Stäng

Försvarsmakten är en subkultur och män som gör värnplikten är kriminella

INVANDRING & INTEGRATION. -Pettersson tvivlar på att Alexandra Pascalidou är nykter och jag undrar om hon har alla hästar i stallet, frågan är om hon har något stall.

Pettersson som ung vuxen. Finns förekom det ett och annat slagsmål men aldrig med kniv eller skjutvapen och aldrig i någon gruppering. Det var en mot en.

Allmän värnplikt infördes 1901 och sedan gjorde runt 50.000 unga män lumpen och Sverige kunde mobilisera runt 800.000 män mellan 18 och 47 år i händelse av krig.

Efter att det kalla kriget var över på 1990-talet, kallades endast en liten del av de värnpliktiga in av besparingsskäl. Nu gör c:a 5000 kvinnor och män värnplikten.

När man hör Alexandra Pascalidou är det märkligt att det inte sköts och kastades handgranater på gator och torg hej vilt på den tiden alla män hade tillgång till vapen och var utbildade i hanteringen av dem.

Pascalidou den 25 september 2021. Twitter
Om knark och sprit 2018.

Hur kommer det sig att Sveriges Radio år efter år anlitar Alexandra Pascalidou som programledare trots alla fina ord om opartiskhet?

Om Pascalidou på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 reaktioner på “Försvarsmakten är en subkultur och män som gör värnplikten är kriminella

 1. Eller så är Plaskalidou stall hela hon, aldrig utgödslat. Hon är ju kommunist, och sådana behöver inte ha något vettigt att säga för att ta plats i SVT/SR, !

 2. 1970 gjorde jag lumpen och minns aldrig några grovt kriminella, inte ens lätt kriminella. De flesta blev förmodligen utsållade vid mönstringen. Vissa sprider gärna negativa åsikter om nödvändigheter i samhället. I en perfekt värld, skulle det inte ens finnas tankar på militärt försvar, men nu är det ändå så. Kanske fungerar nationer, som elever i en skolklass, en enda psykopatisk illbatting kan förstöra för hela klassen i flera år.

 3. Sedan är ju frågan om ”lumpen” skall vara ett ”integrationstillfälle”, som en av de intervjuade påstod; där ingår ju mycket annat. Båda personerna som Pascalidou debatterade med är ju av utländskt ursprung – afganskt och bosniskt och alltså från muslimska länder. Varför skall sådana få vapenutbildning och maktbefogenheter som militärer? De kan väl integreras på annat sätt, om de nu skall stanna här i landet. Varför vill en del invandrare från mena-länder absolut bli poliser och därigenom få tillstånd att utföra fysiskt våld, mot t.ex. demonstranter?
  (Är själv f.d. vpl underofficer i svenska armén och tveksam till tvång som ”lumpen”, då det är svårt att jobba med motvilliga värnpliktiga; problem uppkommer då ofta.)

 4. Tvärtom anser jag att värnplikten är ett nyttigt sätt att stärka sammanhållningen i samhället, fostra patriotism och hjälpa till att motverka kriminalitet.

 5. Andra negativa nyheter har dominerat det senaste halvannat året och det är väl den uppmärksamhetsökande Plascalidou problem? Narcissistisk personlighetsstörning är väl den medicinska benämningen?

  33
 6. Ja, det är märkligt hur tiderna förändras och folks inställningar till saker och ting.
  På 70-talet var jag 15 år och då kunde man gå med i hemvärnets ungdomsverksamhet, vilket jag gjorde. Detta efter att ha varit scout i flera år. Krigsmakten, som Försvarsmakten då hette verkade häftigare.
  Som ungdomssoldat fick man ut så gott som full militär utrustning, dock ej vapen, dessa fick man ut på övningarna och vi 15 åringar blev utbildade på mauser gevären. Som 17 åring kunde man sen skriva kontrakt och bli hemvärnsman. Då fick man ut en kpist som förvarades hemma tillsammans med beredskaps ammunition. Någon som hörde talas om 17-18 åringar som sprang omkring och sköt hej vilt på gator och torg på den tiden?
  När det var dags för veckokurser bla vinterutbildning i fjällen eller fjällmarscher då fick man under veckan innan åka till regementet och kvittera ut vapen, dock ej ammunition. Sen hade man vapnen hemma i ett par dagar. Och var det någon som reagerade när ett par killar i 15 års åldern åkte t-bana med mausergevär. Nä.
  Vapnen bars helt synliga, man fick inte ens ut vapen fodral. Hörde heller aldrig talas om att någon hade försökt ta vapnen från dessa gossar.
  Kniv bar jag innan 10 års åldern dock aldrig till skolan och som scout var den en del av utrustningen. Kniven hade fadern köpt.
  Idag får man ju inte ens som vuxen bära kniv på allmän plats. Och är vi tryggare idag? Nä !

  49
  1. Ja, Onkel Björn !
   På 1960 – talet var min 14 – årige lillebror Hemvärnsman.
   Han hade Mausergevär och Kpist med skarp ammunition hemma.

   På den tiden behövde man inte låsa huset när man gick till jobbet. Vi bodde i centrala Trelleborg.

   Jag hoppas att du i din vardag talar med yngre generationens Svenskar om vad som förlorats.
   Väck dem ur dvalan.
   Det är inte enkelt men kämpa på!
   MVH
   Tomas.

   25
 7. Jaaa, Pascalidou.
  Förr sa man att man gjorde pojkarna till män. I dag kan man väl tillägga att flickorna blir kvinnor. Vad är det för fel med det? Militärtjänsten består inte bara av vapenvård, även om den ger faktiskt ger lite mekaniskt rörelseförstående. Det finns så mycket annat än vapen som utbildningen ger dig, allt som ger livserfarenhet som är betydligt viktigare för din framtida liv. Ditt förhållande till andra människor och auktoriteter, att leverera resultat och stå för tagna beslut i stressade situationer… finns massor.
  Har du intervjuat nån tjej som gjort lumpen? Frågat varför dom vill vara en av de få som vill försvara det land som du egentligen inte vill bo i?
  De få militärer som begår/begått brott i Sverige har knappast begått brott för att dom varit militärer, även om militära vapen varit inblandade. De är kriminella brottslingar i sitt tänkande, inte militärer, visa gärna den forskningen som pekar i den riktningen.

  Sitta där och kritisera en bok och spekulera och försöka plocka billiga poäng är precis vad som förväntas av dig.

  39
  1. Tyvärr tycker nog de flesta att du har rätt om rädd.

   Men även ”rädd” har rätt till både medicin och att kommentera även om kommentarerna retar oss.

 8. Pettersson
  Ungefär som du släpper fram folk med konstiga kommentarer. Och alla öknamn som bloggen vimlar av, det är inte seriöst.

  1
  45
  1. Där har du rätt, många är inte seriösa men alternativet är att inte släppa fram kommentarer innan jag godkänt dem och hur roligt är det att vänta i timmar eller ett halvt dygn när jag inte är på bloggen.

   27

Kommentera

%d bloggare gillar detta: