Stäng

Rädda Sverige från De gröna khmererna

VALET 2022. Med mindre än ett år kvar till nästa riksdagsval knakar det uppmuntrande i den rödgröna regeringens fogar. Så blir det lätt i ett samarbete som vilar på viljan till makt snarare än på en gemensam politisk vision, skriver Mats Skogkär i Bullentin, tyvärr bakom betalvägg.

Steget Efter

De gröna khmererna driver in Sveriges befolkning i städerna, samtidigt som de säger att hela landet ska leva. Men att vara beroende av bil för att få vardagen att fungera – vilket gäller de flesta som bor på lands- och i glesbygd – är att vara utlämnad åt Miljöpartiets nycker. Skogsägare ska fråntas rådighet över sin skog. Att luckra upp strandskyddet, vilket skulle göra det attraktivare att bo och bedriva verksamhet i glesbygd, är otänkbart.

Det är lätt att få intrycket att Sverige utanför allfarvägarna i Miljöpartiets ögon bör betraktas som en enda stor kolsänka där urskogen ostörd får breda ut sig – möjligen med små fickor för vindkraftsparker. Ska det finnas verksamhet där ska den vara garanterat fossilfri och klimatneutral…

Läs vidare på Bullentin (betalvägg)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 reaktioner på “Rädda Sverige från De gröna khmererna

 1. Mats Skogkär skriver om miljöpartiet i Bulletin:

  ”Rädda Sverige från De gröna khmererna”

  ”Med mindre än ett år kvar till nästa riksdagsval knakar det uppmuntrande i den rödgröna regeringens fogar. Så blir det lätt i ett samarbete som vilar på viljan till makt snarare än på en gemensam politisk vision.

  Den som kan ta åt sig äran av att ha gett Miljöpartiet tillnamnet De gröna khmererna förtjänar evig ära.

  De röda khmererna var ett kambodjanskt kommunistparti och gerillarörelse som styrde Kampuchea under andra hälften av 1970-talet.

  De röda khmererna använde våld och tortyr.

  De gröna khmererna använder lagar och paragrafer, skatter och avgifter, bonus och malus.

  De röda khmererna drev ut Kampucheas befolkning ur städerna.

  De gröna khmererna driver in Sveriges befolkning i städerna, samtidigt som de säger att hela landet ska leva. Men att vara beroende av bil för att få vardagen att fungera – vilket gäller de flesta som bor på lands- och i glesbygd – är att vara utlämnad åt Miljöpartiets nycker. Skogsägare ska fråntas rådighet över sin skog. Att luckra upp strandskyddet, vilket skulle göra det attraktivare att bo och bedriva verksamhet i glesbygd, är otänkbart.

  Det är lätt att få intrycket att Sverige utanför allfarvägarna i Miljöpartiets ögon bör betraktas som en enda stor kolsänka där urskogen ostörd får breda ut sig – möjligen med små fickor för vindkraftsparker. Ska det finnas verksamhet där ska den vara garanterat fossilfri och klimatneutral.

  De gröna khmererna driver dessutom Socialdemokraterna till vansinne. Fast en mer rättvisande beskrivning är nog att parterna i den så kallade samarbetsregeringen driver varandra till vansinne.

  “Ärligt talat, jag behöver gå i terapi efter att ha suttit i regering med S”, beklagar sig en anonym miljöpartist i ett långt reportage i Dagens Nyheter.

  Motviljan är sannolikt ömsesidig. Att som socialdemokratiskt statsråd ha gröna ministerkollegor som inte drar sig för att öppet ta avstånd från det som ska vara gemensam regeringspolitik, känns nog sådär.

  Enligt grundlagen fattar regeringen sina beslut kollektivt och är kollektivt ansvarig för dem, en ordning miljöpartisterna helst inte känns vid.

  För undvikande av medvetna missförstånd: att kalla Miljöpartiet för De gröna khmererna är inte ett sätt att jämställa MP:s program med De röda khmerernas folkmordspolitik.

  Det är ett sätt att försöka fånga en irrationell, fanatisk ådra i partiet, en blind tro på att MP sitter inne med svaren på de avgörande frågorna för inte bara Sveriges framtid, utan även för mänsklighetens och jordens öde.

  Tanken att Miljöpartiet är mottagligt för totalitära idéer ska för den skull inte avfärdas. När filosofiprofessorn Torbjörn Tännsjö år 2018 skrev att det enda som enligt hans mening kan rädda världen undan en annalkande klimatkatastrof är en “upplyst, global despoti” fann De gröna khmerernas EU-parlamentariker Pär Holmgren detta “intressant”. Han berömde Tännsjö för att våga “tänka utanför boxen”.

  Som statsminister skulle Holmgrens första åtgärd bli att “avskaffa alla val” har han sagt vid ett tidigare tillfälle.

  I regeringskansliet Rosenbad bedriver De gröna khmererna ett ofta framgångsrikt gerillakrig mot sin större koalitionspartner.

  Den genom medvetna politiska beslut skapade cementkrisen och den långsamt framväxande el krisen bär vittnesmål om att partiets obstruktionsarbete bär frukt.

  Om konflikten, så som den framträder i DN:s reportage, ska sammanfattas i några få ord, så bryr sig MP om föga mer än klimatet, medan Socialdemokraterna tycker det är bra om det även går att bevara välfärden.

  Det som får miljöpartister i regeringskansliet Rosenbad att börja tugga på tjänsterummets ekologiska och rättvisemärkta matta är socialdemokratiskt kompromissande där hänsyn också tas till jobben. För De gröna khmererna finns inget viktigare än att omedelbart få ner de svenska koldioxidutsläppen. Och då är jobben, åtminstone traditionella industrijobb utanför de större städerna, ett pris värt att betala.

  Konflikten inom regeringen handlar i inte ringa grad om var och i vilka grupper av befolkningen de båda partierna har sina väljare.

  Den typiska MP-väljaren i riksdagsvalet 2018 var en ung, högutbildad kvinna bosatt på en universitetsort eller i en storstad. De fem kommuner där partiet fick störst andel röster var i fallande ordning Lund, Stockholm, Uppsala, Jokkmokk – undantaget som bekräftar regeln – samt Göteborg.

  Socialdemokraternas typiska väljare kännetecknas av att de är äldre – partiet har dubbelt så stort stöd i gruppen över 65 jämfört med gruppen under 29, är invandrare snarare än infödda, och har lägre utbildning. Socialdemokraternas bästa kommuner 2018 – där partiet fick strax över eller strax under 50 procent av riksdagsrösterna – var Munkfors, Piteå, Hagfors, Överkalix och Kalix.

  De båda partierna skulle sannolikt må bra av att gå skilda vägar, ungefär som parterna i ett äktenskap präglat av lång och varaktig söndring. Viljan till makt verkar i dagsläget vara snart det enda som binder dem samman.

  I valet om knappt ett år kan väljarna befria de olyckliga tu ur denna destruktiva relation. Lämpligen genom att förpassa de rödgröna ur Rosenbad och – i bästa fall – De gröna khmererna ur riksdagen.”

  Mats Skogkär

  Utbildad vid Journalisthögskolan i Göteborg. Reporter på TT Nyhetsbyrån i 15 år. Ledarskribent på Sydsvenskan i 15 år.

  https://bulletin.nu/skogkar-radda-sverige-fran-de-grona-khmererna

 2. ja man kan konstatera att miljömupparna försöker skada Sverige och infrastrulturen genom att påtvinga arbetslöshet och närlägning av infustrin … man gör det genom att lägga ner EL produktionen och på så sätt generera kostnader . när man sen då investerar i en batterifabriken utan möjlighetvatt få någon el att ladda batterna eller prossesa fram dom . samma sak med det fosdil fria stålet en enorm energikostnad i prossesen el som inte finns sen skall man ju då be volvo att använda detta stål i sina bilarkonkuransen gör ju att volvo antagligen kommer att konkursa och det vet Miljöpartiets ledning alla vet ju var dom står när det gäller infrastruktur och transporter .men man nöjer dig inte med det man ger dig till att dtånga cementfabrik på gotland i slite med en skenade arbetslöshet där med dom följd med kryptiska förklaringar om sjökabelen dom går till gotland … men det värsta i det hela är det sossialdemokraterna och löven som påstår sig driva linjen full sysselsättning. och det är i sig obegripligt så korkad kan man inte vara det stora frågan är igentligen vad är det för plan bakom antagligen att kasta in Sverige i ett krig med hjälp av importerade göng kriminälla . och på så sätt få ett uland som liknar afrika eller Mellanöstern.?
  just nå liknar sverige faktiskt en krigs zon särskilt då Göteborg

 3. Så idag har vi närmast Nya moderaterna+Nya Socialdemokraterna samtidigt som MP och C eldar på. Och ekonomin är på himmelsk nivå påstås det. Alla är vi inlindade i detta glittrande blå/rosa moln.
  Så varför åtgärdas inte fattigpensionerna? Ger det för få röster ? Eller ska döden ordna allt?

  17
   1. Ligger bakom betalvägg. Det tvivlar jag inte på. Dock känner sig alla inte lika inlindade. Det är också säkert.

  1. När det gäller pensionerna, räcker det med vallöfte om höjning. I det syniska politiska spelet, satsar man på att de äldsta levande har blivit dementa och glömt bort tidigare löften. De som avlidit kan man ju räkna bort. Den svåraste gruppen, att lura skiten av, är de, som blev blåsta vid förra valet, och hyfsat i form. Tyvärr är många svårt indoktrinerade sedan tidig ålder och har fortfarande inte lärt sig tänka själv. Jämför garantipensioner Danmark/Norge/Finland, och känner blåsta!

   12
 4. Hela Miljörörelsen är likvärdig med Digerdöden och liknande Pester….
  Dessa oskolade individer har kommit till jorden,för att förgöra all civilisation.Tänk är att dessa Gröna kommunister fick c:a 14 % av rösterna,vid Söndagens val i Tyskland. I Reichshauptstadt Berlin uppåt 20 % !!
  Ett bevis för att deras skolor och universitet är än sämre än våra i Abzurdien…

  24
 5. I grunden är det inte de gröna idiotiernas fel, de kan inte hjälpa det. Felet är till största delen socialdemokratins. Maktkåtheten är så stor att man sätter sig i knäet på miljöextristerna och gång på gång böjer sig för den ultimata dumheten. Detta har i förlängningen lätt till, en icke tidigare skådad, nedmontering av ekonomi, rättsväsende osv. Att rätta till landet kräver så stora ingrepp, att det kan liknas vid undantagstillstånd.

  30
 6. Dom gröna talibanerna är fullkomligt livsfarliga, men så bor dom flesta inom skyddade zoner typ Stenevi i Limhamn. Kommer dom i regeringsställning en gång till kan vi packa ihop Sverige. Kommer aldrig förlåta S att dom satte sig i knät på Mp

  31
  1. Glöm inte Fredrik Reinfeldt !
   Det var han som startade samarbetet med Miljöpartiet.
   Både Fredrik och Stefan borde rullas i tjära och fjäder på Stortorget i Stockholm!

   Jag fick min pension höjd med 17 kronor.
   Det är som om sossarna spottar på mig!
   Fy fan säger jag.

   El och bränslepriserna har höjts.
   Om fem år kommer Göteborgs kommun höja tomträttsavgiften från 1000 kr/månaden till
   5000 kr/månaden!
   Det blir en katastrof ,jag hamnar på gatan!

   Sossarna har övergett svenskarna.
   Afghanistan och Afrika är viktigare.
   Där ösers miljarder kronor in.

   22

Kommentera

%d bloggare gillar detta: