Stäng

Åtta döda i coronautbrott på äldreboende i Överkalix

PANDEMI. Ett smittoutbrott av covid-19 på ett äldreboende i Överkalix som upptäcktes i början av månaden har lett till att ett 30-tal personer blivit sjuka och att åtta boende har dött.

Det första fallet konstaterades den 3 september och sedan 13 september har inga nya smittfall upptäckts. Bland de som smittats finns både boende och personal.

I ett pressmeddelande skriver kommunen att alla boende utom en är dubbelvaccinerade, och att personalens vilja att ta vaccin varit ”mycket god”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Åtta döda i coronautbrott på äldreboende i Överkalix

 1. Där ser man! Det spelar ingen roll om man är vaccinerad eller ej, så länge vaccinet är en skitsörja, som inte ger tillräckligt skydd, och är fullt av förödande biverkningar, som t o m i många fall är direkt dödande. Men det är upp till var och en, vilka risker man vill ta, och av vad!

 2. Man undrar var dessa åtta, som avlidit, har vårdats någonstans. I Patientlag (SFS 2014:821) står det i 4 kap., 4 § = ”Patienten ska få den hälso- och sjukvård som behövs för att avvärja fara som akut och allvarligt hotar patientens liv eller hälsa, även om hans eller hennes vilja på grund av medvetslöshet eller av någon nannan orsak inte kan utredas.” Således, eftersom covid-19 är en akut sjukdom som förstås även allvarligt hotat de avlidna personernas liv och hälsa, skall (inte kan eller bör!) dessa avlidna ha fått den bästa tänkbara vård, som stått att uppbringa, vilket givetvis betyder på infektionsklinik eller intensivvårdsenhet på akutsjukhus och inte på ett äldreboende med vidhängande vårdcentral – har så icke varit fallet är det ett lagbrott! Överkalix kan på kort tid nås med ambulanshelikopter, bemannad med exempelvis iva-personal, så goda transportmöjligheter föreligger! Observera att lagen inte selekterar patienter pga t.ex. ålder samt den gäller givetvis oavsett privat tyckande från vårdpersonal eller anhöriga.

  22
  1. Ja detta kommer att fortsätta så länge de inte medicinerar med Ivermectin eller Hydroxiklorokin som ger goda resultat vid tidig insättning

   27
 3. Just så! ”Vi vet inte om personalen var vaccinerade”. Vilken kultur tillhör delar av personalen? Där kan vi nog finna svaret på dödsfallen. Bristande SFI-utbildning.

  30
  2
 4. Coronadebatten är tydligen väldigt polariserad. Jag väntar ett tag innan jag dömer olika människor för sina åsikter eller beslut.

  26
  1
 5. De 8 boende som dött var troligtvis, om jag förstått vad jag läst, fullt vaccinerade. Vaccinet verkar inte hjälpa. Antaligen har de dött av något annat.

  42
  3
  1. Nä de dör inte av något annat De dör av sprutorna
   Som begravningsentrepenören berättar från England
   Överdödligheten började efter vaccineringen

   24
   2
 6. Ni båda bör inte strö salt i såren !
  Kanske tvingades dessa äldre på boendet taga sprutan antingen de ville eller inte !
  Har själv upplevt hur ”militäriskt” det kan gå till på dessa ”Vårdhem”,när min svårt sjuka hustru tvingades bo på ett sådant under sina sista år !

  63
  1
 7. Vad kan då detta bero på ???
  Alltför allvarligt att ironisera över men om alla dessa äldre,tagit två sprutor ”Saltlösning”,och personalen var vaccinerad förstår Stenbock inte,hur detta kunnat ske !
  Hjälper inte deras vaccin,eller låg sååå allvarliga undersjukdomar,att alla dessa måste lämna oss ?
  För det var väl inte p.g.a. ”vaccinet”….. Allt måste prövas !

  52
  1
  1. ”Vi vet att bland personalen har vaccinationsviljan varit mycket god men som arbetsgivare kan vi inte kräva in uppgifter om hur enskilda anställda valt att göra” står det i pressmeddelandet.

   Så vi vet inte om personalen var vaccinerad.

   13
   38

Kommentera

%d bloggare gillar detta: