Stäng

Corona har dödat fler än spanska sjukan i USA

PANDEMI. Coronapandemin är den pandemi som skördat flest dödsoffer i USA. Antalet döda i covid-19 är nu högre än under den så kallade spanska sjukan 1918–1919, rapporterar CNBC med flera.

Spanska sjukan. Sjukhussal i Kansas, USA. Wikipedia

Under måndagen passerade USA 675.000 döda i covid-19, vilket är uppskattningsvis så många som dog i landet under influensaepidemin för 100 år sedan.

Nu är det inte så lätt att jämföra. USA befolkning är idag tre gånger större än för 100 år sedan, och sjukvården har blivit oerhört mycket bättre samt siffrorna från spanska sjukan är osäkra. Dessutom dödade spanska sjukan mest unga och friska människor.

I Sverige dog knappt 40.000 i spanska sjukan, då var befolkningen under 6 miljoner. Antalet döda i Covid-19 i Sverige är c:a 14.700.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Corona har dödat fler än spanska sjukan i USA

 1. I boken, Vaccination Condemned, av Eleanor McBean, PhD, N.D., beskriver författaren i detalj personliga och familjeupplevelser under ”Spanska influensan” -pandemin 1918.
  ”Spanien var neutralt under första världskriget och censurerade INTE sin press, till skillnad från de krigande länderna. Som ett resultat var Spanien det första som rapporterade influensaepidemin 1918 och världen ”syndabockade” Spanien som källa. Således föds ”spanska influensan”.
  FÖRSTA FALLET: MILITÄRA VACCINERINGSEXPERIMENTET I FORT RILEY, KANSAS
  Som förberedelse för första världskriget ägde ett massivt militärt vaccinationsexperiment med många tidigare utvecklade vacciner rum i Fort Riley, Kansas- där det första ”spanska influensan” -fallet rapporterades.
  Den nya läkemedelsindustrin, sponsrad av ’Rockefeller Institute for Medical Research’, hade något de aldrig hade haft tidigare – ett stort utbud av mänskliga testpersoner. Testpoolen av försökspersoner som levererades av den amerikanska militären utgjorde över 6 miljoner män.
  Obduktioner efter kriget bevisade att 1918 -influensan INTE alls var ett ”FLU”. Det orsakades av slumpmässiga doser av ett experimentellt ”bakteriellt meningitvaccin”, som än idag efterliknar influensaliknande symptom.WW1 slutade tidigare än väntat och lämnade stora mängder oanvända experimentella vacciner. VARFÖR DOG DÅ CIVILA ?
  Av rädsla för att soldater som kommer hem skulle sprida sjukdomar till sina familjer, drev den amerikanska regeringen historiens största ”rädsla” -kampanj för vaccin. De använde den mänskliga befolkningen som ett forsknings- och utvecklingslabb för att testa experimentella vacciner.
  Tiotals miljoner civila dog på samma sätt som soldaterna.
  I stället för att stoppa vaccinerna intensifierade läkarna dem och kallade det den stora ”spanska influensan 1918″.”

 2. En liten skillnad mot Spanska sjukan. Då var det unga och friska som dog. Dom avlidna i Covid hade med största sannolikhet inte levt länge till ändå.

  15
 3. Det är rätt många det som har avlidit av en sjukdom som är en bluff eller bara en influensa enligt en del ”sakkunniga”.

  12
  9
 4. Inte så konstigt med tanke på att USA skeppade iväg alla som var sjuka i ”Spanska sjukan” till Europa. Där spred den sig vidare till de andra allierade nationerna samt Spanien som först identifierade sjukdomen och fick äran att namnge den.

  16
 5. Antalet döda av Covid-19 är överdrivet. Många, kanske de flesta som anges döda av Covid-19 har dött MED Covid-19, inte AV Covid-19, dvs de har dött av annan sjukdom men också varit smittade med Covid-19, enligt det otillförlitliga PCR-testet, som kan ge upp till 97 % felaktigt positiva svar.

  40
  2
 6. Jag tror dock inte att man medvetet flyttade in smittade på äldreboenden under spanska sjukan som man gjort under COCID-19 i bland annat New York.

  31
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: