Stäng

Afghanskor protesterar mot klädkrav på Twitter

ISLAM. Talibanernas krav på att kvinnliga studenter i landet måste klä sig enligt ”islamska regler” har fått afghanska kvinnor världen över att ta till sociala medier för att protestera, rapporterar BBC.

Under hashtaggarna #DontTouchMyClothes, rör inte mina kläder och #AfghanistanCulture, ”afghansk kultur” visar kvinnor upp bilder på traditionella, färgsprakande plagg som motvikt till mediebilder på pro-talibanska kvinnor klädda i svart heltäckande slöja.

Jag vill visa världen att klädseln som visats i medierna inte är vår kultur, det är inte vår identitet, säger historieprofessorn Bahar Jalali, som startade Twitterkampanjen, till BBC.

-Pettersson säger att det är inte bara talibanerna som är ett elände för kvinnor utan islam, hela islam, även i Sverige, måste bekämpas. Islam är ett hot mot mänskligheten och de som drabbas värst är människorna i muslimska länder.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Afghanskor protesterar mot klädkrav på Twitter

 1. Förstår inte problemet. Hade afghanerna inte velat ha talibanernas styre hade de gjort motstånd och krossat talibanerna när de kom ut ur sina hålor.
  Men nu gjorde de inte det så majoriteten av afghanerna är jättenöjda med situationen och alla afghaner i Sverige, som flydde undan den förra regimen, är också nöjda.

  Så det är dags för dem att åka hem.

 2. Även mycket har förändrats med Islamismens intåg i vårt land.
  I ett par dagar har lokalorganet HD skrivit massor om ett verkligt udda stöldfall i Höganäs. Stenbock var från början misstänksam o. funderade kring det,som nu börjar komma fram.
  Dessa mina tankar berodde av namnet på byggherren. Nu har det visat sig att detta fall var ett bedrägeriförsök,där ene invandraren,sålde byggmaterialet åt en annan.
  Nu var det sååå illa genomtänkt,att t.o.m. de PK-pressen kallar ”barn”,skulle anat ugglor i mossen.
  Ex-vis hyrde de båda truck o. lastbil,för att genomföra transporten mitt på dagen !! 😉
  Läs de krypterade raderna i länken:
  https://www.hd.se/2021-09-15/30-pallar-med-betong-forsvann–nu-har-stoldgodset-hittats

 3. Tänk om det var bara kvinnor som kom hit..
  Hade vi haft allt detta våld då..
  Själv tror jag inte det
  Ponnsan
  AFS

 4. Det verkar vara bättre beställt med modigheten hos Afghanska kvinnor.Synd att det inte spillde över lite av det kuraget på gnällspikarna till ” män” som ”flydde ” hit….

  19
  1. Känns lite förvillande. När nån politiker i väst vill få bort detta klädkrav förs ju alltid argumentet fram att detta är frivilligt. Så vad är problemet?

   11
   1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: