Stäng

Moderaterna tar rygg på SD efter tio år

INVANDRING. Moderaterna vill att det ska bli lättare att återkalla uppehållstillstånd. Det säger migrationspolitiska talespersonen Maria Malmer Stenergard i SR Ekots Lördagsintervju.

Som exempel nämner hon att en person som fått skydd i Sverige men sedan besöker sitt hemland bör bli av med uppehållstillståndet.

– Om man väljer att åka tillbaka och semestrar i det land som man har sökt skydd ifrån, då kanske man inte har haft de skyddsskäl som man en gång hävdade, säger Malmer Stenergard.

M vill se krafttag mot dem som lämnar falska uppgifter om sin identitet eller de skyddsskäl som läggs till grund för asylansökan.

Centerpartiet avfärdar Moderaternas förslag om att göra det möjligt att kunna återkalla permanenta uppehållstillstånd för personer som har fått skydd i Sverige, men som besöker sitt hemland. – Det tror jag är fel väg att gå. Man måste kunna känna en trygghet när man flytt undan krig och förtryck, säger Jonny Cato, Centerpartiets talesperson i migrationsfrågor till radion.

Cato menar att trygghet är viktigt för integrationen i Sverige och att det redan finns möjlighet att kontrollera de som har permanenta uppehållstillstånd, vilket är något som Moderaterna efterfrågar i sitt förslag.

-Pettersson säger att för några år sedan var det rasist-fascist-naziststämpel på M:s självklara uttalanden.

Cato surr om att det är viktigt för integrationen är just surr, eftersom integrationen inte fungerar och trygghet när man flyr undan krig och förtryck är knappast aktuellt för dem som ljugit om sina skyddsskäl och identitet.

Däremot har Jonny Cato rätt i att det behövs inget nytt, det finns redan lagar och regler, det är bara att följa de lagar som finns och för det måste aktivisterna bort från Migrationsverket.

Enligt FN:s flyktingkonvention ska flyktingar återvända hem när det lugnat ned sig. De som inte återvänder ska assimilera sig, alltså smälta samman med svenskarna. 

På Migrationsverkets hemsida står: ”Ditt permanenta uppehållstillstånd kan återkallas om du flyttar från Sverige. Om du anmäler till Migrationsverket att du vill behålla ditt permanenta uppehållstillstånd kan du vara utomlands i upp till två år utan att ditt tillstånd påverkas.

Om du inte flyttar tillbaka till Sverige igen efter två år kan Migrationsverket återkalla ditt uppehållstillstånd. Tillståndet kan också återkallas om du uppgav en falsk identitet när du ansökte om uppehållstillstånd, eller om du medvetet ljög eller inte berättade om något som hade betydelse för ditt uppehållstillstånd.

Om du döms för ett brott kan domstolen besluta att du ska utvisas. Då återkallar Migrationsverket ditt uppehållstillstånd. Ditt uppehållstillstånd kan återkallas även om du har haft tillståndet i flera år.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Moderaterna tar rygg på SD efter tio år

 1. Man måste känna en trygghet när man flytt från ett land, ja det beror ju på vad dom flytt från, eller rättare sagt att dom flytt till ett bekvämare och arbetsfri tillvaro i gratislandet Sverige, hade dom flytt från förtryck, så hade dom inte rest dit på semester, och vilka andra har som arbetslösa råd att åka på semester? Det är bluff från början till slut!

 2. Danmark leds av en socialdemokratisk regering, och de tillämpar en del av Sverigedemokraternas politik. Socialdemokratiet under ledning av Frederiksen ser vad som behöver göras. Det råder inte någon beröringsskräck med högersidan som i Sverige.

  11
 3. Jag har aldrig gillat C, för när jag gick i skolan betydde det underkänt.
  Den olustkänslan har sedan Bondeförbundet bytt namn till C fått mig att rysa bara jag nu skriver bokstaven.

  När de dessutom helt glömde sin bakgrund för att komma ut som ett mittenparti samt nu har en ledare som inte är av denna världen och dessutom slickar skorna på sossarna, det är lättare att slicka än att äta en sko, då skall de inte ha många följare.

  12

Kommentera

%d bloggare gillar detta: