Stäng

Akutsjukhus pressas av ovaccinerade

PANDEMI. Den senaste veckan har 13 patienter med känd covid-19 dött inom region Stockholm, rapporterar DN med hänvisning till regionens statistik. Dessutom ökar antalet patienter som vårdas på regionens akutsjukhus. Av de 123 personer som vårdas för tillfället får 17 intensivvård.

Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, konstaterar att läget är ”under kontroll, men ansträngt”.När patienter behöver akutsjukvård för covid-19, så riskerar det att tränga ut planerad vård, säger han.

Jag kan inte nog upprepa att det viktigaste för att undvika svår sjukdom – och i värsta fall död – är att vaccinera sig med båda doserna vaccin. Det finns tider att boka. Vi försöker på olika sätt göra det enklare att vaccinera sig. Det finns drop-in vaccination på flera platser i Stockholm och vaccinbussar som åker till områden där vaccinationsgraden är lägre, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm.

Det enda sätt vi kan vända trenden är att öka takten för vaccinationen. Det finns fortfarande alltför många som inte är vaccinerade alls. Vi vet ju säkert att risken för dessa att hamna på sjukhus och kanske på intensivvården är betydligt högre för den ovaccinerade än den som vaccinerat sig, säger Maria Rotzén Östlund

– 90 procent av dem som hamnar på sjukhus till följd av covid-19 är antingen helt ovaccinerade eller vaccinerade med enbart den första dosen.

Folkhälsomyndighetens statistik för antalet dödsfall här

Kuba börjar vaccinera barn från två år som inte går i någons ledband inleder den här veckan vaccinationer mot covid-19 för barn från två år. Det gör Kuba till det enda landet i världen som vaccinerar så små barn. Vaccinet är det nationellt tillverkade Soberana, som inte har något godkännande hos Världshälsoorganitionen WHO, rapporterar Sveriges Radio.

Igår meddelade socialminister Lena Hallengren (S) att regeringen satsar 40 miljoner kronor för att öka vaccinationstäckningen. Det finns fler personer att nå i alla grupper, säger Hallengren.

-Pettersson säger att regeringens satsning på grupper med låg vaccinationsgrad, alltså invandrare, är väldigt sent påkommen, med krav på språk och samhällskunskap skulle problemen minska.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “Akutsjukhus pressas av ovaccinerade

 1. Mitt inlägg om att Barnläkarföreningen vill vaccinera barn togs bort.
  Tråkigt att vi nu ser samma censur här som hos SVT, DN, AB m.fl.

  ***

  Ditt inlägg togs bort för att du är oförskämd och tydligen inte förstår svenska. Läs reglerna för att kommentera, läs sakta så kanske du förstår.

  //Pettersson

  3
  2
  1. Härligt att vara tillbaka i DDR.
   Så du kan vara oförskämd Pettersson, men inte någon annan?
   Du kan naturligtvis ta bort dem som avslöjar dina inlägg som felaktiga eftersom det är din blogg, men är det verkligen rätt väg att gå?

   12
 2. En helt naturlig utveckling,lasaretten i områden som fylles med önskade importer,drabbas av platsbrist !!
  Stenbock besökte för något år sedan ”vårt” sjukhus regelbundet. Var då faktiskt en av få inhemska,bland den blandade skara,som vandrade runt.
  Utgår därför från,att 90 % av dem som dagligen figurerar i PK-pressen som IV-fall,är våra kära ”Guldstycken” som saknar det immunförsvar vi övriga har mer eller mindre.
  Men vad annat skall vi inte göra,för ”dessa stackare”…..

  13
 3. Undrar hur dom når alla illegala, asylsökande, tiggare med flera, några hundra tusen.
  Dom är klart diskriminerade, bara skatteslavar och övriga ”fläskberget”, (Nuder, minns ni?) som ska vaccineras.
  Personligen avvaktar jag till senare, de får gärna mina doser, man vill ju inte ses som priviligierad, med förmåner, som vit, heterosexuell, köttätande man.
  Gör som morsan, hon tackade nej till Neurosedyn, det som läkarna rekommenderade och skulle vara så bra.
  Hoppas på vaccinpass som skydd mot Hepatit C, när de ändå håller på.

  16
  1
 4. ”Region Stockholm är en region som omfattar Stockholms län, med 26 primärkommuner och 2 385 643 invånare.
  2884 vårdplatser var öppna på akutsjukhusen vid punktmätningen i november”
  Publicerad: 2020-02-06

  ”Den senaste veckan har 13 patienter med känd covid-19 dött inom region Stockholm, Av de 123 personer som vårdas för tillfället får 17 intensivvård.”
  Detta på drygt 2 miljoner invånare. Låter inte så dramatiskt.

  12
  1. Klokt att du använder täljare och nämnare, fler skulle behöva en repetition på den enkla mattedelen. Gott att du tänker ett varv till. Tyvärr är det alltför många som slutar tänka.
   Einstein sa, 1913, ”I framtiden är de flesta idiotier. De tar informationen utifrån och in istället för inifrån och ut”.

 5. Varför skrivs det inget om hur mycket alla skjutningar, explosioner, överfall, våldtäkter, misshandel, knivskador, balkongflygningar belastar vården ??? Merparten begås ju dessutom av bidragsturister som inte ens skulle vara här. Det finns säkert hemligstämplad fakta på detta……

  53
  1
 6. DN, Sveriges radio, WHO…nej jag kan inte tro på dem. Rent empiriskt ljuger de, nästan utan undantag. Men inte NU?
  Granskning av de sk vaccinerna finns att läsa…?
  Nej, just det: det finns inte. Ingenstans. Varför inte?
  Likheterna med massinvällningen, är slående!

  55
  1. Det finns massor att läsa om vaccinerna, från enkla populärartiklar till avancerade forskningsrapporter.

   De är bara en googling bort för den som vill läsa. Den intresserade kan ladda ned allt underlag för hur vaccinerna tagits fram och godkänts men det är för avancerat för mig.

   Nedan två av många översikter.

   https://www.vr.se/aktuellt/nyheter/nyhetsarkiv/2021-06-14-100-miljoner-till-uppfoljningsstudier-av-covid-19-vacciner.html

   https://www.forskning.se/vaccin-artiklar/

   3
   17
   1. Tyvärr Pettersson. Inget av det du hänvisar till är riktiga granskningar. Karolinska Institutet ska göra studier på vaccinerna…de ska alltså ”granska” sina finansiärer. Verkligen trovärdigt.
    Varför har inte DN släppt fram exempelvis Robert Malone, skaparen av mRNA-tekniken, och visat upp hans granskning av de sk vaccinerna.
    Varför har inte Expressen grävt i Modernas data, tillsammans med vetenskapliga, icke korrumperade, vetenskapsmän? Etc, etc.
    Det har aldrig hänt och det kommer aldrig att hända, ett barn kan förstå varför.
    Dessutom har jag frågat både DN och Expressen om varför de inte granskat de sk vaccinerna: ”det visste de inte”…”vi publicerar forskningsrapporter nästan varje dag” (avsändare Bigpharma)…

    8
    1
 7. 90% av dem som hamnar på sjukhus har sannolikt metabola sjukdomar, så vad är det de dör av? Corona eller metabolasjukdomar?
  Här mörkar media helsvart.

  49
  1
  1. Fler och fler vägrar att ställa upp på intervjuer i SVT ifall det inte blir i direktsändning,
   dom vägrar att låta klipp och klistra gänget på SVT förvanska vad dom sagt.

   Men är det någon som hyser samma uppfattning som Agendajournalisterna, ja då
   går det bra med direktsändning, när det är någon med motstridiga åsikter så vill
   dom ringa upp och ställa frågor för att sen sända det när ändringar på det dom sagt
   är tillrättalagt av SVT!

   44
 8. ”– 90 procent av dem som hamnar på sjukhus till följd av covid-19 är antingen helt ovaccinerade eller vaccinerade med enbart den första dosen.”

  Nuvarande vacciner är inte som många tror lösningen. Det är silvertejpen över rosthållet. Därmed inte sagt att dessa vacciner kan komma att bli lösningen. Men det vet vi inte förrän i efterhand.

  Och ja, jag är fullvaccinerad för det är det minst sämsta. Hoppas jag. Men jag vet inte. Vaccinationshetsen har skapat en illustration att allt är bra bara med sprutorna och så länge som det finns de som smittas är det inte som vanligt. Inte minst för att nu närmar sig vintern med trolig uppgång och ny våg.

  25
 9. Steget efter vore inte så tokigt med tanke på att nu är de styrande kilometervis bakom. Fast vi igår fick höra hur mycket punktsvetsaren och hans regering åstadkommit under han chefsperiod.

  20
  2

Kommentera

%d bloggare gillar detta: