Stäng

SD synar Södermanlands Nyheter

MEDIA. Medias trovärdighet och opartiskhet. Ole och Rolf diskuterar medias trovärdighet och opartiskhet. Detta avsnitt handlar om Södermanlands nyheter och närvaron av politiskt tillsatta.

-Pettersson säger att syna den Eskilstunastyrda tidningen Södermanlands Nyheters opartiskhet behövs inte, opartiskhet existerar inte på redaktionen.

Om chefredaktör Eva Burman på bloggen…

Bakom den här rubriken finns Pettersson. Trots friande dom agerar lokaltidningen domare. Detta trots att de påstår sig vara helt opartiska på nyhetssidorna. Egentligen borde jag lämna in en anmälan till PO och låta er vara med på turerna när medierna granskar sig själva.
Så här kan man också skildra Petterssons öden och äventyr i domstolarna.

Nåväl, jag vill påminna om Journalisten som bad om ursäkt, en av SN:s redaktionsmedlemmar som ledsnade på tidningen.

Jag fick för några år sedan ett mejl från en journalist som vill vara anonym. Jag har namn och kontaktuppgifter men vi respekterar givetvis denna önskan. Arbetsmarknaden för journalister är inte så lysande.

Hej Petterson

Jag skriver som privatperson; eftersom beslutsmakten för hur trådarna på tidningen modereras ligger över mitt huvud, är det bättre att jag skriver om min personliga uppfattning.

Denna är att jag betraktar mig själv som liberal utan prefix. I min tolkning av liberalismen är yttrandefriheten en grundbult. I min värld ska alla åsikter få komma till tals; så länge de inte går att anse som hets mot folkgrupp. I praktiken innebär det att jag tycker att invandring och islamism ska debatteras så öppet som möjligt. Både du och jag vet att verkligheten inte är sådan.

Svenska tidningar, inga nämnda och inga glömda, är fulla av journalister med bakgrund i 68-rörelsen. Det ligger inprogrammerat i deras journalistiska DNA att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor. Olyckligtvis är många av dessa journalister relativt högt uppsatta i redaktionsleden. Deras riktlinjer följs av yngre journalister, som hoppas på fasta anställningar efter sina många vikariat, och fega mellanchefer, som mest av allt är intresserade av ett bekvämt liv, i vilket bostadslånen kan fortsätta amorteras.

Personligen delar jag din uppfattning om islamism, men vidhåller att Sverige bör ha en generös invandringspolitik. Däremot anser jag att du ska ha den fulla rätten att uttrycka din åsikt. Utifrån min position som anställd, har jag försökt påverka debatten i en mer öppen riktning. Mellan skål och vägg kan jag säga att i valrörelsen till EU 2009 och till riksdagsvalet 2010 sorterades fullt legitima insändare från SD bort. Sverigedemokraterna och deras sympatisörer behandlades inte på samma sätt som de andra partierna.

Du skulle bara ana hur många gånger jag slitit mitt hår i konflikten mellan journalistikens vackra tal om ”yttrandefrihet” och hur debattklimatet ser ut på journalisthögskolor och redaktioner. Tyvärr kan jag inte göra mer än vad jag har gjort. Mina åsikter är inte uppskattade av tidningens chefredaktör.

Mina försök att öppna debatten har misslyckats. Det enda jag kan göra är att be om ursäkt å journalistikens vägnar.

Mitt löfte till dig är att den dagen när jag inte jobbar kvar som journalist, kommer jag att skriva en debattartikel om mina upplevelser och försöka att få den publicerad. I flera år har jag samlat på mig mail i vilka chefredaktören beskriver hur Sverigedemokraterna bör motarbetas och hur man till exempel bjöd in en lokal socialdemokrat till ett möte på redaktionen i samma ämne. Det senare var ett rejält demokratiskt övertramp, vilket jag påpekade, men inte fick något vidare gehör för.

I övrigt kan jag bara önska dig lycka till med bloggandet. Mitt råd till dig är att tona ner de grövsta generaliseringarna och göra bloggen så professionell som möjligt. Just nu blandas vettig granskning med tveksamma generaliseringar. På samma sätt litar jag på att du respekterar min vilja att svara privat och att mina svar tills vidare stannar mellan oss.

Simma lugnt.

Vi ska inte glömma att SN:s fälldes av Pressens Opinionsnämnd för grova journalistiska övertramp under 99:ans tid som den nye chefredaktören fick ta hand om.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “SD synar Södermanlands Nyheter

 1. SN där är väl kanske problemet att det varit ägt av C och att det ”sitter i väggarna.”
  C och speciellt deras ledare tycks hata SD över allt annat.

  12
 2. Eskiltuna kuriren fick Morgan Johansson mfl stänga Youtube kanlanen Granskning Sverige på flera lögner 42 punkter vill jag minnas Granskning Sverige hade synpunkter på Alex Voronov

  11
 3. Det handlar bara om presstödet . Slicka medhårs är alla smygrassars strategi i Sverige.
  Snackar de om värdegrunden en enda gång till så spyr jag .
  ”Alla måste följa värdegrunden som utesluter ca 75% av Svenska folket från att påverka politiken ”
  Om man är rädd om klimatet ska man inte handla så mycket , men köpa röster kan man göra med gott samvete och skattepengar .

  23
 4. Förstår inte varför folk köper dessa skittidningar som vare sig kan eller vill vara ärliga tack vare att man stryker dom styrande medhårs? Själv har jag sagt Mors till 5 tidningar, för så fort jag märkt att dom slirar på sanningen och ljuger eller mörkar om verkligheten.
  Men så blir det när tidningar ägs av ett fåtal kapitalister som hellre går maktens ärenden på dom flesta områden än att förmedla nyheterna som dom är, då ska läsarnas antal minskas!

  29

Kommentera

%d bloggare gillar detta: