Stäng

Sverigedemokraterna vill bygga kärnkraftverk i Norrbotten

ELFÖRSÖRJNING. Sverigedemokraterna vill bygga kärnkraftverk för att möta de industrisatsningar som görs i Norrbotten. – Vi vill att Luleå kommun uppvaktar alla tänkbara huvudmän till ett nytt kärnkraftverk. Både innanför och utanför riket, säger Per Göranssson, SD i Luleå, enligt SVT.

SMR Kärnkraftsreaktor Bild från Blykalla

Under tisdagen har Sverigedemokraterna hållit presskonferens i Luleå. De anser att sol- och vindkraften inte kommer möta behovet av elenergi som förväntas komma med de stora industrisatsningarna.

– För att det moderna samhället ska fungera på lång sikt utan elbrist och för att behålla våra höga levnadsstandard så är kärnkraften en lösning för en fossilfri kraftproduktion, säger man på presskonferensen.

-Pettersson säger att vindkraften hör till 1700 och 1800-talen då man kunde jobba lokalt när det blåste, nu är vindkraften omodern. Satsa på forskning om små kärnkraftsreaktorer och bygg sådan i hela landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Sverigedemokraterna vill bygga kärnkraftverk i Norrbotten

 1. El har de nog av i Norrland Det är i södra Sverige de måste bygga och välja torium reaktorer

  3
  6
  1. El behövs alltid, och om vi bygger kärnkraftverk i Norrland, så kan vi återställa älvarna.

   1
   2
   1. Backlund!
    Oreglerade älvar, är inte att leka med.
    Innan Dalälven var reglerad hade vi ständigt vårflod med oframkomliga vägar mm, naturligtvis bra dör gädda och braxen, men vilka äter sådant nu för tiden.

  1. Ja, varför?

   Milton Friedman sa en gång berömt: ”Om du sätter den federala regeringen som ansvarar för Saharaöknen skulle det bli brist på sand inom fem år.

   Bra liknelse om våra……er.

   16

Kommentera

%d bloggare gillar detta: