”Om jag fick bestämma skulle jag lägga pengarna på rättsväsendet i stället”

VALET 2022. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson tror inte att förhandlingarna med Moderaterna och Kristdemokraterna kommer att leda fram till en gemensam budget. – Vi har ganska kort om tid att förhandla det här och jag har svårt att se att det blir ett fullödigt budgetalternativ som läggs på bordet, säger han i Sveriges Radio Ekots lördagsintervju.

Åkesson tror inte att frågor där SD:s linje skiljer sig markant från M:s och KD:s, som sjukförsäkringen och a-kassan, ens kommer att tas upp. Däremot tror han att partierna kan enas i några minsta gemensamma nämnare – ett par ”nödvändiga och rimliga” förändringar i regeringens budget.

Till exempel nämner Åkesson regeringens så kallade familjevecka, som han kallar en dyr och meningslös reform. ”Om jag fick bestämma skulle jag lägga pengarna på rättsväsendet i stället”.

-Pettersson noterar att i gårdagens opinionsmätning från Aftonbladet/Demoskop leder M-SD-KD knappt men klart över de rödgröna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “”Om jag fick bestämma skulle jag lägga pengarna på rättsväsendet i stället”

 1. Den som vill se och följa opinionsundersökningar, rörandes våra riksdagspartier, kan göra det på länken nedan. Uppdateras hela tiden med alla olika opinionsinstitut, på ett utförligt sätt, på en enda sida.

  Den enda som ännu inte är med, är Sentios senaste, som kom härom dagen. Från den kan noteras, att miljöpartiet hamnar precis under 4 % spärren, till riksdagen.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsunders%C3%B6kningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2022

 2. Lyssnade på Rebecca på Riks angående glädjeorgierna från Muslimerna över att
  Lars Vilks och två livvakter omkom i söndags, och hon undrade över om Trolljägarna, d.v.s
  Frida Boisen och Robert Aschberg nu kom att göra hembesök hos dessa Muslimer precis
  som dom gjort hos gamla pensionärer för att dom skrivit något olämpligt???

  Svaret på Rebeccas fråga är nog, nej nu ser vi precis hur fega och ynkliga Svenska journalister är, nu håller dom foderluckan stängd, för NU VÅGAR DOM INTE YTTRA SIG
  Det är skillnad och göra hembesök hos skröpliga pensionärer eller utvilade m likskändare!

  21
 3. Om jag fick bestämma skulle vi lägga pengarna på en fungerande gränsbom och fungerande transporttjänst. Sedan skulle vi spara pengar på fångvården genom outsourcing. 535€ per fånge och dygn. De är f.n inte kloka.

  17
 4. ”Om jag fick bestämma skulle jag lägga pengarna på rättsväsendet i stället” I dag får han inte göra det men lugn det kommer, det är bara det att vi får ta det i etapper.

  11

Kommentera