Stäng

Häktade Dree Low överklagar häktningsbeslut

BROTTSLIGHET. Den kända artisten, Salah Abdi Abdulle, med artistnamnet Dree Low, som häktades i onsdags på sannolika skäl för ett rån i västra Stockholm i mitten på augusti har överklagat beslutet.

“Det finns ingen grund för att den artist som häktats misstänkt för rån ska vara fortsatt frihetsberövad”, skriver Abdulles advokat i ett överklagande som lämnats in till Svea Hovrätt.

Vidare skriver artistens advokat att hans klient är “en välkänd artist som vunnit flera priser för sitt artistskap” och att han därför lider ekonomisk skada av häktningen.

-Pettersson säger att Salah Abdi Abdulle född i Husby, Stockholm med somalisk bakgrund lider inte ekonomisk skada av att sitta häktad, han lider ekonomiskt för att han är kriminell…

***

TIDIGARE 2021-09-22. Känd artist häktad misstänkt för rån i Stockholm

BROTTSLIGHET. Han är en av Sveriges mest spelade artister. Nu har rapparen häktats på sannolika skäl misstänkt för rån. Det var den 18 augusti som mannen ska ha varit inblandat i ett rån i Kista – och i måndags greps han av polis på Arlanda, skriver Expressen.

Rapparen är en av de mest spelade i landet och har haft flera hitlåtar. Sedan den 30 augusti har han varit anhållen i sin frånvaro – misstänkt för rån tillsammans med två andra personer.

Det misstänkta rånet inträffade i Kista den 18 augusti. Två män i 20-årsåldern sitter redan häktade för inblandning i brottet, men artisten kunde gripas först på måndagen på Arlanda.

Han var anhållen i utevaro men det verkställdes i dag på Arlanda, sa kammaråklagare Lotta Karlsson i samband med gripandet.

”Han förnekar givetvis brott och hoppas på en snabb utredning”, skriver artistens advokat Alain Soussi i ett sms till Expressen.

Målnummer i Solna tingsrätt: B 8024-21.

Pettersson säger att den kände artisten inte är känd i de kretsar där jag umgås men han heter Salah Abdi Abdulle, med artistnamnet Dree Low. Vid Sveriges Radio P3 Guld-galan 2020 utsågs Dree Low till Framtidens artist och vann kategorin Årets hiphop/r’n’b.

Herr Abdulle har ett skapligt brottsregister, inte de allra grövsta brotten men: kört utan bilbälte, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, olovlig körning, ringa narkotikabrott (2 st), narkotikabrott, kört moppe utan hjälm med hjälmen på pakethållaren.

Det är sammanlagt sju misstänkta i målet. Två är häktade sedan tidigare

 • Salah Abdi Abdulle
 • Omar Galal El Kelany
 • Suleiman Isse Ahmed.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Häktade Dree Low överklagar häktningsbeslut

 1. Sverige kunde hyra fängelseplatser i andra länder. Genom att göra det blir det mindre
  belastning för svensk kriminalvård och svenska skattebetalare. Genom sitt handlande har denne ”artist” förverkat sin rätt att vara i landet. Om detta hänt i Danmark så hade denne figur fått en enkelbiljett till det land han kommer från.

  1
  1
 2. Grattis Expressen, ni har ju i alla fall lyckats att få med hans konstiga ansiktsform i ert försök att dölja hans ursprung!

 3. Negern kan rappa i fängelset..j.vligt länge. Sen kan han med fördel utgå från det svenska samhället och fortsätta gapa i Afrika

  22
  1
 4. Om han nu tjänar så bra på sin sk ”musik”, så kanske han skulle ge fan i att utföra rån…return to sender

  27
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: