Stäng

Covid skenar i Ryssland

PANDEMI. I Ryssland slogs ett nytt rekord i antal döda per dygn med covid-19 när 828 dödsoffer registrerades i dag. Även smittspridningen är på väg uppåt i landet, rapporterar Sveriges Radio.

Sputnik V, ryskt vaccin

Nära 600.000* personer har dött med covid-19 i Ryssland, skriver Sveriges Radio. (Jag har mejlat och frågat efter statistiken). Det finns dock källor som uppger betydligt lägre siffror och de som påstår att ryssarna medvetet ljuger och håller nere siffrorna. Enligt den nätpublikationen Our World in Data är bara knappt 30 procent av den ryska befolkningen fullvaccinerad.

Nedan från den ryska nyhetsbyrån RT.com

På fredagen bekräftade myndigheterna att 828 personer hade dött under de senaste 24 timmarna, det mesta sedan pandemin började i mars förra året. Nyheten kommer en dag efter att dödligheten räknade 820, vilket matchade det tidigare rekordet som sattes under vintern. Minst 202.273 människor tros nu ha dött av viruset i Ryssland.

Landets två stora metropoler tycktes vara värst drabbade, med majoriteten av dödsfallen registrerade i och runt Moskva och Sankt Petersburg, liksom i Volga -regionen Samara och i Voronezh, nära gränsen till Ukraina, skriver RT.com

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Covid skenar i Ryssland

 1. Samtidigt skall vi ha i Åminne att Moskwa har drygt 12 miljoner invånare !
  I S:t Petersburg lär finnas mellan 4-5 miljoner.
  Allt skall ha sin relativitet… Vet inte hur många som lever i Ryssland,men utgår från att det är mer än 20 gånger fler än i Abzurdien…. trots alla importer !!
  Beklagar ändå alla som faller/fallit offer för denna Kines-sjuka.

  10
  2
 2. Färre ryssar och kommunister. Gör det världen sämre? PS i Sverige vill vi ha vårt blågula block som politiska ledare

  14
  6
 3. James O´Keefe från Project Veritas har genom visselblåsaren och Sjuksköterskan Jodi O’Malley avslöjat att patienter drabbats allvarligt efter covdinjektionerna i dolda inspelningar från akuten i Phoenix Indian Medical Center. Det avslöjas att biverkningarr inte anmäls och att unga människor blir svårt sjuka i exempelvis hjärmuskelinflammation. Vårdpersonalen är också upprörda efter att en kollega avled efter sin påtvingade andra injektion, men att regeringen inte kommer att medge att det berodde på covidinjektionerna.

  42
  2
 4. Covid skenar i Ryssland, vilket inte är så lätt för Putin att sätta stopp för.
  Men om det i Ryssland som här i Sverige hade varit kriminaliteten som skenat så hade Putin garanterat haft ”motmedel”!
  Om dessa ”motmedel” sedan hade legat i linje med ”mänskliga rättigheter”, dvs FN:s och EU:s alla resolutioner, regler och avtal med mera är en helt annan sak.
  Putin hade fixat det, därmed inte sagt att jag rekommenderar Putins metoder!
  Ovanstående är med andra ord bara ett konstaterade eller en av mig högst personlig slutsats beroende på hur ni vill uppfatta det!?

  23
  53
 5. Minst 202.273 människor tros nu ha dött av viruset i Ryssland. Dessa 202 273 var i vilken ålder? Hade de andra bakomliggande åkommor? Hur många oavsett ålder hade inga kända bakomliggande åkommor? Hur många avlider normalt under samma tidsperiod i Ryssland?

  52
  3
  1. Tyvärr förefaller ju folk inte kunna ta in vad jag menar och syftar på!
   Vad jag syftar på är att Corona precis som kriminaliteten är svår att få bukt med här hemma, i Ryssland är dock bara Coronapandemin ett problem!
   Gäng och klankriminaliteten lyser där i princip helt med sin frånvaro!
   Fundera på varför!?

   19
   27

Kommentera

%d bloggare gillar detta: