det obefintliga lilla fiske som finns kvar, har dessa stjärnskott räknat på det. Sverige är unikt i Världen, för sin dumhet, många länder kämpar för att ta sig upp ifrån fattigdom, medan
  Sverige söker sig från en topp position ner till avgrunden? Otroligt!

  52
 11. Den sittande regeringen har get sig f*n på förflytta tiden i Sverige till preindustrialiserade perioden, när folk svalt, eftersom det kommer att bli väldigt svårt att förflytta skördat korn till södra Sverige. Industrin får avvecklas eftersom det inte finns någon el-kraft att räkna med, Kubal i Sundsvall drar väldigt mycket el.
  Vid semestertider får folk slå upp sina tält i nått skogsområde i närheten av sin bostad om inte staten lagt beslag på skorna.
  Sverige kommer åter en gång att bli ett av de fattigaste länderna i Europa. Stoppa vansinnet i september 2022

  50
 12. Svensken piskas oupphörligt med allt högre
  skatter o pålagor. Ändå får vi höra att det
  inte räcker. Vi försöker visa att vi duktigare
  än andra. Mp med sina 3% styr landet m
  järnhand. En bit till så är vi på väg mot
  ett samhälle där eliten lever i välmående,
  och de som betalar kalaset har ett kraftigt
  beskuret liv. Arma land.

  51
 13. I Ynkemans förkrympta värld så är väl marknadskrafter det samma som att påföra kunderna de kostnader som uppstår av tokiga politiska beslut.

  39
  • Det verkar som att de inser att folk kanske inte röstar på dem om ett år. Nu ska de hämnas och införa så mycket skit de kan innan de förlorar makten.
   Skinna folket och sänka nationen

   42
   • Precis min tanke också, de tänker göra det så svårt som möjligt för en ny regering. Cementen, stålet, energin, bensinen och invandringen.

    27
 14. Om dessa anskrämliga möllor varit sååå vinstgivande,som de Röd/Gröna lögnhalsarna påstår,hade sedan länge dessa byggts av kapitalstarka företag ! Detta utan att behöva begära statliga medel…
  I andra delar av Europa har man med undantag av Tyskland,upphört med dessa anskrämliga leksaker.
  Vesta ett danskt företag inom branschen,stänger f.ö. sin tillverkning av rotorblad i Brandenburg redan till nyår,eftersom deras produkter inte längre är efterfrågade.

  38

Kommentera