Stäng

Somalier åtalade för grov våldtäkt och rån på skönhetssalong

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Två män åtalas misstänkta för att ha våldtagit och bundit en kvinna på en skönhetssalong i Göteborg. Brottsoffret är salongens ägare.

Anders Gustaf Dalman, skarprättare, borde kallas in…

Händelsen skedde i våras. Två män gick in på salongen och tvingade till sig bland annat kontanter, en mobiltelefon och en dator från kvinnan genom att sparka och slå henne, enligt åtalet.

Därefter övergick rånet till att kvinnan blev tvingad att utföra sexuella handlingar.

Det är en grov våldtäkt, för det är ett kraftigt våld hon har utsatts för. Sedan är det två som våldtagit henne, säger kammaråklagare Andréas Pernmyr.

Efter våldtäkten tvingades kvinnan in i ett rum, där männen band hennes händer och fötter. Hela förloppet tog mer än tre timmar.

När männen lämnat salongen, kunde kvinnan till sist ta sig loss och kalla på hjälp. De två män som nu åtalas är i 20-årsåldern. De greps två månader efter våldtäkten.

Åtalet gäller även olaga frihetsberövande, rån och övergrepp i rättssak. Dna-träffar och en övervakningsfilm ingår i bevisningen. De åtalade nekar till brott.

-Pettersson säger att som så ofta hör de misstänkta förövarna hemma i Fjärran land.

 • Zakariye Ali Hussein, född 2001, tolkbehov somaliska, medborgare i Somalia.
 • Mohammed Abdi Dheg, född 1996,

Göteborgs tingsrätt målnummer B 12423-21

Del ur åtalet: Grov våldtäkt Mohammed Dheg och Zakariye Ali Hussein

”Zakariye Ali Hussein och Mohammed Dheg har tillsammans och i samförstånd med våld och hot om våld tilltvingat sig oralsex, som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförligt med samlag. Zakariye Hussein har därvid också tilltvingat sig ett vaginalt samlag med målsäganden genom hot samt genom att med våld slita och rycka henne upp och ner när han hade sin penis i henne. Målsäganden deltog inte frivilligt i de sexuella handlingarna. Våldet har utövats av Mohammed Dheg kort tid innan de sexuella handlingarna genomfördes och har orsakat målsäganden smärta, sårskador och blödning i ansiktet.
Det hände den 20 maj 2021 på Bangatan, Göteborgs stad. Gärningen är att bedöma som grov med hänsyn till att de sexuella handlingarna har föregåtts av våld som varit av särskilt allvarlig art samt att de varit två personer som förgripit sig på målsäganden och deltagit i övergreppet. Gärningen har också präglats av att Mohammed Dheg och Zakariye Hussein visat särskild hänsynslöshet och råhet då gärningen inneburit ett frihetsberövande av målsäganden då hon bundits när delar av övergreppet genomförts. Mohammed Dheg och Zakariye Ali Hussein begick gärningen med uppsåt.”

-Pettersson noterar att det är skillnad på folk och folk, kvinnan är thailändska och försöker försörja sig själv, vilket man inte kan säga om somalierna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Somalier åtalade för grov våldtäkt och rån på skönhetssalong

 1. Varför ska vi hålla dyra rättegångar för dessa dårar? När dom sökt sig ner till dessa gangstrar kan dom dömas där nere ,Undrar hur många miljarder som slängs på rättegångar för individer som inte har i landet att göra, dom enda som har nytta av dessa individer är advokaterna som tjänar astronomiska summor av skattemedel1

  24
 2. Livstids fängelse följt av livstids utvisning för båda. Om den andre råkar inneha svenskt medborgarskap ska det annulleras.

  27
 3. Fråga, exakt vem tog emot och placerade denna somaliska våldsverkare i Göteborg?
  Bevisligen så är han ju knappast någon som sökt sig bort från våldet, utan snarare en av dom som gjorde det egna hemlandet till en våldsmetropool!

  20
 4. Kastrera båda negrerna och släng ut dom från ett flygplan över somalia så dom kommer dit dom hör hemma……

  46

Kommentera

%d bloggare gillar detta: