Stäng

Höll bröllopsfest för 150 personer, riskerar 200 000 i böter

INRIKES. Fastighetsbolaget F.K.A Invest i Södertälje AB tillät ett större bröllop i deras lokaler i början av september. När länsstyrelsen genomförde en kontroll noterades åtminstone 150 gäster i lokalen. Bolaget riskerar nu 200.000 kronor i böter.

Länsstyrelsen i Stockholm utförde den 4 september tillsyn av en lokal i Södertälje. Väl inne i lokalen kunde de konstatera att det fanns över 150 gästande vid bröllopsfesten.

Fest i Södertälje vid ett annat tillfälle Foto: Polisen

Fastighetsbolaget, F.K.A Invest som äger lokalen, hävdade att det inte gick att begränsa antalet gäster inne i lokalen. Dels för att bröllopet planerat i över ett år och att ”man begår avtalsbrott mot sin hyresgäst och riskerar att utsättas för hot och farligheter”, enligt beslutet.

Bolaget hävdar vidare att man haft det tufft under pandemin och att restriktionerna ändå skulle bort i slutet på månaden.

Efter tillsynen i Södertälje yrkar nu länsstyrelsen i Stockholm att bolaget döms till 200.000 kronor i böter hos Förvaltningsrätten:

”Länsstyrelsen har bedömt att fastighetsbolaget bedriver yrkesmässig verksamhet som innebär lokaluthyrning och att den aktuella festlokalen har hyrts ut för privat sammankomst den 4 september 2021. Vidare har kunnat konstateras vid platstillsyn att åtminstone 150 deltagare fanns på plats i lokalen”, skriver Länsstyrelsen i beslutet.

Till den 29 september får det inte förekomma fler än 50 personer vid privata fester, och företag kan därmed bötfällas, med stöd av covid-19-lagen, om de bryter mot dessa restriktioner.

-Pettersson undrar vilka kunder fastighetsbolaget har, när de riskerar att utsättas för hot och farligheter om de inte följer lagen?

Styrelsen i F.K.A Invest i Södertälje AB består av

 • Fikri Kerimo
 • Albert Kerimo

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Höll bröllopsfest för 150 personer, riskerar 200 000 i böter

 1. För en gångs skull kan jag sympatisera med våra kulturberikare när de bryter mot den solklart fascistiska förordningen.

 2. ”Enligt de uppgifter som kommunen har ska alla smittade brukare, utom en, ha tackat ja till covid-vaccin. De ska dessutom ha fått två sprutor.” https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/atta-avlidna-i-covid-19-pa-aldreboende-i-overkalix-sju-vaccinerade

  ”Kommunen bekräftar att covidsmittan finns kvar inom särskilt boende för äldre i Överkalix. Sedan det första konstaterade fallet den tredje september har 17 brukare konstaterats smittade.

  – Åtta av dem har tyvärr avlidit. Även elva personal i den berörda verksamheten har konstaterats med covid-19, skriver kommunen i ett pressmeddelande.”

  Jag har sett ”De skyddade måste skyddas genom att tvinga de oskyddade att använda skyddet som inte skyddade de skyddade” på nätet. Tillhör man en grupp med riskfaktor verkar tyvärr inte vaccin hjälpa. Ålder, högt blodtryck, diabetes och övervikt verkar vara fatalt med eller utan vaccin.

  1. Rädd. Om du struntade i alla farligheter och fokuserade på det viktiga i livet någon gång så skulle vi anförtro oss till dig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: