Stäng

Det brutala slöseriet med skattemedel borde bli en valfråga

SKATTER & SLÖSERI. Klimatångestkurs, en rosa enhörning och välfärdssystem som läcker. Slöseriet med skattepengar måste bli en valfråga, anser Slöseriombudsmannen Josefin Utas. ”Det handlar om brutala slöserier i miljardbelopp”, säger hon till Tidningen Näringslivet.

Josefin Utas Slöseriombudsmannen

Svenskarna vet inte hur stort slöseriet med skattepengar är och därför måste frågan hamna högt upp på agendan inför nästa års val. Det anser Josefin Utas, Slöseriombudsman hos Skattebetalarna.

Politiker talar ofta om allt de vill göra i framtiden, men tittar inte så ofta bakåt på satsningar man har gjort. Gick det som planerat? Har man uppnått den nytta som det var tänkt? Men det ligger i sakens natur att det inte sker, eftersom ansvaret vilar hos politikerna, säger Utas.

Den rosa enhörningen på Gustav Adolfs torg i Malmö var en del av satsningen Malmö stad gjorde på WorldPride-året 2021. Priset 900.000 kronor. Foto: Malmö stad

Hon fortsätter: – Först och främst måste man se över utgifterna innan nya skapas. Om det läcker ut massa pengar genom systemet spelar det ingen roll om du stoppar in mer. Se till att utgifterna går till rätt saker och att man inte slösar med skattebetalarnas pengar.

Läs vidare…

-Pettersson har flera gånger diskuterat onödigt dyra satsningar med lokalpolitiker i Oxelösund, exempelvis cykelställ för drygt 9000 kr/cykelplats, med att säga att skulle du köpa ett cykelställ för fyra cyklar för drygt 36.000 hem till villan. Svaret blir nej och då blir följdfrågan: Varför gör du det med skattebetalarnas pengar då?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Det brutala slöseriet med skattemedel borde bli en valfråga

 1. Det hela är en fråga som borde drivas av journalistkåren och svenska media. Förr granskades allt som regeringen, svenska myndigheter, förvaltningar och institutioner som spenderade svenska arbetares skattepengar. Numera sker ett och annat avslöjande bara för att visa att ”det visst inte är så”. Jo det är så, och de flesta vet om detta, granskande journalister är ett döende släkte för att de rensas ut, mobbas och idiotförklaras av makten och dess hejdukar. Att vara på ”den rätta sidan” är det som gäller, där pengabegäret är större än moralens kompass.

  Hade media stått på folkets sida hade aldrig en regering som slösar så många miljarder som Socialdemokraterna, nu med MP & C hjälp, suttit i mer än 100 dagar. Att springa runt i husses ledband måste vara bittert för de som vet hur det är ställt. Att låta skrivandet tystna, inte dra igång granskandet när man ser att nåt inte står rätt till. Än värre är de som motarbetar de få granskarna som hittar slöseriet, tystar ner och ifrågasätter deras uppgifter utan att läsa deras rapporter, och ser till att det inte kommer på ”Löpet”.

  Jag ger media hela skulden för hur Sveriges situation idag ser ut.

  Fyfaan för att sänka sig så lågt att man säljer ut sitt land för sin egna ekonomiska status.

  Kommer inte bli en valfråga, svenskarna vill inte veta vad deras skattepengar tar vägen.
  Bara Mello blir bra, och Bolaget har öppet………… allt ordnar sig.

 2. Slöseriombudsmannen Josefin Utas är en uppriktig och klok kvinna. Värd all respekt för det granskande arbete hon bedriver.

  Att hon som tidigare miljöpartist lämnade partiet 2016. Är ju bara det värt att notera som en merit. Då hon ansåg att miljöpartiet, hade tappat sin själ och blivit ett ytterlighetsparti. I stort sett alla viktiga politiska sakfrågor, som man drev.

  26
 3. Tjänstamannaansvaret ska tillbaka och slöseriet med skattemedel ska stoppas. Skattepengarna ska gå till rätt delar i samhället och inte slösas upp på bidrag och bistånd.

  34
  1. Till Karlakerman !
   Jag återanvänder.
   Svennar i allmänhet tycker inte att man skall anmäla tjänstemäns brott till pålisen. Konstigt.

   Torsdag den 26 november 2020.

   Palme tog bort Tjänsteansvar 1974. Kanske med hjälp av en ENIG Riksdag.
   Det vet jag inte men ni som läser här kan kolla röstningen.
   Tjänstefel infördes 1989.

   Leta upp och läs Björn Larssons kommentar om Tjänsteansvar.
   Jag citerar Björn Larsson:
   ”Det här obildade skitsnacket om ”tjänstemannaansvar” måste upphöra! Det bara förnedrar idioterna som papegojor.”
   Citerar: ”
   Vad är det för fel på Brottsbalkens 20:e kapitel? Förklara hur ni vill förändra den! Vill ni införa en lag som redan finns??
   ”1 § Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet vid myndighetsutövning genom handling eller underlåtenhet åsidosätter vad som gäller för uppgiften skall dömas för tjänstefel till böter eller fängelse”

   Maxstraffet är 6 års fängelse, samma som för grovt bedrägeri.

   ”Oaktsam underlåtenhet” är den lägsta tänkbara juridiska tröskeln för brott. Om man av slarv förbisett något, t.ex. tagit miste på ett datum. De allra flesta brott kräver att man hade medveten avsikt att begå brottet. Och googlar man så ser man direkt att t.ex. i år en lagman och en rådman dömts för att de anses ha dröjt för länge med att handlägga en civilrättslig tvist.”

   Jag kompletterar med att skriva: Då jag läste lagen på 1990 – talet nämndes i lagtexten ”om någon drabbas av förfång.” som kriterium. Fast det kan man anse ingår i det Björn Larsson skrev.

   F.ö. är det nog så att de tre jurister som fanns på valsedeln för Alternativ för Sverige inte har åstadkommit något i frågan ”- Dränera träsket.”

   OBS ! ! ! Brott enligt lag är inte något man skall rösta om i Sveriges Riksdag. Juristerna skall tillämpa lag som finns beslutad.

   Jurister är ofta usla på juridik. De ägnar sig mest åt politisk teater och ”praxis”.
   ”Praxis” betyder: ”Vi struntar i lagen. Vi gör som vi tycker!” Och de kommer undan med det trots att det är brott enligt Brottsbalken.

   När naturvetare ids läsa lagen förstår de lagen bättre ty de är tränade i logik.

   Finns jurist på valsedel, jag tänker lägga som min röst, kryssar jag som regel ett namn lägre ner på valsedeln. Jurister kan sällan skapa något.

   Brottsbalken Kap 20 , Kap 23 , Kap 18 §5 , Förvaltningslagen är lagar som Svenskar bör läsa igenom.

   Med vänlig hälsning
   Tomas.
   Före detta skeppare på s/y Ofelia och
   Pappa till ”Fallet Axel, 30 år!” på http://gidlöf.se Myndigheter har utomrättsligt rånat mig på båten. Ett politiskt brott.

   Ps.
   2020-11-26 Det heter inte palliativ vård. Att döda en människa med en giftspruta, till exempel överdos av morfin, är ÖVERLAGT MORD. Läs Brottsbalken.
   Dr Jon Tallinger har många vittnesmål. Jag har inte hört att någon blivit åtalad.

   Ds.

   11
   1
 4. Inte bara det:

  Kontraktet, som socialdemokraterna har med muslimskabrödraskapet sedan 1999,
  borde också vara en viktig valfråga.

  Där lovar socialdemokraterna att muslimer ska få platser i Sveriges regering.
  => mycket allvarligt !

  37
 5. Låter som ett klokt förslag av en klok kvinna.
  Men tyvärr omöjligt att genomföra.
  Sossar och miljötalibanerna har bestämt sig för att sänka Sverige till en nivå där deras röstare trivs .

  40
  1. Miljösekten har under en generation räknat förorsakat svenska skattebetalare förluster på tusentals miljarder med god hjälp av svagbegåvade och maktgalna Socialdemokrater med storhetsvansinne.

   28

Kommentera

%d bloggare gillar detta: