Stäng

Migranters livsperspektiv ger problem med integrationen”

INVANDRING & KULTUR. Människor som kommer från länder utan fungerande välfärd, och där medellivslängden är betydligt kortare än i Sverige, har ett kortare livsperspektiv. Det kan förklara en del av Sveriges integrationsproblem, skriver forskaren Bi Puranen på DN Debatt.

Puranen menar att det rör sig om en dramatisk omställning. Hon pekar bland annat på hur forskarnätverket Migrant world values survey ställt frågor till utomeuropeiska migranter, där 40 procent av kvinnorna anser sig för gamla för språk och utbildning när de är 35 år. Hon pekar också på att ”inordningen i traditionell modersroll” gör att många kvinnor inte kan göra yrkeskarriär.

-Pettersson säger att det är självklarheter, det är en oerhörd skillnad på folk och folk och de kulturer de kommer ifrån och ändå fortsätter massinvandringen från dessa dysfunktionella länder.

Rekordåren och vart tog gästarbetarna vägen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Migranters livsperspektiv ger problem med integrationen”

 1. Och därmed finns nu en beaktansvärd anledning till att tillåta barnäktenskap, 12-åriga barnaföderskor och att tidigarelägga ålderspensionen för vissa grupperingar?

  Jag är övertygad om att det finns många andra orsaker än ålder som gör att kvinnor(och andra) avstår från studier. Hur ställdes frågorna i undersökningen?

  12
 2. Det snackas ofta om Socio-Ekonomiska faktorer som orsaken till haveriet bland berikarna.
  Nej, det är snarare de såsse-ekonomiska faktorerna det handlar om. Eller s.k. Mutor i form av ökade bidrag i god tid innan valet, så den nya väljarkåren lotsas till ”rätt” parti. Sen kommer haveriet att bestå ändå, för bidragen ger mer än att jobba. Men det struntar såssarna i, för andra betalar…

  17
 3. Men käre Herre!
  Så kan det väl inte vara. Löfven säger ju att de ska rädda välfärden och pensionerna. Menar verkligen forskaren Bi Puranen att Löfven har misstagit sig? Han är ju nästan färdigutbildad svetsare.

  34

Kommentera

%d bloggare gillar detta: