Stäng

Självmordmuslimen som attackerade Kabuls flygplats ”befriades” av talibanerna efter fyra år i CIA: s häkte

Abdul Rehman, en tidigare ingenjörsstudent med rötter i Afghanistans Logar -provins och son till en köpman som ofta besökte New Delhi i affärer, ”befriades” från Bagram -fängelset den 15 augusti.

Den muhammedanska självmordsbombaren som dödade minst 169 afghanska civila och 13 amerikanska soldater utanför Kabul flygplats förra månaden satt fängslad i Afghanistans ökända Bagram -fängelse under de senaste fyra åren,.

Den mordlystne muslimen blev dock fri den 15 augusti tillsammans med tusentals andra farliga muslimska terrorister, som hölls i högsäkerhetsfängelset och utnyttjade det kaos som följde i efterdyningarna av USA: s skynda utträde och talibanernas snabba övertagande av hela landet.

Identifierad som Abdul Rehman, var den mordiske muslimen , en tidigare student vid en ingenjörskollegium i Indien och kom från Afghanistans Logar -provins. Han var son till en afghansk köpman som ofta besökte Indien för företag.

Amerikas oorganiserade reträtt från Afghanistan har lett till att hundratals mycket kompetenta och mycket mordlystna muslimska terrorister släpps fria att åter ansluta sig till Islamiska staten, al-Qaida och andra terrorgrupper”, säger en officer som arbetade med Abdul Rehman-fallet.

”Bokstavligen ett decenniums arbete med terrorism har ödelagts genom att USA inte lyckats säkra nyckelfångar i Bagram”, sade han och tillade att konsekvenserna av detta misslyckande kommer att vara ”mycket långtgående”!!

LÄNK

3 reaktioner på “Självmordmuslimen som attackerade Kabuls flygplats ”befriades” av talibanerna efter fyra år i CIA: s häkte

Kommentera

%d bloggare gillar detta: